Problém s efektovou smyčkou Mesy

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Thar

Problém s efektovou smyčkou Mesy

Příspěvek od Thar »

Zdar, potřeboval bych poradit

Když zapojim Bossáckej delay DD7 do efektový smyčky svýho komba (Mesa Boogie Rect'o'verb) a nastavim efektovou smyčku + level na delay na nějakou rozumnou slyšitelnou hodnotu (zkoušel sem různý kombinace..), tak reprák začne podivně oscilovat (jako motor traktoru přibližně :) ) a kytara přestane bejt prakticky slyšet. Děje se to nejvíc pro digitální delay, nejmíň pro modulate a analogovej mód, nicméně když dám efekt dostatečně nahlas, stane se to vždycky(jinej delay/reverb nemám)... takže předpokládám, že chyba je ve efektový smyčce.. :(

S efektama a smyčkou jsem si nikdy moc nehrál, tak se chci zeptat, jestli je chyba v kombu nebo ve mně, případně jestli má smysl kombo reklamovat, když je ještě v záruce.. Dík.
lunchie

Re: Problém s efektovou smyčkou Mesy

Příspěvek od lunchie »

jaka je ta smycka? paralelni nebo seriova?
Thar

Příspěvek od Thar »

Paralelní
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Budeš tam mít něco přehulené. Ono si to chce vážně pohrát s nastavením, protože zrovna paralelní smyčka Rectifiera je strašně ošidná.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Zkus jen na zkoušku zapojit efekt mezi kytaru a vstup komba, co to udělá. Pakliže se zákmity znovu objeví, bude zádrhel pravděpodobně v Bossovi.
Thar

Příspěvek od Thar »

mmjuz: To jsem zkoušel a je to v pohodě..:)

Fade: Problém je, že to fakt nejde nastavit na rozumnou hlasitost, zkoušel dát smyčku na max/efekt na max kroutit tim druhym, zvyšovat hlasitost na obou postupně atd a nic :( Přes čistej kanál to ještě jakžtakž funguje, ale jakmile zapnu zkreslenej, tak je konec...
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Pokud je směšování signálu za smyčkou u Tvého komba řešeno elektronkou, může to generovat ona. Ale je to jen dohad.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Přesně to jsem chtěl napsat. Vezmi fix a udělej si na lampu, která je pro smyčku nějakou značku ať se ti neplete. Pak ji zkus s nějakou prohodit a uvidíš jestli to bude dělat. Nebo je rovnou očísluj a popřeházej jak se ti zlíbí. Teď se bavíme o preampových malých lampách. Ta od smyčky by měla být první zleva (pozice V4). Potom to může dělat ještě (tak mě jen napadlo) lampa pro reverb. To je pozice V5 a je to lampa hned za tou smyčkovou.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“