nejsem žádný kytarový mág, ale mám celkem rozjetou kapelu a chtěl bych trochu vytunit kytaru. Hrajem grunge/rock/pop.. něco mezi Lucií/MUSE/Nirvanou.. Kytaru mám LP Ephiphone nějaký standart a kombo PEAVEY Valve King 112.. vim.. každej na to nadává, ale mně slouží celkem dobře..
Ephiphone LP snímače SH-6 a SH4 - správná volba?
Pravidla fóra
Ephiphone LP snímače SH-6 a SH4 - správná volba?
Zdravim,
nejsem žádný kytarový mág, ale mám celkem rozjetou kapelu a chtěl bych trochu vytunit kytaru. Hrajem grunge/rock/pop.. něco mezi Lucií/MUSE/Nirvanou.. Kytaru mám LP Ephiphone nějaký standart a kombo PEAVEY Valve King 112.. vim.. každej na to nadává, ale mně slouží celkem dobře..
efektová krabička DIGITECH Distortion Factory DF7.. tak to je ve skratce to s čím disponuju teď.. a teď prosba chci pořídit snímač Seymour-Duncan SSH-6H ke krku a SH-4 JB ke kobylce..
Naposledy upravil(a) Red Bull dne 10.02.2011 18:27, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Přesunuto + přejmenováno + úprava příspěvky, debatu o efektech si založ v tématu, kytarové efekty - dostaneš tak rychleji odpovědi.
Důvod: Přesunuto + přejmenováno + úprava příspěvky, debatu o efektech si založ v tématu, kytarové efekty - dostaneš tak rychleji odpovědi.
-
Halfordek
Re: Ephiphone LP snímače SH-6 a SH4 - správná volba?
Děkuji,že to sem nemusím psát...přemýšlím teď nad tím samým. Jen hraju tvrdší styly.
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Ja mám na mojej Epi SH6-set a absolútna spokojnosť na tvrdé štýly... Ale na čistý kanál by som ich asi veľmi neodporúčal. Sú dosť tvrdé podľa mňa, preto som bol nútení to vyriešiť rozopínaním krkového snímača na singel...
-
Halfordek
Takže třeba... SH 4 na kobylu a ke krku něco jiného?
-
woro90-1
SH4 ke kobylce je oblíbená volba, i mně, zastánci singlů, se líbí. Co něco jemnějšího, třeba nejprofláklejší SH-2? Sice má tuhle kombinaci každý trouba, ale pokud nehraješ nějaký deathcore, mohlo by to být ono. Zvlášť když dokresluješ krabicí. Šedesátá léta jsou pryč, už máme master volume aparáty schopné silného zkreslení i bez monstrózního výstupu přehnaně navinutých snímačů s obrovskými magnety.
-
Halfordek
Deathcore ne,ale death metal se tam občas objeví
Stejně jako blues nebo ska. A srandovní je hrát v Dčku písničky ze zpěvníku a pořád hrát akord +1 
Ale abych nebyl OT:
SH 4 mi přijde jako nejlepší varianta z toho,co jsem zatím slyšel (jediný konkurent je možná Gibsoňácký 498). S krkovýma nevím vůbec,neslyšel jsem nic a ani nevím,co se na to kromě čistých pasáží dá hrát (u Epifoňáckých snímačů kromě toho vůbec nic)
Ale abych nebyl OT:
SH 4 mi přijde jako nejlepší varianta z toho,co jsem zatím slyšel (jediný konkurent je možná Gibsoňácký 498). S krkovýma nevím vůbec,neslyšel jsem nic a ani nevím,co se na to kromě čistých pasáží dá hrát (u Epifoňáckých snímačů kromě toho vůbec nic)
dík za info.. můj aparát mi bude muset ještě pár let sloužit.. takže výměna nepřichází v úvahu.. spíš jsem myslel jestli se tyhle dva snímače nebudou nějak tlouct když budu hrát přes oba třeba.. výceméně hraju stylem Kobejn.. takže bych chtěl i podobný zvuk (ne stejný).. chápu, že on používal strata a Jaguára.. ale myslím, že by šel udělat nějaký kompromis..
Svenson píše:dík za info.. můj aparát mi bude muset ještě pár let sloužit.. takže výměna nepřichází v úvahu.. spíš jsem myslel jestli se tyhle dva snímače nebudou nějak tlouct když budu hrát přes oba třeba.. výceméně hraju stylem Kobejn.. takže bych chtěl i podobný zvuk (ne stejný).. chápu, že on používal strata a Jaguára.. ale myslím, že by šel udělat nějaký kompromis..
Cobajn mel u kobylky DiMarzio SuperDistortion coz odpovida SH-6 Distortionu...Vic ti nabudi apec nez SH-4 a ma proste vic stavy..Ja mam Distortiona ve svym Viperu a pred nim jsem tam mel asi pul roku JB a uz bych zpatky nesel....
LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Větší výstup nutně neznamená víc šťávy. Zvlášť ne u Combajna, tam to je spíš dehydrát...
- DaveFarmer
Přemejšlim že bych šel do SD SH-6, na jednu stranu potřebuju agresivní zkreslení s dobrým výstupem, ale nic brutálního (to si myslim že si vyladim na kombu), ale taky dobrej čistej kanál, hlavně snímače u krku...myslíte že SH6-ka u krku má dobrej čistej zvuk?
Taky bych ty snímače chtěl nechat přikrytý, což u SH6 a výš není moc typický, co vy na to?
Taky bych ty snímače chtěl nechat přikrytý, což u SH6 a výš není moc typický, co vy na to?
Jazzmasters & Post-rock & Shoegazing
Hele na cistej nic moc...U tech silnejch snimacu i kdyz uberes volume tak stracej barvu a prechazej do sterility ala aktiv...To ta SH 4 nebo SH 5 custom jsou na tom lip....DaveFarmer píše:Přemejšlim že bych šel do SD SH-6, na jednu stranu potřebuju agresivní zkreslení s dobrým výstupem, ale nic brutálního (to si myslim že si vyladim na kombu), ale taky dobrej čistej kanál, hlavně snímače u krku...myslíte že SH6-ka u krku má dobrej čistej zvuk?
LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
- DaveFarmer
Nakonec sem se rozhod, že zůstanu při zemiwolf píše:Hele na cistej nic moc...U tech silnejch snimacu i kdyz uberes volume tak stracej barvu a prechazej do sterility ala aktiv...To ta SH 4 nebo SH 5 custom jsou na tom lip....DaveFarmer píše:Přemejšlim že bych šel do SD SH-6, na jednu stranu potřebuju agresivní zkreslení s dobrým výstupem, ale nic brutálního (to si myslim že si vyladim na kombu), ale taky dobrej čistej kanál, hlavně snímače u krku...myslíte že SH6-ka u krku má dobrej čistej zvuk?
Jazzmasters & Post-rock & Shoegazing
Jednoduse SH-4=Jerry Cantrell/Alice in Chains a nebo Alnico II pro=Slash/Guns´n´Roses.....Poslechni si je a budes mit jasno...Jestli hledas pohodovej zvuk hlavne cistej a obcas crunch nebo prikopnuty solo alnico II pro bude bingo...Ale jestli hledas multi universalni snimac co umi i hard rock nebo metal SH-4 te nezklame...A jeste k tomu v chrom krytech jako stara klasika
.....
-
stadler4
- Bandzone: www.bandzone.cz/luckybrew
Mám kytaru Epiphonne Les Paul Custom Alpine White a nevím co na to za snímače, chtěl bych hrát rock-metal ale potřebuju snímače aby to minimálně vazbilo
<3 I love rock <3
Kytara: Epiphone Les Paul Custom AW Left hand
Aparát: Peavey Valveking 212 (live). Marshall MG15 CDR (home)
Efekty: ladička Ibanez LU-20, Boss DS-1
Struny: Ernie Ball Regular Slinky, DR strings
Trsátka: Dunlop, Ibanez
Kytara: Epiphone Les Paul Custom AW Left hand
Aparát: Peavey Valveking 212 (live). Marshall MG15 CDR (home)
Efekty: ladička Ibanez LU-20, Boss DS-1
Struny: Ernie Ball Regular Slinky, DR strings
Trsátka: Dunlop, Ibanez