Co říkáte na basy Cort?

Precission, Jazz, Modern, ...

Koupili byste si jí?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Já bych zase nechtěl PB snímač, nevím nesedí mi. Já osobně bych si asi nějakýho jazz basse...navíc je univerzální :)
Naposledy upravil(a) KIWI dne 4.02.2009 17:16, celkem upraveno 1 x.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

No jak jsem tak nad tím přemýšlel tak to k tomu nakonec směřuje... 8) A co bys mi doporučil, jen tak??? :wink:
:: ak. kytara - SX :: el. kytara - Cort M600 :: basa - Cort Precission Bass ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Určitě nějakýho Squiera, s těma mám zkušenosti a jsou to dobrý kytary za dobrý prachy....
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

OK dík. Tak teď už je to jen čistě na mě. Tak díky všem co se zůčastnili a poradili. Hoy a ať to hraye :wink:
:: ak. kytara - SX :: el. kytara - Cort M600 :: basa - Cort Precission Bass ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
Marianislav

Příspěvek od Marianislav »

Zdravim vsechny,

prosel jsem toto forum a rozhodl jsem se ze pujdu nejspis do znacky Cort. Mel bych prilezitost levneji (3/4 ceny) koupit Cort GB34A BK
http://www.musiccenter.cz/Cort-GB34A-BK ... e/:3:28327

Jsem uplny zacatecnik, chtel bych hrat hard rock, metalek.. To tam sice neni napsane na tech strankach, ale mam takove tuseni jestli to nahodou neni aktivka. Co jsem cetl tady na foru, tak pro zacatecnika aktivku radsi ne.. Takze ted nevim jestli brat nebo nebrat. Navic jestli se hodi na styl, ktery chci hrat.. Jak dlouho vlastne ta baterka cca vydrzi?

Navic bych se chtel zeptat jestli je to k necemu ty slabe 15W komba a kolik cca minimalne by melo stacit k bicim (do "garaze").

Diky za rady;)

Edit: Pripadne bych mohl mit za polovicni cenu Ibanez GSR200 BK .. opravdu nevim :-)
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Marianislav píše:Zdravim vsechny,

prosel jsem toto forum a rozhodl jsem se ze pujdu nejspis do znacky Cort. Mel bych prilezitost levneji (3/4 ceny) koupit Cort GB34A BK
http://www.musiccenter.cz/Cort-GB34A-BK ... e/:3:28327

Jsem uplny zacatecnik, chtel bych hrat hard rock, metalek.. To tam sice neni napsane na tech strankach, ale mam takove tuseni jestli to nahodou neni aktivka. Co jsem cetl tady na foru, tak pro zacatecnika aktivku radsi ne.. Takze ted nevim jestli brat nebo nebrat. Navic jestli se hodi na styl, ktery chci hrat.. Jak dlouho vlastne ta baterka cca vydrzi?

Navic bych se chtel zeptat jestli je to k necemu ty slabe 15W komba a kolik cca minimalne by melo stacit k bicim (do "garaze").

Diky za rady;)

Edit: Pripadne bych mohl mit za polovicni cenu Ibanez GSR200 BK .. opravdu nevim :-)
No aktivka to evidentně není a i kdyby byla, tak si myslím, že pro začátečníka to žádnej problém není...
Osobně jsem na tu basu nehrál, ale má docela luxusní hardware, takže bych se nebál "nefunkčnosti". Zvuk už bude druhá věc. každopádně potřeba vyzkoušet :wink:
Marianislav

Diky, tak jsem se informoval a pry tam ze zadu baterka je.

Nemuzu se ale rozhodnout jestli tu Cort GB34A za 5tisic s pouzdrem, kabelem a nejakym sh*t 15w kombem a nebo tu Ibanez GSR200 za 3500 s nejakym sh*t 20w kombem... Pro zacatecnika by bylo mozna lepsi to levnejsi co :-)

A nebo na konec Cort ActionBass BK za 4500 novou :-D
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Nebo něco lepšího okolo desítky, popř výš :)
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Marianislav

To mi prijde zbytecne, kdyz na tom jeste neumim nic zahrat :-)
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Já bych se viděl v tý Ibaneze. Když jsem byl v tvojí situaci, tak jsem po ní taky pokukoval. Navíc tady na foru nemá špatný recenze.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Hele ono je to těžký, kterou basu. Z těhdle levnějších a hlavně když se teprve budeš učit hrát je skoro jedno co si vybereš. Nechci tím ríct, že jsou všechny stejně kvalitní, ale chci říct, že ty toho v začátku moc nepoznáš. V obchodě bych vybral tu co ti bude nejlíp sedět v rukách. Tu ze které budeš mít nejlepší pocit. Ani ten Cort ani ta ibanez nebude na učení špatná. Komba za pár šupek jsou zvukově vhodný na to domácí hraní. Do kapely 20W nemá ani cenu nosit. Pokud by jsi chtěl hrát bicíma tak je nutný jít přes 100W výkonu.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

aivn86 píše:Hele ono je to těžký, kterou basu. Z těhdle levnějších a hlavně když se teprve budeš učit hrát je skoro jedno co si vybereš. Nechci tím ríct, že jsou všechny stejně kvalitní, ale chci říct, že ty toho v začátku moc nepoznáš. V obchodě bych vybral tu co ti bude nejlíp sedět v rukách. Tu ze které budeš mít nejlepší pocit. Ani ten Cort ani ta ibanez nebude na učení špatná. Komba za pár šupek jsou zvukově vhodný na to domácí hraní. Do kapely 20W nemá ani cenu nosit. Pokud by jsi chtěl hrát bicíma tak je nutný jít přes 100W výkonu.
Chlape nesouhlasím, já mám svých 60W a stačí to bohatě, tranďák, hraju na hlasitost 2/8
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

No tak je to věc názoru nebo spíš toho co a jak hrajete. Ale když bude člověk hrát pořednej rock tak 60W basovýho komba je podle mě málo. Pokud tam bude bicák co se do toho umí trochu opřít. A taky je hlavně dobrý nemít to kombo na 8/10 ale pěkně na polovic a mít dostatečnou rezervu.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

aivn86 píše:No tak je to věc názoru nebo spíš toho co a jak hrajete. Ale když bude člověk hrát pořednej rock tak 60W basovýho komba je podle mě málo. Pokud tam bude bicák co se do toho umí trochu opřít. A taky je hlavně dobrý nemít to kombo na 8/10 ale pěkně na polovic a mít dostatečnou rezervu.
*souhlasně přikyvuje* 8)
seba330
Bandzone: bude

Re: Co říkáte na basy Cort?

Příspěvek od seba330 »

Do budoucna bych si chtěl koupit 5ti strunku a hodně přemýšlím o Cort A5, ale nwm jestli není lepší si za ty prachy koupit něco lepšího (podle mě 11 000 je hodně). Mohli byste mi poradit?
Cort C4H (EMG MMTW, EMG MMTW)
Cort gb15

Squier by Fender Affinity Fat Strat HSS (kdo by měl zájem, PRODÁM za 3000!!)
Dave3R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave3R »

za 11 tisiíc seženeš hodně lepších bas než cortky...
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner

http://www.bandzone.cz/melodymayhem

Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer

http://www.bandzone.cz/wotf

Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
seba330

Příspěvek od seba330 »

Dave3R píše:za 11 tisiíc seženeš hodně lepších bas než cortky...
no a co by bylo do 11 tis. v 5-strunnym provedeni vhodny pro metal?
Cort gb15

Dave3R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave3R »

jestli ti nevadí bazar, podívej se tam...
jenom namátkou:

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum

Těch ibanez SR505 tam najdeš hodně, ono zázeží co chceš za basu, za 11 000 seženeš i Fendera, nevím co se ti líbí...
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner

http://www.bandzone.cz/melodymayhem

Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer

http://www.bandzone.cz/wotf

Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
seba330

Příspěvek od seba330 »

Dave3R píše:jestli ti nevadí bazar, podívej se tam...
jenom namátkou:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum

Těch ibanez SR505 tam najdeš hodně, ono zázeží co chceš za basu, za 11 000 seženeš i Fendera, nevím co se ti líbí...

já zatím kytaru nechci, jsem spokojen s tim co mam, ale do budoucna chci koupit petidrat a tak se uz tak porozhlizim a ptam na nazory...
Cort gb15

Durin

Příspěvek od Durin »

seba330 píše: no a co by bylo do 11 tis. v 5-strunnym provedeni vhodny pro metal?
Dave3R píše: Těch ibanez SR505 tam najdeš hodně, ono zázeží co chceš za basu, za 11 000 seženeš i Fendera, nevím co se ti líbí...
Já mám Ibanez SR505 a na metal je perfektní. Stojí sice 16.000, ale na bazaru jí určitě seženeš levněji.
Můžu doporučit. Vyhazovat 11.000 za nového Corta je hodně smutné.
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“