Marshall Jackhammer JH-1
Pravidla fóra
- MacaFCB
- Kontaktovat uživatele:
Marshall Jackhammer JH-1
Prosímvás potřebuju opět helfnout jak ho mam nastavit třeba na takové AC/DC a Rammstein??? potřebuju radu bo hraju teprv 3 měsíce

Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
Ramms+ein 4ever!!!
Mám sh*t kytaru, ale když jsem hrál na kobylkovej HB tak jsem dal
Mode- O/D
Volume- 1/3 (jedna třetina rozsahu cca)
Gain- 1/4
Bass- 1/4
Treble- 3/4
Freq- méně než 1/4 (aby to prostě ukrojilo basy)
Contour- víc než 3/4 (aby je to ukrojilo pořádně)
A byl z toho docela AC/DC zvuk, samozřejmě ne úplně exaktní, ale líbil se mi a připomínal ho... pak už to nějak dolaď na svůj požadavek
teď skusím Rammstein...
No tak na rammstein zvuk mám hodně daleko, protože napodobit kejtrou za 2000 zvuk aktivních EMGček je nemožné ale->
Mode- O/D (pak vysvětlím)
Volume- skoro 1/2 (15W kombo, ať to má grády)
Gain- MAX (a ještě bych přidal kdyby šlo)
Treble a Bass- 3/4
Freq a Contour- cca 1/2 +-
Mód Overdrive se mi zdá lepší, protože když dám DIST tak to přidá strašně hodně basů a nevím co s tím je to pořád zahuhlané a nechce se mi s tím štelovat, zatímco vyGainovaný O/D dělá fakt divy a dlavně tolik nevazbí!!! Je to takovej ostrej konkrétní zvuk, což se o DIST říct moc nedá, proto preferuju na vše O/D... Jinak tohle je asi nejtvrdší zvuk co z kejtry vytáhnu na své sh*t aparatuře a sh*t kytaře takže pokud máš lepší věci tak ti půjde lépe, snad ti to nějak helfne.
Mějse a hodně zdaru
Mode- O/D
Volume- 1/3 (jedna třetina rozsahu cca)
Gain- 1/4
Bass- 1/4
Treble- 3/4
Freq- méně než 1/4 (aby to prostě ukrojilo basy)
Contour- víc než 3/4 (aby je to ukrojilo pořádně)
A byl z toho docela AC/DC zvuk, samozřejmě ne úplně exaktní, ale líbil se mi a připomínal ho... pak už to nějak dolaď na svůj požadavek
teď skusím Rammstein...
No tak na rammstein zvuk mám hodně daleko, protože napodobit kejtrou za 2000 zvuk aktivních EMGček je nemožné ale->
Mode- O/D (pak vysvětlím)
Volume- skoro 1/2 (15W kombo, ať to má grády)
Gain- MAX (a ještě bych přidal kdyby šlo)
Treble a Bass- 3/4
Freq a Contour- cca 1/2 +-
Mód Overdrive se mi zdá lepší, protože když dám DIST tak to přidá strašně hodně basů a nevím co s tím je to pořád zahuhlané a nechce se mi s tím štelovat, zatímco vyGainovaný O/D dělá fakt divy a dlavně tolik nevazbí!!! Je to takovej ostrej konkrétní zvuk, což se o DIST říct moc nedá, proto preferuju na vše O/D... Jinak tohle je asi nejtvrdší zvuk co z kejtry vytáhnu na své sh*t aparatuře a sh*t kytaře takže pokud máš lepší věci tak ti půjde lépe, snad ti to nějak helfne.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- MacaFCB
- Kontaktovat uživatele:
diki moc
hej diki moc za vyčerpavající odpoved,nastavil sem to podle to ho a fakt vklidu!!!ty bydlíš va Paskově?
ja tam mam kamoše krom toho paskov mam kousek

Ramms+ein 4ever!!!
Ramms+ein 4ever!!!
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
J8 bych právě, řekl, že to je pila až dost... s dobrejma snímačema teda ... Dotaz, zdá se mi to a nebo efekt kopíruje zkreslení Valvestate? Měl jsem šanci si na JHčko zahrát a hrozně mi to připomělo můj záložní apec
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Má jej lepší, protože contour "prý" (z doslechu) přimýchává na kombu zkreslení z lampy ... kdežto na pedálu se o to snaží nějakými obvody 
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
- spidershit
- Kontaktovat uživatele:
- MacaFCB
- Kontaktovat uživatele:
čus
jj souhlasím stebou je fakt hodně kvalitní ja sem sním maximalně spokojen!!!
Ramms+ein 4ever!!!
Ramms+ein 4ever!!!
- DaveMurray
Re: Marshall Jackhammer JH-1
Ahjoj, myslíte, že když nahrávám do konpu bez konba, tak že můžu použít Ibanez > JH > RP80 > PC?
Ten RP80 bych tam měl buď jen jako simulaci boxu a equalizér (všecky efekty vypnout, jen kabinet a EQ zap.), případně bych tam dal i nějaké malé zkreslení, pokud by se celkový zvuk líbil. Bez boxu se totiž bojím, že by měl ten JH šíleně převýškovaný zvuk v tom kompu - třeba s Danelectro FAB metal i Boss DS1 tomu tak je, nedá se to poslouchat holé, musím přes to erpéčko.
Ten RP80 bych tam měl buď jen jako simulaci boxu a equalizér (všecky efekty vypnout, jen kabinet a EQ zap.), případně bych tam dal i nějaké malé zkreslení, pokud by se celkový zvuk líbil. Bez boxu se totiž bojím, že by měl ten JH šíleně převýškovaný zvuk v tom kompu - třeba s Danelectro FAB metal i Boss DS1 tomu tak je, nedá se to poslouchat holé, musím přes to erpéčko.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
vidíte...a podleměje to naprosto otřesný šidítko... ale co člověk, to názor...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Místo simulace boxu z RPčka použij konvoluci bedny až v pcDaveMurray píše:Ahjoj, myslíte, že když nahrávám do konpu bez konba, tak že můžu použít Ibanez > JH > RP80 > PC?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- DaveMurray
Já vím, to témato jsem přečetl popředu i pozpátku, ale zrovna s tum bednu je to tak složité!

Editéček: A pokud bych zvládl urobit tu konvuluci boxu, tak ale stejně přes to nemůžu hrát - mám input do LINE IN, což nahrává přesně to, co jde "z venku do PC", a ne to, co se "až v PC udělá" - čili zaznamená se stejně ten původní zvuk
Editéček 2: Jedině to teda NAHRÁT a až pak to jako wavku v PC upravit - jenže na hotovum stopu těžko dám simulaci bedny - to se dělá ve vzduchu při hraní.
Editéček: A pokud bych zvládl urobit tu konvuluci boxu, tak ale stejně přes to nemůžu hrát - mám input do LINE IN, což nahrává přesně to, co jde "z venku do PC", a ne to, co se "až v PC udělá" - čili zaznamená se stejně ten původní zvuk
Editéček 2: Jedině to teda NAHRÁT a až pak to jako wavku v PC upravit - jenže na hotovum stopu těžko dám simulaci bedny - to se dělá ve vzduchu při hraní.
Naposledy upravil(a) DaveMurray dne 4.11.2009 20:42, celkem upraveno 2 x.