Hard Rockové solo
Pravidla fóra
Hard Rockové solo
Ahoj, moje otázka zní, jak se hrajou Hard rockové sola. Konkrétně mě zajímá třeba jak soluje Joel O'Keeffe z kapely Airbourne, nejsou to ty sola z oficiálních nahrávek, ale ty improvizační. Jak je třeba tady od 8:34 http://www.youtube.com/watch?v=Em7lhBhKIZ0&NR=1 Chci to vědět, protože se mi to hodí ve vlastní tvorbě, a když hraju přeházené tony ze stupnice, tak se to nedá hrát moc dlouho, jinač to je nuda, chce to šťávu. Kdyžak hoďtě nějáký tab, nebo písničku. Žádnou takovou diskuzi jsem tady nenašel, jestli něco takového už je, pls pošlete odkaz. Díky 
Nástroj: Epiphone SG G400, Strunal Model 770 4/4
Kombo: Peavey Valveking 112 (vypůjčený), Vision GW 35 na domácí hraní
Kapela: Dosud beze jména
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hard Rockové solo
Všechny tyhle věci vychází z pentatonik a hlavně z bluesových licků. Jediný rozdíl bývá většinou v tom, že jsou zahrané rychleji a většina těchto kytaristů si vybírá takové licky které se dají zacyklit aby se daly hrát jako jednolitý delší kus. Nevím jak líp to přiblížit.
To co je v 8:34 rozhodně není ale sólo spíš jenom samotný lick. Z licků se potom dají stavět ty sóla.
Z toho co píšeš jsi asi začátečník. Doporučuji najít si nějaké sólo nebo lick co se ti líbí a naučit se ho odposloucháváním. Když ti to nepůjde tak se podívej do tabů a srovnej si to s tím co slyšíš. Potom stačí experimentovat s tím kde to použít nebo jak to zahrát jinak.
A ještě jedna věc, dost důležité je vytahování a to vytahování co ladí.
To co je v 8:34 rozhodně není ale sólo spíš jenom samotný lick. Z licků se potom dají stavět ty sóla.
Z toho co píšeš jsi asi začátečník. Doporučuji najít si nějaké sólo nebo lick co se ti líbí a naučit se ho odposloucháváním. Když ti to nepůjde tak se podívej do tabů a srovnej si to s tím co slyšíš. Potom stačí experimentovat s tím kde to použít nebo jak to zahrát jinak.
A ještě jedna věc, dost důležité je vytahování a to vytahování co ladí.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Re: Hard Rockové solo
Jasně chápu, hraju zhruba rok a chci do mojích písniček dát i nějáké lepší a trochu náročnější sola. Tak potřebuju se naučit nějákou novou techniku, když soluju, tak mi to jde vždycky na 1 struně po dvou pražcech. Nezní to uplně špatné, ale zase nezní to taky uplně dobře, jestli víš co myslim. Mohlo by to být lepší 
Nástroj: Epiphone SG G400, Strunal Model 770 4/4