Efekty Electro Harmonix
Pravidla fóra
Re: Efekty Electro Harmonix obecně
Kontrolka nesvítila když jsem měl zapojený jack. Zase nějaká novinka pro mě
Mám to stejně jen dočasně protože za cenu 3 baterek koupím adaptér. 
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
Adaptér se vyplatí jak svi*a!
Koupíš adaptér já nevím třeba za 500 + propojku na 5 efektů za 50Kč a nic víc neřešíš (teda ještě si hlídáš, jestli je efekt na 9V nebo na 18V atd.)
Koupíš adaptér já nevím třeba za 500 + propojku na 5 efektů za 50Kč a nic víc neřešíš (teda ještě si hlídáš, jestli je efekt na 9V nebo na 18V atd.)
Tak efekty mám dva a každý s jinou zdířkou. Mohl bych si to popájet ale ted je to zbytečný, kdyžtak časem až toho bude víc.
Koupím tohle za 90,- a nemusím nic řešit

Koupím tohle za 90,- a nemusím nic řešit

►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
Nero píše:Mike Matthews, zakladatel EHX
Prodám EHX Germanium OD->pm
-
Teorge
Jo ale při založení se tomu logu prý vůbec nepodobal 
Myslel jsem si, že logo EHX představuje nějakou postavu z antického světa (mýty, legendy...). Tím se můj pohled na EHX zásadně mění a budu dělat, že tu firmu neznám.
-
Teorge
Na to jsem někde četl, že by to prý mohla být medúza.
bracha rika, ze je to lev, ale nevim
dle me to ma zatim nejbliz k Mikeovi 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Až tak?wikxzen píše:Myslel jsem si, že logo EHX představuje nějakou postavu z antického světa (mýty, legendy...). Tím se můj pohled na EHX zásadně mění a budu dělat, že tu firmu neznám.
Legendy a mýty se hádají o tom, že by na tom logu mohla být Medusa nebo Pan. Nicméně, neříká vám náhodou něco ve spojení se značkou EHX spojení "ram's head"?
Možná se Matthews s věkem jen stylizoval do toho loga
Jediná smysluplná reference, kterou jsem našel, je tato:
With the new company came the famous EH logo, which has been variously described as a "ram's head" or "lamb's head." According to Mike, the logo was designed by a female artist and "I liked it so I just used it as a logo, something to attract attention to the ad. It didn't have any special meaning other than I thought it was distinctive."
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Ram's head Muff se jmenuje takto právě prtoo, že se na něm objevilo ono logo
Mike to fakt není, ikdyž je sranda, jak je mu podobný 
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Souhlas s Nerem. To logo se běžně označuje jako "Ram's Head", koneckonců je poznávací značkou jedné z nejvíce ceněných variant Big Muffu Pi.
Diskuze k tomu např.: http://acapella.harmony-central.com/arc ... 86427.html
Diskuze k tomu např.: http://acapella.harmony-central.com/arc ... 86427.html
ajo, to by mi samotnymu asi nikdy nedosloRam's Head
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
V roce 68, kdy EHX založil, navíc vypadal trochu jinak. Ram's head se z něj stal až časemDark Axel píše:Ram's head Muff se jmenuje takto právě prtoo, že se na něm objevilo ono logoMike to fakt není, ikdyž je sranda, jak je mu podobný

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Prophet
- Bandzone: http://bandzone.cz/empathia
Chtěl bych se zeptat jestli je na basu lepší Big muff pi, nebo Bass Big Muff Pi... Slyšel jsem že je lepší običejný big muff, ale nevim protože s tým nemám žádné zkušenosti.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Pokud "obyčejný" big muff, tak určitě Sovtek - černý je finančně dostupnější
NYC big muff spíše ne, ten má poměrně málo basů a zbytečně moc gainu, na basu nevhodný
Basový BM má výhodu volitelného clean blend a navíc je postavený tak, aby hrál podobně, jako starý zelený sovtek
nejspíše bude nejdostupnější, protože se dá koupit i nový a narozdíl o černého Sovteku se stále vyrábí
NYC big muff spíše ne, ten má poměrně málo basů a zbytečně moc gainu, na basu nevhodný
Basový BM má výhodu volitelného clean blend a navíc je postavený tak, aby hrál podobně, jako starý zelený sovtek
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nejen že má možnost přimíchat ke zkreslenému původní zvuk, ale má celkem 3 módy: 1. fuzz údajně se blížící ruskému BM, 2. fuzz s posílenými basy, 3. míchání fuzzu (z módu 1) s neefektovaným zvukem. Na zahr. fórech si ho většina uživatelů moc pochvaluje. Asi je momentálně jednodušší a levnější ho u nás sehnat, než ruský BM.
- Prophet
Díky moc nybyl jsem si moc jistý, i když už jenom to bass mluví za všechno, ale vždycky je lepší se zeptat ať pak člověk zbytečně nelituje.
- Prophet
Tak mi to dneska přivezli a jediný problém, který s ním mám je to, že když efekt vypnu, tak mám zvuk basy úplně jiný než normálně...když mám přepínač na Dry a zeslabím effekt tak mi to hraje normálně, ale jakmile efekt vypnu zvuk jde do háje...co s tím?
Měl by to být true bypass, takže by ti to nijak ovlivňovat v bypassu nemělo. Napadají mě jedině 2 možnosti - a) nějaký vadný kontakt v kabelech (dochází ke svodu, což se při průchodu krabičkou po jejím zapnutí částečně eliminuje). Zkus zkontrolovat nebo vyměnit kabely. b) vadný kus.
Jo, a taky můžeš mít nekvalitní a moc dlouhý kabely, takže při průchodu 2 nekvalitními a dlouhými kabely (+ kontakty v efektu) už to na kvalitě signálu (pokud nepoužíváš jiné krabičky s bufferem) může být znát.