Jaké používáte trsátko???
Pravidla fóra
Re: Jaké používáte trsátko???
Zkus Dunlop M3. Ja uz zacinam skupovat ruzny trsatka a zkousim, cim nahradit Jirku Denisovskeho, zatim to vypada na navrat k Dunlop Tortex M3 (tvar Jazzu, material a la zelva)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
-
woro90-1
Dobře se drží také fenderovská celuloidová jazzítka, nebo si přebrus standardního tortexe na zvětšenou verzi jazzítka, hraje se s tím výborně.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Sakra, proč já všude narážím jen na H3? Sice mi sedí, ale rád bych to M3 vyzkoušel - jen mě nějak míjí... Jaká tloušťka ta M3 je?Wohma píše:Zkus Dunlop M3. Ja uz zacinam skupovat ruzny trsatka a zkousim, cim nahradit Jirku Denisovskeho, zatim to vypada na navrat k Dunlop Tortex M3 (tvar Jazzu, material a la zelva)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Halfordek
Mně se teď nedávno stala taková divná věc... Hrál jsem asi rok s červeným jazzem III (vlastní uprava,opáleno zapalovačm,aby neklouzalo,navíc je to drsný,hraju i black metal) a pak přijedu domu,vemu si do ruky fialového tortexe(s tím jsem hrál před tím rokem) a světe div se,shreddy mi jsou mnohem lépe
A i méně klouže,přestože je hladký. Takže jsem se spontáně vrátil k želvičkám:)
-
dr.MENGELE
george denis sharp 0.88.na akustiku ak je poruke tak mekšie
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Jak drsný ?Halfordek píše:opáleno zapalovačm,aby neklouzalo,navíc je to drsný,hraju i black metal
asi ze to trsatko vypada, jako by ho vyvrhlo samo peklo 
Prodám EHX Germanium OD->pm
-
Halfordek
přesně tak!!!WhiteKeys píše:asi ze to trsatko vypada, jako by ho vyvrhlo samo peklo
Používám Brain 1.60 Modrý, a Fire Stone 1.05 Béžový a dřív jsem používal Jim Dunlop 0.60 Ale nejlepší je ten Brain 
Existuje nějaký materiál, který se nebude obrušovat (teda aspon zůstane ostrá špička), zároven je hodně mírně pružný a nedělají se do něho rýhy a má dobré vlastnosti? Nejraději nějaká spešl guma (pružností) se spešl ''hustotou'' materiálu (kvůli špičce)? Jestli na nějaké trsátko těchto vlastností jste narazili, prosím, dejte vědět..........
-
woro90-1
Ultex, ale je dost tvrdý. Nebo zkus DAVA s kovovou špicí, ohýbá se jeho měkká střední část, kterou držíš v prstech, na konci je špice z pakfongu, tedy ze stejného materiálu jako pražce. Jen je to zvláštní pocit, když se to trsátko ohýbá jinde, než jseš zvyklý - toho se dá dobře využít takto: když chceš hrát mohutný strumming a chceš to měkké, chytneš to za konec a ono se to ohýbá. Když to chceš tvrdé, chytneš to u špičky, takže mezi špičkou a prsty není ta ohebná část. Mají to patentované. Mně do ruky moc nesedí, není mi ten tvar příjemný, ale někteří lidé je dost chválí - nepadají totiž z ruky.
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 11.02.2011 17:13, celkem upraveno 1 x.
Špička zůstává ostrá dost jako třeba u nového Jazze III (protože časem je z toho koule)?
Tak ted jsem se na ně díval a podle obrázku jsou dost kulaté (alespon pro mě)
Tak ted jsem se na ně díval a podle obrázku jsou dost kulaté (alespon pro mě)
-
woro90-1
Z Ultexu se dělají i Jazz III (to jsou ty průhledné žluté), jen jsou pořád hůř k sehnání než klasické červené nebo černé.
dneska sem si koupil v nejakejch malejch hudebninách trsátko Hetfield Blackfang .73 a zadny trsatko co tady mam (Brain, Tortex, Harley-Davidson, Lee Hooker) nehraje tak dobre. Řekl bych že Ultex je vážnej favorit na moje nejpoužívanější trsátko.
Ještě sem si koupil průhlednej žlutej Ultex .60 a taky hraje dobře takže na Ultex nemám žádnou výhradu
Ještě sem si koupil průhlednej žlutej Ultex .60 a taky hraje dobře takže na Ultex nemám žádnou výhradu
Blackfangy si teď taky chcu koupit
děláš mi radost. Na ultexa jsem hrál párkrát, tu 0,73 bys přirovnal tvrdostí k jakýmu tortexovi ? Nevím jaký mám objednat, na tortexy hraju 0,88...
woro: Myslels tyto? http://www.music-city.cz/dava-master-control-7265.html
Potom ty Jazzy jsem myslel něco né jak tvarem, velikosti či materiálem, ale Jazzy mají hodně ostrou špičku, která ale bohužel jde hned do háje......
Potom ty Jazzy jsem myslel něco né jak tvarem, velikosti či materiálem, ale Jazzy mají hodně ostrou špičku, která ale bohužel jde hned do háje......
Naposledy upravil(a) speed8 dne 11.02.2011 17:24, celkem upraveno 1 x.
-
woro90-1
Yes, sir! Pokud bys je nesehnal, možná bych ti mohl jedno poslat poštou, pokud ho najdu. Používám ho jen ke strašení lidí, kteří mi půjčí kytaruspeed8 píše:woro: Myslels tyto? http://www.music-city.cz/dava-master-control-7265.html
no možná bych to přirovnal k něčemu kolem 1. Tortex tady nemam tak tvrdej možná ani doma ne ale ten Brain 1.14 je cca stejne tvrdej.Flajtr píše:Blackfangy si teď taky chcu koupitděláš mi radost. Na ultexa jsem hrál párkrát, tu 0,73 bys přirovnal tvrdostí k jakýmu tortexovi ? Nevím jaký mám objednat, na tortexy hraju 0,88...
Řekl bych že na tu 73 si rychle zvykneš