AC Box Combo: Jak nahrát zkreslený zvuk do PC ?

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
neo

AC Box Combo: Jak nahrát zkreslený zvuk do PC ?

Příspěvek od neo »

Potřeboval bych poradit jak nahrát zvuk, který aktuálně slyším z PC. Mám behringer UCG102. Když používám kyt. efekty AC Box Combo slyším zvuk zkreslený, při nahrávání např. do programu Mixcraft ale zaznamenám originál zvuk z kytary bez efektu. Lze nahrát i zkreslený zvuk ?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: AC Box Combo: Jak nahrát zkreslený zvuk do PC ?

Příspěvek od Nero »

Musíš na tu nahranou stopu použít ten AC Box jako VSTi plugin.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

nero: ona je otazka, jakou verzi toho boxu ma ... nekde na n.i. sem videl, ze je to jen standalone verze, behringer zase tvrdi, ze sou k tomu i pluginy. takze (opet) bez nejakych zpresnujicich informaci (jak ten box pouziva) nebudeme schopni dobre odpovedet....

neo: uplne nejjednodussi reseni (bez toho, abys popsal jak pres to hrajes) bude propojit to kabelem. vystup z behringera do vstupu pocitace. nerikam, ze je idealni, ale funkcni by byt mohlo...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Paris píše:nero: ona je otazka, jakou verzi toho boxu ma ... nekde na n.i. sem videl, ze je to jen standalone verze, behringer zase tvrdi, ze sou k tomu i pluginy. takze (opet) bez nejakych zpresnujicich informaci (jak ten box pouziva) nebudeme schopni dobre odpovedet....
Pravda, pravda - já skočil na web NI a viděl to jako VST, tak jsem předpokládal, že to má jako VST. Unáhlené zjendodušení... :roll:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

behringer taky pise, ze jo. ale kdyz jdu po tom behringerskym odkazu na NI eshop, tak tam pisou, ze je to jen ta standalone. ale stejne tezko rict, jak to neo provozuje.
neo

Příspěvek od neo »

Díky chlapi za reakce a odpovědi. Zapojené a provozované to mám přesně takto http://www.youtube.com/watch?v=4lewtS38 ... re=related. Když hraji přímo, tak můžu používat zkreslení a slyším to přímo ve sluchátkách. Ale při jakemkoliv pokusu o záznam na nějaký program v PC se mi zaznamená pouze originál akustický zvuk kytary (i když při nahrávání slyším zvuk zkreslený). Zkoušel jsem ASIO ovladáč přímo od Behringeru i ASIO4ALL v2, ale ani u jednoho se to nepodařilo :cry: . Nevím co dělám špatně, nečekal jsem od toho zázraky, ale tohle jsem myslel že prostě bude fungovat ...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Efekt je prostě třeba dávat na vstupní (Input) šavli v tom kterém programu, jinak zaznamenán prostě nebude. Pokud touto šavlí v mixeru nahrávací program nedisponuje a nemá to pořešeno jinak, tak nelze rovnou při hraní efektovaný zvuk zaznamenat.

Je třeba po nahrátí signálu z kytary provést ještě tzv. "render", kdy se efekt na nahraný signál aplikuje.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

myslim, ze on ten program (Guitar Combos) pouziva jako standalone (z toho videa sem teda moc nepochytil). takze pokud v nem neni na vystupu nejaky tapedeck jako v GR, tak zadny zaznam nebude. jedine pres ten kabel. (pripadne virtualni kabel, kdyz nema esi, ale to netroufam odhadovat jak by to slo mezi asio a beznou zvukovkou...)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tak tak. VAC by taky byl řešení, byť trochu krkolomné (VAC = Virtual Audio Cable, free pro použití jen na 2 kanály, což je dostačující).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“