Pořízení nové kytary okolo 3000

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
kompl

Pořízení nové kytary okolo 3000

Příspěvek od kompl »

Chtěl bych se zeptat jestli byste me nekdo nemohl poradit nebo jestli nekdo nema zkusenosti stemito kytarami nemuzu se mezi nimi rozohodnout. :?

http://www.audiotek.cz/product-44626-fe ... pack-black
http://www.audiotek.cz/product-39299-yamaha-f310p-nt
Paris
Rádce

Re: Pořízení nové kytary

Příspěvek od Paris »

kompl

Příspěvek od kompl »

Bych sel spis do te yamahy protože jsem uz hral na Yamaha F370 NT a ten zvuk se mi fakt libil ale nwm u teto.No poskousim to az v tom obchode :)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jen poznamku: nevybirej podle toho prislusenstvi, neco z toho poridis za par korun, a casto nektery ty veci nestojej za moc. napriklad ten obal je vetsinou dobry jen k tomu, abys tu kytaru donesl domu, a to jeste nesmi mrznout....
kompl

Příspěvek od kompl »

Ja to neberu podle toho prislusenstvi.Ale ze ji mel kamos jak zacinal tak mi ji doporucil a ja hraju ted tak pul roku tak si chci taky poridit svoji.Ale chtel jsem jeste slyset jiny nazory...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

muj nazor je, ze za +- tuhle cenu uz muzes mit kytaru s masivni predni deskou.
kompl

Příspěvek od kompl »

Takže bych mel jit do toho cort earth 70 ?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

minimalne ho zkusit. a nechci te nikam (do konkretniho modelu konkretniho vyrobce) tlacit, jen rikam, ze kdyz uz je kytara s masivni predni deskou (nejen ten Cort) v tve cenove hladine na dosah, tak se vyplati o ni uvazovat.

konecne rozhodnuti je stejne na tobe ... a na tom, na jak povedeny kus narazis. a taky ta masivni deska neni uplne vsechno, co je na kytare dulezity pro kazdyho. dokazu si prestavit situace (napriklad letni noci u ohne), kdy by asi byla preklizkova deska vhodnejsi...
kompl

Příspěvek od kompl »

uvidim v tom obchode
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Záleží na tom, co a kde na to budeš hrát. Nakupovat podle ceny se moc nedá, to je opravdu hrubý indikátor. Pravidlo je, že čím levnější kytara, tím pečlivěji je třeba zkoušet a vybírat. I mezi těmi opravdu levnými lze najít skvost! Ještě jedna věc - při výběru je dobré dát pozor na struny, někdy totiž spíš hrají struny, jindy spíš kytara. Pokud kytara hraje dobře i když má silně "jeté" struny, bude pravděpodobně dobrá. Asi by to chtělo sehnat si někoho zkušenějšího, kdo půjde kytaru s tebou koupit.

Jinak bych při výběru začal s Cort a Washburn, pokud je mají. Na kytarách.cz bývají. Značky jako Epiphone a Fender beru dost skepticky.
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Paris píše:konecne rozhodnuti je stejne na tobe ... a na tom, na jak povedeny kus narazis. a taky ta masivni deska neni uplne vsechno, co je na kytare dulezity pro kazdyho. dokazu si prestavit situace (napriklad letni noci u ohne), kdy by asi byla preklizkova deska vhodnejsi...
Ony ty E70 vydrží hodně. Kdo zná Kamahla, ví, že jeho E70 toho snese skutečně dost. A s masivní přednicí u ohně jsem nikdy problém neměl (čímž nechci tvrdit, že se to nemůže stát, ona i ta moje kytara byla stavěná jako tank). Bál bych se o ni jen pokud bych se ožral a nechal ji v trávě, ale to je killshot pro každou kytaru.
kompl

Re: Pořízení nové kytary okolo 3000

Příspěvek od kompl »

Nakonec jsem se rozhodl pro Cort Earth 70.Tak zavolam do audioteku tam reknou ze to maj v Brne.Prijedu tam zeptam se,V komplu maji napsany ze maj na sklade 3.Pak ze nemaj zadnou ze to zamenili z nejakou jinou kytarou.No tak jsem se projel 100km tam a 100km zpatky :shock:
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“