světlo a kytara
Pravidla fóra
světlo a kytara
čau, chci se zeptat, jestli nevadí, když mám kytaru na stojanu přímo pod oknem nebo co mám dělat, aby ji to nevadilo, třeba dát tam zvlhčovač či tak něco? Díky.
/,,/
Re: světlo a kytara
Zvlhčovač jen kdyby jsi měl doma moc sucho (panelák?) a drahej nástroj. Jinak přez to jen přehoď nějakej hadr (nejlíp nesavej). UV záření je svině
A určo ne k radiátoru
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Myslím, že by to s ní nemělo nic dělat, ale raději pro jistotu někam do stínu. Vím že právě díky slunečnímu záření tmavne dřevo, ale to je přirozené
Vem si staré kytary které mají tmavou smrkovou desku, a nové které ji mají světle žlutou
Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
no tu kytaru ještě nemám, ale budu k ní mít i pevnej futrál a tak ju mužu postavenou nechat v tom, ale kdyby byla jen tak na stojanu a byla by vidět tak by to bylo stylovější
Koupím ji asi tak za 2 týdny ale ve čtvrtek du koupit stojan pro elektriku tak jsem uvažoval že bych koupil rovnou i akustice 
/,,/
-
woro90-1
A jak se tu nedávno řešilo, pickguard nečekaně nepropouští světlo, takže u starších kytar je potřeba měnit pickguard za stejný tvar.piranha90 píše:Myslím, že by to s ní nemělo nic dělat, ale raději pro jistotu někam do stínu. Vím že právě díky slunečnímu záření tmavne dřevo, ale to je přirozenéVem si staré kytary které mají tmavou smrkovou desku, a nové které ji mají světle žlutou
Ohřívání kytary sluncem bych řešil jen u černé, jinak má světlo vliv jen na tmavnutí dřeva, popřípadě blednutí barev.
- ...EDGE...
Ja osobne, kdyz sviti slunko, tak kytaru naopak schvalne davam tam, kde sviti. Aby deska hezky ztmavla.