EPIPHONE Thunderbird Pro V

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
Belgy

EPIPHONE Thunderbird Pro V

Příspěvek od Belgy »

zdravim, zajímalo by mě jestli někdo má zkušenosti s EPIPHONE Thunderbird Pro V VS.... co od ní můžu čekat a čím mě překvapí. samozřejmě krom toho že padá na hlavu :)
Durin

Re: EPIPHONE Thunderbird Pro V

Příspěvek od Durin »

Tuhle baskytaru jsem si pořídil. Nakonec jsem ji vrátil v rámci "vrácení do 30 dnů bez udání důvodu" a to přesně kvůli tomu, že padala na hlavu. Když o tom ale víš, tak zřejmě tohle slyšet nechceš.

Co se týče zpracování je hodně masivní a měl jsem z ní pocit, že kdybych ji vyhodil z paneláku, tak by se jí nic nestalo. Díky tomu je ale hodně těžká. Po půlhodině hraní ve stoje mě dost začly chytat záda, protože je fakt těžká.

Co se týče zvuku, tak ten je hodně masivní. Dost podle mě bude záležet na tom, jaký aparát na ní použiješ. Ten zvuk se mi místy zdál trochu zahuhlaný a na mě až moc málo konkrétní.

Abych to shrnul: Jdi, vyzkoušej, a pokud ti bude vyhovovat, tak si ji klidně vezmi. Za sebe ale pozitivní hlas nedávám.
Belgy

Příspěvek od Belgy »

jo dik.. a pro jakou se po ní rozhodl? Ibanez SR 505
Durin

Příspěvek od Durin »

Ano, Ibanez SR 505. Je tak 3x lehčí, zvuk má tak 3x lepší a celkově se mi na ni hraje pohodlněji. Nemohu si ji vynachválit. Někteří řikaj, že jsou to bezcharakterní basy... možná, ale mně se to líbí.
garde

Příspěvek od garde »

....nevyslovím sa ani za jednu z dvoch porovnávaných bás....len porovnám....

....TB až nekonkrétny a huhlavý zvuk....treba si uvedomiť že je to basová gitara, ktorá má dostatok basov na rozdávanie....prehúlené basy na ampe majú za dôsledok nekonkrétnosť....

....3x ľahšia basa a 3x lepší zvuk....toto tvrdenie o hmotnosti v tomto prípade nie je na mieste, medzi SR 505kou a TB PRO V je minimálny rozdiel vo váhe, samého ma to prekvapilo že TB a také ľahké....zvuk....ultrapohodlný a tým aj ultratenký krk sa podpisuje na zvuku Ibaneziek....označuje sa to sterlilitou podľa mňa nesprávne....len je menej výrazný, lebo minimalistický krk neprenesie rezonanciu strún tak výrazne ako u bás s hrubším krkom....preto sa dá povedať, že za ibanezku hrajú viac snímače ako drevo a toto sa podpisuje na absencii charakteru....charakter u TB PRO nie je až tak výrazný ako u predošlých modelov....má to na svedomí aktívka....snažili sa to vylepšiť priebežným krkom, dobrou voľbou pritom bola kombinácia krku orechu s javorom a prináša viac transparentnosti do zvuku....

....TB padá na hlavu, hlavne pri 5strunkách je to výrazné, no dá sa s tým bojovať....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“