Jak se komu na co hraje
Pravidla fóra
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak se komu na co hraje
Za mě Stratocaster, to je skvělé tělo, zbroušená hrana na opření ruky, zezadu vybroušené na pupek, dva výřezy, placaté tělo ... Víc už si přát leda držák na pivo...
Docela by mě zajímalo, kde jsi přišel na to, že tremola jsou z plastu a že straty nemají lakované krky.Halfordek píše: Strat zkráceně: Nemám rád tremolo a přijde mi to jako hračka (lehké,plastové). Krky mi vyhovují (malé,tlusté prsty mám),až na to,že nejsou lakovány (otázka zvyku na týden). Kytara mi při povoleném řemenu nesedí moc na těle (možná též zvyk)
-
Halfordek
Většina Fenderů nemá... A představ si si za tím vyznačeným třeba tečkuFlajtr píše:Docela by mě zajímalo, kde jsi přišel na to, že tremola jsou z plastu a že straty nemají lakované krky.Halfordek píše: Strat zkráceně: Nemám rád tremolo a přijde mi to jako hračka (lehké,plastové). Krky mi vyhovují (malé,tlusté prsty mám),až na to,že nejsou lakovány (otázka zvyku na týden). Kytara mi při povoleném řemenu nesedí moc na těle (možná též zvyk)
-
woro90-1
Halfordek píše:Většina Fenderů nemá... (...)Flajtr píše:Docela by mě zajímalo, kde jsi přišel na to, (...) že straty nemají lakované krky.
-
woro90-1
Ani já ne. A to už na mě v Kytarách koukají divně, protože tam mám ozkoušené všechny kytary, které mě zajímají, a občas si tam jdu něco zkusit, když přivezou novou várku, jen tak ze zvědavosti - abych věděl, na jaké fajn kytary nemám peníze 
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 11.02.2011 17:04, celkem upraveno 1 x.
Teď v tom mám ještě větší bordel...protože straty mají tremolo a většina fenderů taky
A z plastu fakt nejsou
to stejný s nelakovaným krkem, vždycky je krk lakovanej, u fendrošů býva průhledně, ale pocit je pořád stejnej, rukou jezdíš po laku tak jako tak.
woro: pardon, chtel sem se opravit a najednou to bylo pryc 
hele ... jestli on nemysli oil finish.
-
Halfordek
Dobře,napíšu to tedy celé
Nemám rád tremola STOP
Straty mi přijdou jako hračky,protože mají hodně plastů a jsou lehké STOP
Na většině stratovských krků jsem nabyl dojmu,že nejsou lakovány.STOP
poznámka k laku: Když jsem od stratu přešel k LP,štval mě lak, palec mi nejezdil dobře po krku a jakoby se zadrhával,lepil. Pak jsem si zvyknul a když si vemu zpět do ruky strat,přijde mi to divný na dotek.
(mé poznatky se týkají 2 mých stratů-kopie,strata Fendera v kytary.cz a stejně tak telete rovněž tam)
Ah,to je náročný
Nemám rád tremola STOP
Straty mi přijdou jako hračky,protože mají hodně plastů a jsou lehké STOP
Na většině stratovských krků jsem nabyl dojmu,že nejsou lakovány.STOP
poznámka k laku: Když jsem od stratu přešel k LP,štval mě lak, palec mi nejezdil dobře po krku a jakoby se zadrhával,lepil. Pak jsem si zvyknul a když si vemu zpět do ruky strat,přijde mi to divný na dotek.
(mé poznatky se týkají 2 mých stratů-kopie,strata Fendera v kytary.cz a stejně tak telete rovněž tam)
Ah,to je náročný
-
woro90-1
To asi ne, u Fenderu na to dávají matný průhledný lak, u javorových krků na různých pseudoreissue jako Classic 50's dávají celkem tlustý tónovaný lesklý lak. Pokud nějaký krk vypadá, že lak nemá, á tak tenký, že je cítit struktura dřeva, ale ten lak tam je. Jinak by už v obchodě byl ten krk celý černý, stačí na to párkrát sáhnout a nikdo už z toho ten sajrajt nedostane. Olejované krky se téměř nedělají, právě proto, že to dřevo není moc chráněné.Paris píše:woro: pardon, chtel sem se opravit a najednou to bylo pryc
Jinak mezni mými dvěma příspěvky chybí právě Parisův (Paridův?
-
Halfordek
Dobře,děkuji za upřesnění. Psal jsem o subjektivních pocitech,nikoliv o výrobním postupu 
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Me asi nejvice sedi (tvarove) strat nebo superstrat. Mam i kopii telete a obcas si zahraju na spoluhracovo LP popr kopii ES-335, ale tyhe nastroje me tlaci do praveho predlokti (kdybych si kytaru povesil tak nizko jako J.Page, tak by se to asi vyresilo, ale zase bych takhle nic nezahral).

Pred tydnem prinesl spoluhrac na zkousku nejakou starou japonskou kopii strata. Kupodivu vazila o hodne mene nez moje nova kopie strata, ktera vazi temer stejne jako original mahagonove LP. Takze ne vsechny straty jsou "podezrele lehke"Halfordek píše:Straty mi přijdou jako hračky,protože mají hodně plastů a jsou lehké STOP
Hraju výhradně na šrot.
ok, k tematu: me se hraje blbe na vsechno, protoze sem nemehlo 
-
Joe DiMaggio
- Kontaktovat uživatele:
Neexistuje misto drzaku na trsatka drzak na pivo?jakub.kubaaa píše:Za mě Stratocaster, to je skvělé tělo, zbroušená hrana na opření ruky, zezadu vybroušené na pupek, dva výřezy, placaté tělo ... Víc už si přát leda držák na pivo...
2001 Ibanez RG550EX (EVO /Ibanez S1/EVO)
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
-
woro90-1
Aha, a já si říkal, proč se mi i ta Žlutá nedrží úplně pohodlně - teď jsi na to kápnulParis píše:ok, k tematu: me se hraje blbe na vsechno, protoze sem nemehlo
- bazmekgrat
roadworny a custom shop relic napriklad nemaju lak na krkuworo90-1 píše:To asi ne, u Fenderu na to dávají matný průhledný lak, u javorových krků na různých pseudoreissue jako Classic 50's dávají celkem tlustý tónovaný lesklý lak. Pokud nějaký krk vypadá, že lak nemá, á tak tenký, že je cítit struktura dřeva, ale ten lak tam je. Jinak by už v obchodě byl ten krk celý černý, stačí na to párkrát sáhnout a nikdo už z toho ten sajrajt nedostane. Olejované krky se téměř nedělají, právě proto, že to dřevo není moc chráněné.Paris píše:woro: pardon, chtel sem se opravit a najednou to bylo pryc
Jinak mezni mými dvěma příspěvky chybí právě Parisův (Paridův?) příspěvek, že Fendera s nelakovaným krkem ještě neviděl, na což jsem reagoval že ani já ne. Jen pro přehlednost
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
-
woro90-1
Jenže to jsou kopie kytar, které ten lak na krku původně měly, a někdo jim ho časem ohrál nebo otřískal až na dřevo... Navíc ten lak na krku nechybí všudebazmekgrat píše:roadworny a custom shop relic napriklad nemaju lak na krku
- bazmekgrat
no ale teraz tam nieje
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
-
woro90-1
Ale je, z boku (samozřejmě záleží na tom, jak drsný je to relic)bazmekgrat píše:no ale teraz tam nieje
No úplně offtopic, ale když už sis přidal podpis, hoď prosím někde fotku tvého PRSka. Díky.bazmekgrat píše:no ale teraz tam nieje
- bazmekgrat
elektricke-kytary/na-co-hrajete-t1554-920.html#p399317Jester píše:No úplně offtopic, ale když už sis přidal podpis, hoď prosím někde fotku tvého PRSka. Díky.bazmekgrat píše:no ale teraz tam nieje