Vibrapáka na Mexikána

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
RJ
Kontaktovat uživatele:

Vibrapáka na Mexikána

Příspěvek od RJ »

Zdarec, potřebuju vybrapáku na Strata, ale zjistil jsem že má jiný průměr závitu jak amerika. takže nevíte teda nekdo jakej má ten mexikán průměr závitu?
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Z hlavy ti nepovim.... Zmer to, treba sroubem prumer 5mm a 6mm, ktery tam sedne (ale nesroubuj ho tam na silu, bud pujde nebo ne), a podle toho si kup paku:
http://www.organservis.cz/obchod/kategorie/513/8/
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

petrpeter píše:Z hlavy ti nepovim.... Zmer to, treba sroubem prumer 5mm a 6mm, ktery tam sedne (ale nesroubuj ho tam na silu, bud pujde nebo ne), a podle toho si kup paku:
http://www.organservis.cz/obchod/kategorie/513/8/
Díkec chlape za ten odkaz, aspon vím kde ji sehnat
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Hele tak mexikánec má průměr závitu 5mm teď jsem to doma změřil, a dokonce tam jde páka ze starý jolany. Jestli máš doma tak nemusíš nic kupovat.. :)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Hele vím, že to sem až tak moc nepatří, ale na stratu je pokud se nepletu jednozvratný tremolo (nebo se pletu už tady :) ). Todle toho bych chápal, že se dají struny vytahovat třeba jenom nahoru. Ale když vezmu za páku tak to jde i dolů. Tak jakej je rozdíl mezi dvouzvratným a jednozvratným tremolem ???

Já vím možná stupidní otázka, ale strata mám doma jenom asi týden. A jsem basák takže jsem se o tohle zase tak moc nezajímal :D
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

jednozvratný tremolo - můžeš ton pouštět jenom dolu
dvouzvratný- mužeš dolů ale i na horu (simulovat bend na 3 strunách zároven atd.)
jinak i na straty se vobčas dává dvouzvratný (david gilmour)
poznáš to na pohled podle toho že dvouzvratný je přípevněný jenom dvouma šroubama po stranách a jednoz. šesti šroubama

to co tu píšu jsou nejběžnější případy , můžou se vyskytnout i vyjímky :wink:
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
impact

Příspěvek od impact »

U strata to záleží na seřízení, celá kobylka se dá nastavit jako volně plovoucí, jenom dolů nebo zablokovat úplně.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

jo jo , když dotáhneš ty šrouby tak to de zablokovat ale jenom u jednozvratný. A z jednoz, dvouzvratnou neuděláš
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

No já jsem si totiž pořídil mexico strat a jako jde s tím vybrovat na obě strany. Teda aspoň mám ten pocit. Musím na to kouknout
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

poznáš to bodle toho jestli tam máš ty 2 velký šrouby na imbusi
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Vintage tremolo (tzn jednozvratná klasika ze strata) se dá přeštělovat na dvouzvratné, co tak vím
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

to je blbost , můžeš to tou pákaou vyrvat vo pár centů nahoru ale určitě to tý kytaře nesvedčí. na tahání nahnoru musíš mít ty kloubový uchyty
Naposledy upravil(a) Greeg dne 23.09.2007 13:21, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Přeštělovat? To je blbost, ne? To bys to víceméně musel předělat na dvouzvratný, přidat klouby, pružiny, zámky a dolaďovací kolíky, plus vydlabat kytaru, abys měl kam páčit... A to už moc není vintage...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Lidi děláte mi v tom hokej :D Hele mám takovouhle kobylku je to mexikánec z roku 2000-2001 podle sn. Fotka nic moc ale asi to stačí.

Obrázek

Když zavibruju tak to jde nahoru i dolu.. Tzn jde přitlačit ke strunám a jde i odtáhnout od strun. Teda ne moc ale na zvuku strun to prostě je slyšet. Moc za to raději netahám. Stejně ji zatím nebudu používat.
Naposledy upravil(a) aivn86 dne 23.09.2007 13:25, celkem upraveno 1 x.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

samozřejmě že bys z toho neudělal floyd rose :D ale trochu by to tuším jít mělo, respektive - hrál jsem na strata, kde to šlo trochu tak i tak (levný šunt, dali mi ho na zkoušení efektu) a taky tady na fóru se to myslím probíralo, že kytarář by to měl dokázat
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

tak to tam máš jednozvratnou , doporočuji to spouštět jenom dolů , prostě to neni dělaný na to aby se to tahalo nahoru. Pak se ti to časem zkazí a nevyreklamuješ to :!:
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Greeg píše:tak to tam máš jednozvratnou , doporočuji to spouštět jenom dolů , prostě to neni dělaný na to aby se to tahalo nahoru. Pak se ti to časem zkazí a nevyreklamuješ to :!:
Chápu-li to správě tak to znamená pouze tlačit páku směrem ke strunám=tón jde dolů.

Jestli jsem to dobře pochopil tak dík moc za odpovědi.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

no tak nějak takhle jsem to myslel :-) prostě jednozvratné jde i jako dvouzvratné, ovšem záleží na pružinách atd
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ono skoro každý jednozvratný tremolo jde lehce vytáhnout, ale fakt jenom lehce, ikdyž to je slyšet... :) A to co to máš je určitě jednozvratný...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

jestli to nebudeš používat tak doporučuju zablokovat stažením šroubů.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“