Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Fořt

Re: Pedalboardy

Příspěvek od Fořt »

Ještě jednou to subroofer:
Ten malý Marshall footswitch je footswitch pro kombo Fender Super Champ XD. Když jsem ho kupoval, nebyl footswitch k mání (od jiných modelů nefungovala efekt. sekce), tak jsem našel schéma a ubastlil ho do footswitche, který jsem měl doma. Ten přidaný 3. switch je on/off pro reverb/delay v Beta Aivin ME-100.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

speed8 píše:Jen tak bokem...... kolik ti ten kufřík váží? :D
Tak jsem kufřík-PB zvážil na osobní váze; má celý (tj. včetně všech krabiček a víka) necelých 13 kg.
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

dalabo píše:Jenom dotaz hraješ s tím někdy na skutečném podiu toje prach občas bláto špína bordel ? Jako pořád řeším jak board ošetřit ať se nemusí moc čistit
znám kytaristu, který si pedalboard překryl průhledným igelitem a měl to zalepený nějakou páskou. Myslím že učinné a levné řešení. Já sám to moc neřeším (zatím), ale udělám to podobně jako on.

P.S.: vím co je to bordel do kufru :D hráli jsme výročí kaštanové aleje a bylo to venku a pod kaštanem a padal z toho kaštanu pil... jsem to měl všude :D :lol:
tady hraju teď KOSMONOPOL
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Po posledním upgradu. Dál už si naštěstí nic nekoupím, protože není místo.

Obrázek
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

I když ve ve výběru krabiček se asi na 100% neshodneme, líbí se mi Tvůj board. Mám rád spíše menší boardy s rozumným počtem efektů a ten Tvůj je mi po týhle stránce sympatickej ;-)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

to Gobak:
Pěkná práce. Koukám, že máš taky kvakoše na levé straně. Jsi levák, nebo ti to tak víc vyhovuje? Já ho mám taky nalevo, ne z těchto 2 důvodů, ale protože to na zaplněném PB prostorově jinak nešlo. Kvákám pravou nohou, takže si musím stoupnout vždy trochu vlevo nebo se nějak nakroutit, na malém pódiu pak musím dávat pozor, abych zpěvákovi kytarou nevypíchnul oko (pokud bych stál nalevo od něj, tak bych se tam třeba vůbec nevešel). Taky vzhledem ke kabelu z kytary není wah vlevo zrovna ergonomický, tedy pokud je wah co nejblíž vstupu do PB, může se kabel plést pod nohama. Asi se časem dokopu k nějaké větší přestavbě PB. Třeba střívka TB lišty bych radši přesídlil z Marshall footswitche (stejného, jako máš ty asi k ampu) do Hammond krabiček, ušetřilo by to trochu místa, takže by wah mohl jít napravo.
Gobak

Příspěvek od Gobak »

protože to na zaplněném PB prostorově jinak nešlo
Přesně tak: měl jsem problém ho tam nacpat. Mám ho skoro až na konci řetězce, mezi TS9 a Echoparkem, dál už to vede do apce. Mám s ním velkej problém nalevo, kvákám pravou nohou a protože taky u kytary zpívám, jakmile dělám oboje najednou, je hotovo. Zkusím to ještě přerovnat, že wah půjde úplně doprava, akorát nevím, jak mi do něj půjde strkat nástrojový kabel, je to fakt na krev.

Naprosto lamerský dotaz: jak to děláte, když dáváte krabičky do efektové smyčky? Máte krabičky u zesíku, nebo normálně v pedalboardu a táhnete další dva kabely od boardu k aparátu?
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Já tedy žádné ve smyčce nemám (protože Fender SCXD ji ani nemá), ale logicky - pokud pedály ve smačce potřebuješ přepínat nohou, musíš je mít na PB. Jinak měj klidně miniPB (pokud to není jediná krabička) na zesilovači nebo někde poblíž, a ovládej to rukou, nebo footswitchem, pokud má integrovaný on/off pro smyčku.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Gobak píše:Máte krabičky u zesíku, nebo normálně v pedalboardu a táhnete další dva kabely od boardu k aparátu?
tak tak
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Gobak píše:Máte krabičky u zesíku, nebo normálně v pedalboardu a táhnete další dva kabely od boardu k aparátu?
Mám dva kabely k pedalboardu, je to trochu nepraktický, ale třeba delay mi prostě před zkreslením zní ztrašně blbě, dokonce už jsem přemýšlel, že bych přestal používat zkreslení z komba a koupil nějakej overdrive/distortion, ale mám to svoje zkreslení tak rád...
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

speed8 píše:Dá se někde sehnat tohle? Myslím tím vrchní část toho obrázku.
Na jednom konci samice 2mm (která by se napojila na adaptér) a na druhém konci nějaká rozdvojka s 2mm samcema (kteří by šli do efektů)?
Obrázek

A ještě na jakém principu funguje tohle? Není to to, co hledám?
Obrázek
Jde mi hlavně o cenu. Nechci vyhazovat peníze za spešl napájení pro X efektů, když mám zatím jen pár.
Nedávno jsem tu spodní variantu viděl lacino na aukru. Tuším 150kč + doprava. Dokonce jsem ji od toho prodejce asi před rokem koupil a spokojennost.
Gibson SG-SFWCH

kombo: Roland Cube

Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Warwick momentálně dělá takovou roztrojku za cca 80kč, rozpětku za 100kč

měl by to dodat každý, kdo distribuuje Warwick
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

Dark Axel píše:Warwick momentálně dělá takovou roztrojku za cca 80kč, rozpětku za 100kč

Tak to je určitě lepší cena, než od Rolandu- 350kč za osmičudlík a Ibanez 480 za totéž.
Gibson SG-SFWCH

Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Buldokill píše:
Dark Axel píše:Warwick momentálně dělá takovou roztrojku za cca 80kč, rozpětku za 100kč

Tak to je určitě lepší cena, než od Rolandu- 350kč za osmičudlík a Ibanez 480 za totéž.
sám jsem si to koupil - "kdyby něco" a vypadá to solidně :)
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

Dark Axel píše:
Buldokill píše:

sám jsem si to koupil - "kdyby něco" a vypadá to solidně :)
Jsem všema deseti pro. Kdybych už neměl to co mám, určitě bych se o to taky zajímal.
Gibson SG-SFWCH

symar

Příspěvek od symar »

Třeba tady:
http://www.muzikant.cz/kytary-6/efekty- ... -62492.php
a tady
http://www.muzikant.cz/kytary-6/efekty- ... -62543.php

Myslím, že i s tou poštou se to dá.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Dark: Tu rozdvojku - na 5 efektů (rozpětku) jsem koupil u muzikanta za 49Kč (v kamenném obchodě teda).
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

speed8 píše:Dark: Tu rozdvojku - na 5 efektů (rozpětku) jsem koupil u muzikanta za 49Kč (v kamenném obchodě teda).
dokonce :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jenom takova perlička. Samotného mě zajímalo jak nějaký low-cost non true bypass megashit nezvratne zku*rvi zvuk, tak sem si to zkusil nahrát.
http://leteckaposta.cz/439136480
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Nevíte o nějakém zdroji,který by měl mimo klasických napájení i 4x 22V 1,1A?
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“