SS vs. V

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
saymon

SS vs. V

Příspěvek od saymon »

Čau, chtěl bych se Vás zeptat na váš názor na rozdíl zvuku těchto dvou typů kytar. Jestli měl někdy někdo možnost porovnat tyto dva typy libovolné značky osazené stejným či hodně podobným modelem snímačů, byl bych moc rád. Videa na YT mi kvůli kvalitě zvuku většinou nic moc neřeknou. Klidně pište i své názory ohledně obecného porovnání zvuku superstratu a véčka. Díky

ED.: Mám na mysli kytary stejné cenové kategorie, se stejným typem kobylky atd. Prostě kvalitou a výbavou co nejpodobnější kytary lišící se pouze tvarem ;-)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: SS vs. V

Příspěvek od Nero »

Jestli zkratkou SS myslíš superstrat, tak se to bude těžko srovnávat - protože u superstratů je hrozně velké množství typů kytar, z různých dřev, lehce různých tvarů (vliv ne na zvuk, ale na pohodlnost hraní), jiných typu spoje krku s tělem a podobně.

Pořád platí ono známé - vyraž do hudebnin a ošahej si to... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bazmekgrat

Příspěvek od bazmekgrat »

ten tvar spravi uplne minimalny rozdiel vo zvuku
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
saymon

Příspěvek od saymon »

Ano, tím SS myslím superstrat. Zajímá mě hlavně vliv toho tvaru na zvuk, takže to berte tak, že by ty kytary byly vyrobeny ze stejného dřeva. Taky to vidím na to, že někam vyrazím a zkusím porovnat :-D
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Rozdíl? Asi jako mezi prknem a prknem. Nevěř kecům lidí od Minarik Guitars, že ty roztřepené tvary zlepšují zvuk. Je to kus fošny, tvar nehraje roli. Záleží jen na tom, kolik toho dřeva je, jestli ho někde nechybí moc a jak je to hmotově vyvážené.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

woro90-1 píše:Rozdíl? Asi jako mezi prknem a prknem. Nevěř kecům lidí od Minarik Guitars, že ty roztřepené tvary zlepšují zvuk. Je to kus fošny, tvar nehraje roli. Záleží jen na tom, kolik toho dřeva je, jestli ho někde nechybí moc a jak je to hmotově vyvážené.
Kdyby to tvrdil jen Minarik.. I Dean čas od času u některých modelů píše, jak ty ploutve mají super vliv na sustain a ostrost tónu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
saymon

Příspěvek od saymon »

Nemám namysli zlepšení zvuku, ale spíš jestli má tvar vliv na charakter zvuku (agresivnost atd.), prostě odlišnost zvuku, ne kvalita ;-) To je jasný, že kytara z levného dřeva za 5k zní jinak (hůře) než kytara z dobrého dřeva za 30k.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Na tohle ti už odpověděl woro, víc k tomu není co psát.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Nero píše:I Dean čas od času u některých modelů píše, jak ty ploutve mají super vliv na sustain a ostrost tónu.
Možná podle toho, jak ostře se jim ta hrana povede vyfrézovat :wink:
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
saymon

Příspěvek od saymon »

Flajtr píše:Na tohle ti už odpověděl woro, víc k tomu není co psát.
To je pravda. Ale jestli máte někdo jiný názor, klidně pište. Rád bych slyšel co nejvíce názorů a odůvodnění.
juniorman

Příspěvek od juniorman »

Moje teorie je taková :D Vemte si kulatou místnost a odraz zvuku v ní, pak si vemte klasickou a to samý. Takže teorie je taková: tím že má špičatý hrany a nekulatí se pravidelně pod nějakym radiusem, dochází na některých místech k méně/více odrazům, které se vrací s různou intenzitou a tím je ten zvuk 1, vyšší(agresivnější) a 2, nestabilnější. Tím pádem kytary typu Rhoads a King V, mají ostřejší zvuk než kulaté kytary, samozřejmě rozdíly nejsou úplně obrovské, ale aspoň nějaké přece jenom. A jsem si dokonce jist že toto tvrzení můžu potvrdit. Když se kouknem na dva absolutně stejně osazené Jacksony na stejném aparátu, ale jeden ve tvaru Rhoads a druhý Superstrat, rozdíl je vcelku znatelný i na první poslech. Podle mě, v tvrdších stylech to neni jen záležitost image.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

juniorman píše:Moje teorie je taková :D Vemte si kulatou místnost a odraz zvuku v ní, pak si vemte klasickou a to samý. Takže teorie je taková: tím že má špičatý hrany a nekulatí se pravidelně pod nějakym radiusem, dochází na některých místech k méně/více odrazům, které se vrací s různou intenzitou a tím je ten zvuk 1, vyšší(agresivnější) a 2, nestabilnější. Tím pádem kytary typu Rhoads a King V, mají ostřejší zvuk než kulaté kytary, samozřejmě rozdíly nejsou úplně obrovské, ale aspoň nějaké přece jenom. A jsem si dokonce jist že toto tvrzení můžu potvrdit. Když se kouknem na dva absolutně stejně osazené Jacksony na stejném aparátu, ale jeden ve tvaru Rhoads a druhý Superstrat, rozdíl je vcelku znatelný i na první poslech. Podle mě, v tvrdších stylech to neni jen záležitost image.
Kde máš ve dřevě kytary odrazy postupných tlakových vln a jak se dostanou do kobylky kolmo na směr, ve kterém je rozdíl v těch tvarech?
juniorman

Příspěvek od juniorman »

http://www.techmania.cz/edutorium/art_e ... 1h&key=662

Těch prvních pár vět... Nevim co meleš o tlaku :D
Viz dopplerův efekt
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Měl jsem na mysli podélné vlnění. Jakou rychlostí se šíří ve dřevě a u jakých frekvencí to může mít nějaký vliv?
bazmekgrat

Příspěvek od bazmekgrat »

juniorman píše:Moje teorie je taková :D Vemte si kulatou místnost a odraz zvuku v ní, pak si vemte klasickou a to samý. Takže teorie je taková: tím že má špičatý hrany a nekulatí se pravidelně pod nějakym radiusem, dochází na některých místech k méně/více odrazům, které se vrací s různou intenzitou a tím je ten zvuk 1, vyšší(agresivnější) a 2, nestabilnější. Tím pádem kytary typu Rhoads a King V, mají ostřejší zvuk než kulaté kytary, samozřejmě rozdíly nejsou úplně obrovské, ale aspoň nějaké přece jenom. A jsem si dokonce jist že toto tvrzení můžu potvrdit. Když se kouknem na dva absolutně stejně osazené Jacksony na stejném aparátu, ale jeden ve tvaru Rhoads a druhý Superstrat, rozdíl je vcelku znatelný i na první poslech. Podle mě, v tvrdších stylech to neni jen záležitost image.
jedna hlupost vacsia ako druha .... to ked je taky znatelny rozdiel,vies to rozoznat aj z nahravky ci nahravali na spicate gitary?
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
juniorman

Příspěvek od juniorman »

Teoreticky pro cvičený sluch ano... Ty snad poznáš na kterou kytaru hraje, či jaký snímače tam má?
Mastr

Příspěvek od Mastr »

:lol: :lol: :lol: :lol: fajn tak mi podle zvuku řekni, na jakou kytaru nahrál kirk solo v master of puppets. Ne vážně, ve spleti efektů zesilovačů, kabelů a všeho co se výsledného zvuku týče nemáš šanci poznat na jakou kytaru je co nahrané. Jasně, na stejném zesilovači se stejně osazenýma kytarama poznáš rozdíl, ale nevíš přes jakou aparaturu byla určitá píseň nahraná takže podle výsledného zvuku nemáš šanci poznat tvar.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Joe DiMaggio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joe DiMaggio »

Podle nějakýho rozhovoru hrál na černý Jackson Custom Randy Rhoads
2001 Ibanez RG550EX (EVO /Ibanez S1/EVO)
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Juniormane ty ses fakt mistr, ze vsech veci, co maji u kytary (elektricke - fosny, masivu) vliv na zvuk, dela tvar tela opravdu ten nejmensi rozdil...A prosimte uz neporovnavej mistnost, ktera je logicky duta, a dreveny masiv , tvoje predstavy o sireni vibraci drevem jsou opravdu pro srandu kralikum..
WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

...EDGE... píše:pro srandu kralikum..
tak z neceho ty dva FPC-ovi kralici mit srandu musej, zejo :lol:
Prodám EHX Germanium OD->pm
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“