(multi)efekt na basu na rock

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
Pepe
Kontaktovat uživatele:

(multi)efekt na basu na rock

Příspěvek od Pepe »

Čau, jelikož jsem teď nějak při penězích, láká mě koupit si nějakou tu krabičku k base. Mam aktivní basu s hambáčema a v kapele hrajem hardrock a metal. Jelikož přesně nevim jakýho zvuku bych chtěl docílit, tak přemejšlim spíš o multiefektu a později přejít třeba k analog krabičkám (případně mi to rozmluvte a napište svuj názor). Ten multiefekt bych viděl tak do 4000,-takže nižší řady. Chtěl bych aby měl: bubeníka, ladičku a z efektů hlavně: kvákadlo, chorus, kompresor, flanger, octaver, overdrive, atd, prostě klasika, co by měl mít skoro každej mulťák. Zatim mě napadá Digitech BP50, v ostatních značkách nemam moc přehled. Jestli se to tu už řešilo, tak se omlouvám a prosím o odkaz. Dík
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

JO řešilo, mrkni o několik řádků níž.
Uvaž hlavně kolik efektů z toho multáku využiješ. Jestli není lepší koupit si samostatný krabky zrovna..
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Jo já vim, že ne každej efekt využiju, ale aspoň si ho mužu vyzkoušet v tom mulťáku,když nevim přesně co hledám. tam bude si z čeho vybírat ne? Taky bych chtěl toho bubeníka, hledal sem něco na netu do kompu, ale nenašel jsem ani metronom. To víš, že by se mi víc líbily krabičky, ale ta cena :( Dolu jsem koukal, ale tam se spíš řešily krabičky samotný ale mulťáky moc ne! Jakou krabičku bys mi teda případně doporucil? Protože já ani pořádně nevim, co která umí :)
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Ty krabičkymaj ménapodle efektů - Bass Chorus. A jednotlivý efetky musíš vědět co znamenaj když jsi psal co ccheš aby ten multák měl!
Já mám Boss ODB3 - bass overdrive, ještě si chci pořídit chorus. Až budu mít pěnez nazbyt tak wah...víc toho ani nepotřebuju. Compreosr budu mit na zesiku. Možná ještě flanger pořídím...ale víc toho snad nepotřebuju (už tak je toho dost :-D )
Jako jasně, kup ten multák a vyzkoušej si to, sám jsem to aky tak chtělu dělat, ale zjidtil jsem co chci dřív než jsem ten multák koupil...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Jo to vim, co kterej efekt umí. Blbě sem to formuloval. Myslel sem, jakto přesně vypadá zvukově, ale toje třeba vyzkoušet přímo na svejch věcech. A jakej ten mulťák bys mi doporučil? Myslim, že Wah padál neni pro mě třeba (aspon teď). Já znám jen ten digitech BP a to ještě ne osobně :)
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Já taky znám z multáků Digitech BP200 :-D Ten jsem chtěl kupovat...ale to jsem ho chtělm ít jako tenkrtá natrvalo a nekupovat jednotlivý efekty. Ale púokud to chceš jen na tovyzkoušení, tak asi tu nižší řadu...

Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

No nižší, klidně si připlatim, aby to nebyl nákej sh*t, ale zas to musí bejt v mezích peněženky :) A co jiný mulťáky? ZOOM, Korg, Behringer, Alesis a já nevim, co ještě...
Renderik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Renderik »

jestli hrajes nejakej tvrdsi styl muziky tak maximalne co vyuzijes je ovedrive a to jen zlehka rekl bych...spis uzitecnej je ekvalizer na basu...basa ma hrat jako basa tot muj nazor efekty na basu bych vubec neresil a nechal to kytaristovy..kor multiefekty ty jsou dosti na prd...ma to sice hodne vecicek ale vetsinou vseobecne plati ze cim vic toho ta vec v sobe ma tim hur pak hraje a ten efekt neni pak tak pravdivej..kdyz uz tak jednotlivou krabicku ibanez a boss delaj podle me jedny z nej.
Fender P-Bass(U.S.A), Ampeg SVT3-PRO, Ampeg SVT-410 HLF
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Renderik píše:..kdyz uz tak jednotlivou krabicku ibanez a boss delaj podle me jedny z nej.
Jasná věc toho Bossa možu potvrdit ;-) Jsem Zaslepeným zastáncem Bossu :-) Jako Overdrive je ještě jeden z tšěch co se využivaj mín podle mě...

Renderik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Renderik »

ja na nej hral nebylo to spatny ale chce to k tomu mit poradnou aparaturu zesak a repro pak zni krasne pres kombo to neni tak dobry...jinak nan nej hraje basak od rise against tam je slyset pekne.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Renderik píše:ja na nej hral nebylo to spatny ale chce to k tomu mit poradnou aparaturu zesak a repro pak zni krasne pres kombo to neni tak dobry...jinak nan nej hraje basak od rise against tam je slyset pekne.
Počky na co ted myslíš konkretně že hraje??

Renderik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Renderik »

Boss ODB-3, dokonce pri koncertu jsem tu krabku jeho videl miva ji polozenou na zesaku
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Renderik píše:Boss ODB-3, dokonce pri koncertu jsem tu krabku jeho videl miva ji polozenou na zesaku
Jo tu mám já :-) A mám ju i Flea :-) je dobrá krabka, ale dost lidí má radši Ibanez PD7. Tam je prý možnost udělat víc zvuků..

Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Ok, přesvědčili jste mě. Na mulťák kašlu, ledaže by se ho chtěl třeba někdo zbavit a dal mi ho extrémě levně :) Pročtu si ještě ňáký recenze o krabkách a pak si je případně pudu zkusit do obchodu. Samozřejmě to tu před nákupem pěkně zkonzultuju. Ladičku už sem vyřešil, ale ještě bych strašně rád nějak vyřešil toho bubeníka na cvičení. Toho bych fakt chtěl! Mam sice GP4 ale neumim v tom udělat ani notu...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Pepe píše:Ok, přesvědčili jste mě. Na mulťák kašlu, ledaže by se ho chtěl třeba někdo zbavit a dal mi ho extrémě levně :) Pročtu si ještě ňáký recenze o krabkách a pak si je případně pudu zkusit do obchodu. Samozřejmě to tu před nákupem pěkně zkonzultuju. Ladičku už sem vyřešil, ale ještě bych strašně rád nějak vyřešil toho bubeníka na cvičení. Toho bych fakt chtěl! Mam sice GP4 ale neumim v tom udělat ani notu...
Místo bubeníka zkus metronom!

Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Jo metronom neni problém, ten seženu, ale s tim bubeníkem je to zábavnější :) Tak kdyby byl někde ňákej soft alá bubeník, tak by se mi zamlouval.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Pepe píše:Jo metronom neni problém, ten seženu, ale s tim bubeníkem je to zábavnější :) Tak kdyby byl někde ňákej soft alá bubeník, tak by se mi zamlouval.
mrkni sem
http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?t= ... t=audition

Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Tak jsem popřemejšlel a tom mým slavným zvuku a tady bych vám chtěl nastínit svou představu. Představoval bych si těžkej, hutnej, dunivej, tvrdej zvuk. Takovej, kterej je cítit až v žaludku, vlajou z něj nohavice, při kterým se třesou tabulky oken a hučí v uších :D a to ve všech frekvencích (basy, středy, výšky), ale přitom, aby se jednotlivý tóny neslívaly a byly konkrétní. Dříve sem hrál na Behringra, kterej měl funkci Ultrabass, což bylo něco takovýho, ale ještě ne úplně ono (chrčelo to). Vim, že nejlepší je mýt pořádnej (a drahej :? ) apec, ale třeba by to zvládla nějaká krabička. Nebo aspoň nastavení EQ na kombu. Teď hraju na Peavey 300 (nevim, přesný označení) Vim, že sem náročnej, ale kde jinde hledat odpovědi, než tady:) Pls, poraďtě jak na to. :) Dík
seba330
Bandzone: bude

Re: (multi)efekt na basu na rock

Příspěvek od seba330 »

já jsem asi špatně, ale nikde v rozcestníku jsem to nenašel, ale chci se zeptat, není dneska nějakej podobnej efekt jako kdysi býval Jet Fazer?
díky
Cort C4H (EMG MMTW, EMG MMTW)
Cort gb15

Squier by Fender Affinity Fat Strat HSS (kdo by měl zájem, PRODÁM za 3000!!)
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“