Podlaďování

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...

Jak nejčastěji (nejraději) ladíte?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Halfordek

Podlaďování

Příspěvek od Halfordek »

Jak podlaďujete? Co vás k tomu vede? Jak jste se k tomu dostali? Neštve vás rozrušení kvartového ladění při drop?
Já vždycky nesnášel,když přišel nějakej corista a dal mi kytaru do drop D!!! Jelikož pořádně neslyším,tak jsem to neuměl vrátit aby to dobře ladilo. Hraju totož poměrně často akordovky. :D No a jednoho dne jsem se chtěl naučit něco od Death a Chuck hraje v Dčku. Tak jsem to přeladil a zjistil,že to zní temněji (pak jsem zjistil,že je to spíš o EQ) a naučené hmaty měnit nemusím. Tak jsem u toho zůstal. Sice hraju občas bluesovky,akordovky a zkrátka věci,kde je E standart prostě pohodlnější,ale baví me si lámat hlavu a počítat si ty akordy a tóny (rozdíl mezi E a D)
Teď vy :)
woro90-1

Re: Podlaďování

Příspěvek od woro90-1 »

Já tyhle podlaďovací coristy nesnáším jen když dostanou do spárů Žlutou, protože na ní mám dvojzvrat :D A k normálnímu ladění mě vede to, že mám rád pevný, zvonivý zvuk, a štve mě, když ty struny uhýbají před prsty.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Drop C, za prve kvuli zpevakovy, za druhe hraje se me v tom lip.
shmootik

Příspěvek od shmootik »

jsem (hard)corista a hraju ve standard E. drop ladění mi je nepohodlný. "pouřky/rady" že je zvuk z podladěný kytary hutnější považuju za blbost, tim nechci říct že podladění je nesmysl, je to prostě posun rozsahu kterej funguje stejně jako když si malíř nemíchá nějaký barvy navíc a některý z tý palety utře.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Amid

Příspěvek od Amid »

Drop nesnasim. Jinak vetsinou nepodladuju a to hlavne kvuli 2zvrat tremolu a hudebce, ve ktere mam skladby delane pro standartni ladeni. Proto bych chtel 7mi strunku :P
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Eb, desítky struny, má to tloušťku, přesto se to daj vytáhnout do půlky šířky hmatníku...
A úplně nejdůležitější...vyhovuje to jak mně, tak kapele...Basákovi se to taky líp mačká a ani zpěvačce ten půltón dolů neškodí, spíš naopak :)
Die Hard or Die Home
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Na LP mám dost často jiné ladění, ale většinou standardní. Akustiku mám podladěnou do C# s droplou E-strunou do H (H F# H E G# C#). Má to úplně jinej zvuk a na doprovody zní skvěle. No a na lubovce mívám Open A/G/E/D ladění.. :)
filo01

Příspěvek od filo01 »

shmootik píše:jsem (hard)corista ....
Za mých mladých let se za hardcore považoval Napalm Death nebo Sore Throat, to bylo opravdu hard core :)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Obycejne mam standardni Ecko, obcas drop D, nekdy open G,D, a vcera jsem mel i F a C - na akustice.
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Já mám teď kytaru zhozenou o půl ton je to luxus, ty půltóny jsou takové temnější a přitom furt člověk neztrácí přehled co kde je na hmatníku, protože ví že to co mačká je Ečko ale o půl ton níž, tudíž pravé E je o pražec vedle... vím že je to asi blbě vysvětlené ale určitě chápete :D jinak co se týče podlazení nějaký moc nadšenec nejsem... protože člověk když chce občas prásknout nějaké akordy tak je vedle jak ta jedle a všechno je uplně jinak...Je to sice cool že to zní víc hromotlucky ale odcamcat pocamcat do nějakýho Grindu chápu, ale jinak? Na co?!

a co se týče dropu, nesnáším ho od té doby co mi ho kámoš nutil tak dlouho až mi s toho bylo zle.... člověk měl v ruce poprvé kytaru a on na tebe hned podlad to... atd... atd... je to prostě hnus nutit někoho do čeho zatím nevidí a neumí to...

Edit: navíc já takové téma zakládal před dvěma rokama taky a nazval jsem ho jaké používate ladění :lol: takže píšu na osu za krádež autorství :lol:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Uprimne moc nechapu, ze nekdo bagatelizuje to, ze nizsi ladeji zni temneji a hutneji. Pokud narazim na opravdu hutny a temny zvuk, tak ta kapela zpravidla celkem vyrazne podladuje. Na druhou stranu nemam rad extremni podladovani, podle me se z toho nekde u C nebo B zacina stavat rozpliznuty drnceni. Zvuk osmistrunek mi prijde spis k smichu :lol:
Ladim uz dlouho na D, podladovali jsme kvuli coverum, co jsme hrali, a uz nam to zustalo. Temny a hutny zvuk jde teoreticky dostat i z nepodladene kytary, ale z hodne podladene to leze samo. Coz je duvod, proc dneska kdejakej frajirek ma naladeno na A nebo ma sedmistrunku a dydla si prazdny struny jak velkej king :)
Drop nemusim. Asi to bude znit divne, ale prijde mi to jako "cheatovani" :lol:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Wohma: takovi Disturbed takhle cheatujou, protoze proste asi nestihaj prehmatavat z powerchordu na nultym az k dvanactymu :D

Ja osobne jedu na StandarD E, vyjimecne si dropnu kdyz mam chut, ale mam slaby prstiky a blbe se mi tak hraje, takze to jde vetsinou hned zpatky do E.
Podladuju akorat, kdyz sundavam struny - to si z kytary udelam basovku a chvilku na to hraju :D
Hodně budem někde...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

v kapele mame drop H, zkouseli sme to hrat vyse ale to tam tak nesedne...ale az poridim silnejsi struny nebo sedmicku, hodim si to na standartni Hcko..mam radsi standartni ladeni nez dropy (ikdyz snima je kazdy borec :D )
shmootik

Příspěvek od shmootik »

filo01 píše:
shmootik píše:jsem (hard)corista ....
Za mých mladých let se za hardcore považoval Napalm Death nebo Sore Throat, to bylo opravdu hard core :)
že za tvejch maldejch let vládla neinformovanost, nikdo v tvym okolí neznal minor threat ,agnostic front, nebo sick of it all a pletli jste si grind s hardocorem, mi nepříde jako něco pozitivního :lol: navíc bez hardcoru alá discharge by asi napalm death zněli trochu jinak... nebo možná ne, touhle analogiíí by ksme se mohli dostat až k beatles a eště dál.

eště k původnímu tématu: já osobně drop ladění nijak nezatracuju (jako jakýkoliv jiný ladění) jenom se mi v něm hraje nepohodlně
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
filo01

Příspěvek od filo01 »

Už je to hodně OT, ale dovolte mi ještě zareagovat na Shmootika: samozřejmě, že jistá neinformovanost vládla (jako za komoušů ostatně ve všem). Abych tady nebyl za úplného hudebního ignoranta, hecnul jsem se, prohrabal sklep a dohledal článek z Melodie, podle mě první, kde se kdy oficiálně psalo o N.D a hardcore. Bohužel to není originál, ke kopírce jsem neměl přístup, takže jsem ho tenkrát musel překlepat na stroji, tipuju to na rok 1988 ;)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Tak z 90% jedu v E a někdy přehodim do D drop,obvykle zálaží na tom co zrovna coveruju,ale asi dneska zkusim ladění Dark Tranquillity kteří majá ještě o půl tonu podladěný C,tak mě zajímá jaký to bude.
Naposledy upravil(a) Trey dne 12.02.2011 12:36, celkem upraveno 1 x.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Jednou jsem ze zvědavosti zkusil drop, nenašel jsem v tom nic atraktivního, vrátil zpět. Ladím standardně.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
shmootik

Příspěvek od shmootik »

wau archivní info z let kdy já aktivně navštěvoval pískoviště, to je krása 8) když teď máme definováno kdy to bylo tak už začínám chápat ten původní post :) . grind neni uplně muj obor ale skoro bych si tip že právě ve zmíněných letech se to pojmenování teprv ustalovalo/vznikalo takže je celkem logický že nejdřív byli ND a další přistrčeni do škatule která už existovala.

mě tak napadá takový zamyšlení k tématu, je vůbec někdo kdo by hrál grind ve standard E?
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

shmoo: rekl bych, ze se semtam nekdo najde kdo ladi v std E. Ovsem o oktavu niz :D
Hodně budem někde...
LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

Já už jsem vyzkoušel všechno možný Drop C, Drop D, o tón níže, různý open ladění a nakonec jsem se vrátil na všech kytarách do standardu, občas si sedmu hodím do drop A :mrgreen: a když je něco v drop C a já bych to normálně se standardním sedmičkovým nezahrál, tak si vezmu kapodastr a jeto :D.
Wohma píše:Zvuk osmistrunek mi prijde spis k smichu :lol:
Já se nechci hádat,
ale třeba takovej Tosin Abasi.... znáš?
To já u toho vždycky brečím závistí jak on umí hrát.
Ale jinak taky nemám rád borce, co si dají drop B či A a zuřivě tam flákaj za sebou powery, že by jim stačily 3 struny.
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“