Guitar Rig 4 - problém se zvukem

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
molex

Guitar Rig 4 - problém se zvukem

Příspěvek od molex »

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli jde někde v Guitar Rigu 4, případně ve Win XP nastavit aby mi z jednoho repráku nehrál zvuk čistý (z komba) a v druhém zvuk s efektem? Chtěl bych aby mi hráli oba pouze ten zvuk s efektem. Dost mě to štve, tak jestlí někdo ví jak to vyřešit tak prosím napište. :D
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Guitar Rig 4 - problém se zvukem

Příspěvek od Cybermuff »

Poskytuješ případným zájemcům o pomoc příliš málo informací. Tj. třeba informace o tvé zvukové kartě a ovladačích, jestli GR používáš standalone nebo pod nějakým VST hostem a pokud ano, tak pod kterým a jak tam máš nastavené vstupy, jak máš nastavený případný routing hw vstupů do sw v rámci toho VST hostu...
Prostě tvůj dotaz vyžaduje pro zodpovězení lépe než toto fórum zavolání na noční věšteckou linku Ezo.TV... Zkus to nějak upřesnit...
Třeba tenhle týpek dal dotaz přesně a vidíš - dostal přesnou odpověď:
Obrázek
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

zkusim odhadnout, ze pokud jsou to XP a karta je bezna, tak bude stacit:
1) v mixeru windows stahnout (nebo zamutovat) line-in, at neni slyset na vystupu.
2) v GR nahore u "IN" nastavit jako vstup jen levy kanal.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

To by mohlo být, ale Windows mixer nespravuje ASIO. A bez ASIO je GR na dvě věci. Teda samozřejmě je možnost, že má v systémovým mixu aktivovaný linein na výstup, takže nakonec na výstupu míchá k tomu čistému i něco z Asio4All (teda snad má něco lepšího), ale to už je lepší si to nechat upřesnit.
Teď mi volal zase někdo, proč mu nejde GR v Cubase a čím to může být (nejdřív ho dával do sendu, teď zase neumí nasměrovat vstupy), před chvílí další, že mu jde PC zapnout na desátý pocit, a v hospodě mu řekli, že to je baterkou, prostě nekončící helpline. Jdu si nalít radši trochu Bordeaux.
Obrázek
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

dobry napad. ja dam sklenku portskeho.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

8) Perfekní výběr! Portský mám moc rád. Zamiloval jsem si ho definitivně v Portugalsku, tam to má prostě fantastickou nenapodobitelnou chuť (teplo+slunce+vítr+oceán+skály dělá svoje), ale i když je tedy kosa, tak pořád je to super.
Tady už Bordeaux došlo, ale taky už jsem dokončil zákres úprav do schématu , se kterými se vrhnu zítra do čerstvě dodanýho Marshall JVM410, protože tvrdím, že z toho jde dostat zvukově podstatně víc, tak mi včera dorazil z Německa na výzkumy...

Ale k tématu: sorry za prvotní příkrost, máš asi pravdu, já už zapomínám, že řada lidí to jezdí na integrovaných zvukovkách (bohužel) a že je možná lepší pokud někdo nespecifikuje odpovídat, jako by neměl žádný smysluplný hudební hw :-)
Obrázek
molex

Příspěvek od molex »

Cybermuff píše:Poskytuješ případným zájemcům o pomoc příliš málo informací. Tj. třeba informace o tvé zvukové kartě a ovladačích, jestli GR používáš standalone nebo pod nějakým VST hostem a pokud ano, tak pod kterým a jak tam máš nastavené vstupy, jak máš nastavený případný routing hw vstupů do sw v rámci toho VST hostu...
Prostě tvůj dotaz vyžaduje pro zodpovězení lépe než toto fórum zavolání na noční věšteckou linku Ezo.TV... Zkus to nějak upřesnit...
Třeba tenhle týpek dal dotaz přesně a vidíš - dostal přesnou odpověď:

Kdybych věděl co v tom starém PC je za karta tak bych to uečitě upřesnil :D A ty další věci co si mi napsal jsem nějak nepobral :D Používám ASIO....Stlumil jsem teda Line-in a je to lepší, ale když chci něco nahrát a uložím tu nahrávku, tak v nahrávce mám jen zvuk bez efektu, nevím čím to je...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

tos ten popis moc nevylepsil :)
jaky asio? asio4all? cim nahravas? primo v GR? nebo mas GR jako plugin v multitracku a nahravas tam?
(primo v GR nahravej druhym deckem, jestli chces nahravku skrz aparat)
molex

Příspěvek od molex »

Problé, vyřešen :D Nahrával jsem špatným nahrávačem :D:D Sorry za založení tématu, ale díky :D Používám ASIO4all a nahrávám přímo v GR...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“