Zkus uvést přesný typ komba pro el. kytaru, přes který jsi to zkoušel, čím byl osazen.
Pokud tím hnědým akustickým myslíš nějakého Marshalla AS50D a pod., tak mám pocit, že přes něj zní nepříjemně tvrdě i akustika. Několikrát jsem to zvučil a nikdy mě to nenadchlo. El. kytaru jsm přes to neslyšel, ale věřím, že to musí být mizérie.
Jinak co se týče komb pro akustické nástroje, tak jsem nikdy žádný problém s výškami nepozoroval, spíš naopak. Kdykoli si pro kombo ke mně přijel budoucí uživatel, tak první co řešil, byly basy. Všichni si stěžovali, že většina komb, přes které to zkoušeli, neuměla hezky přenést basy. Ono to bude určitě částečně dáno těmi poměrně ostrými piezo snímači a to slavné značky Shadow, Fishman ... nevyjímaje. Nicméně první co bylo, začali testovat kombo v těch nižších polohách, výšek bylo vždycky dost. A to i v případě houslí, buzuki, nebo mandolíny. Hm, ale ta mandolína měla vlastně magnetický snímač. Tak či tak, s nedostatkem výšek jsem nikdy problém neměl a přes tato komba i elektrická kytara hrála velice hezky, ovšem podotýkám, že v okruku mých kamarádů a zákazníků se nevyskytuje a ani se nikdy nevyskytoval žádný metalista. V tomhle podivném žánru je stejně všechno na hlavu postavené a používají se tam občas aparáty, které nejsou jinak použitelné vůbec na nic, natož pak na akustické nástroje.
Nicméně, pokud by majitel akustické kytary zabrousil mezi vyšší řady aparátů pro elektrické kytary třeba do Fendera, tak by si určitě vybral. Nevěřím že ne. Takže paušálně - že co je na elektriku, není na akustiku, se to dle mne brát nedá. Jsou aparáty, přes které hraje dobře to i ono ( není jich moc ) a pak jsou aparáty, přes které nehraje hezky skoro nic a těch je hodně.
Jinak od začátku tvrdím, že pokud to chce tazatel na domácí hraní, a ještě ke všemu nemá peníze, ať si raději našetří na lepší nástroj a hraje na sucho.
Dovoluji si to doplnit: na této adrese:
http://www.elektroworld.info/images/ima ... N_MM15.pdf je konstrukce jednoho lampáka tak trošičku ve stylu Fender Pro Junior, použit je starý širokopásmý reproduktor a jsou tam i ukázky, jak přes to hrají housle a akusika s piezo snímači, stejně jako lubovka Arai z r. 1968 s 2 X PAF a nějaký Strat a Tele. Některé ukázky už jsou dost divoké, úměrné vypité slivovici a hlavně šlo o to, jak široké jsou hranice použití. U akusiky bych rozhodně neviděl žádný nedostatek výšek ani basů.