struny na C, dropped C
Pravidla fóra
- SIXPOUNDER
struny na C, dropped C
Zdravím, jaké struny (tloušťku) bych měl použít pro el. kytaru podlaďovanou na C, případně občas dropped C, aby to nebylo jak bláto? Pokud můžete doporučit nějakou konkrétní sadu a výrobce strun, budu velmi rád.

Re: struny na C, dropped C
Ono taky zalezi na menzure a o pocitu tvrdosti strun rozhoduje treba i sklon hlavy a dohmat. Na drop C to chce prinejmensim hybridy 10ky, lepe 11ky. Ja uz nejaky patek pouzivam Elixiry, drive jsem byl celkem spokojen s DR a GHS (ty ocelovy). Kazdopadne stejne je ve vysledku dulezitejsi, jak se ti na to hraje, takze to budes muset proste vyzkouset. To je asi jako ptat se, jaky je nejlepsi trsatko na metal 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
woro90-1
Kurnikšopa stokrát tu někdo založí stejné téma a stokrát neupřesní, co používá na jiné ladění.
- SIXPOUNDER
Zatím používám svýho Jacksona s menzurou 648mm na Céčko GHS 0.010-0.52 a připadá mi to málo, ale nechci to s tvrdostí přehnat. Drop ladění používám minimálně, takže mě zajímá spíš standart C. Koukal jsem na Elixir 012-68, ale to už mi přijde moc.

-
woro90-1
Žádný moc. Já mám dvanáctky v E. Na stratu.
Hele, pokud hraješ jen v C, zkus nejdřív jen ty jedenáctky, pak uvidíš, jestli přejdeš na tvrdší nebo ne. Radši hybridy, ať ti basové neplandají, a zatím nějaké levnější struny. Pokud ti nebudou sedět, nebude tě to stát tolik.
Hele, pokud hraješ jen v C, zkus nejdřív jen ty jedenáctky, pak uvidíš, jestli přejdeš na tvrdší nebo ne. Radši hybridy, ať ti basové neplandají, a zatím nějaké levnější struny. Pokud ti nebudou sedět, nebude tě to stát tolik.
- SIXPOUNDER
Az na to, ze jestli pouzivas Regular Slinky, tak jeho dolni tri struny na tech GHS 10-52 (o ktery tu asi jde predevsim) maji v podstate stejnou tloustku. Tvoje dolni E ma 52 nebo 54, jeho by melo 68, tak se prober.Halfordek píše:žádný moc...já mam 12ky Ernýho koule na D. Na LP.
A pokud mas LP, tak pocitove muzou byt mnohem mekci.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
Halfordek
Dnes jsem se po noční již probudil,děkuji za optání. Mám 12-56,docela klasický... struny v takovémhle poměru bych si rozhodně nekupoval,obzvlášť při podlaďování (buď budou tenký bláto nebo nahoře basa) No a hlavně,nikde není psáno,že se musí držet GHS,napsal jsem mu přeci,jaké struny mám já....Wohma píše:Az na to, ze jestli pouzivas Regular Slinky, tak jeho dolni tri struny na tech GHS 10-52 (o ktery tu asi jde predevsim) maji v podstate stejnou tloustku. Tvoje dolni E ma 52 nebo 54, jeho by melo 68, tak se prober.Halfordek píše:žádný moc...já mam 12ky Ernýho koule na D. Na LP.
A pokud mas LP, tak pocitove muzou byt mnohem mekci.
Jenze on psal o tom, ze 12-68 mu prijde moc... A ty mu na to odvetis, ze to neni moc, ze pouzivas 12-56, navic na kratsi menzure. Nevidim v tom logiku.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
Halfordek
Hm,máš pravdu,četl jsem jen to první číslo. Pak to logiku má,když si odmyslím ty poslední dvě ,,přepálený" strunyWohma píše:Jenze on psal o tom, ze 12-68 mu prijde moc... A ty mu na to odvetis, ze to neni moc, ze pouzivas 12-56, navic na kratsi menzure. Nevidim v tom logiku.
V pohode, ja byl zbytecne ostrej, kdyz to zpetne ctu.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Já používám DR třináctky nehybridy na eclipse. Spoluháč v véčkem jackson používá dvanáctky nehybridy. Třináctky jsou na jeho kytaře mnohem tužší než u mě. (jinak ladění C stadard)
Mephitic Society
ESP eclipse II VB
ESP eclipse II VB