Roland Cube 20X - šum v Aux in

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
n.i.t.r.a.m

Roland Cube 20X - šum v Aux in

Příspěvek od n.i.t.r.a.m »

Ahoj,
mám kombo Roland Cube 20X a chci připojit počítač přes Aux in. (stereo kabel Jack-Jack 3,5 - jedna strana do PC, druhá do Aux in na kombu).
Po připojení PC kombo hrozně šumí.
Zkoušel jsem vyměnit asi 4 kabely a šum ustal jen při použití kabelu od sluchátek (Sennheiser HD435).
Otázka tedy zní, zda může být takový rozdíl mezi kvalitou kabelů, nebo je toto způsobeno něčím jiným.
Ten sluchátkový kabel má na sobě regulaci hlasitosti, nemůže třeba toto utlumit šum ?

Díky za odpověď
Furch D 40-CM 12-ti strunná,Epiphone 6-ti strunná, Epiphone LP Standard
frajerik
last.fm: http://www.last.fm/user/nerbo

Re: Roland Cube 20X - šum v Aux in

Příspěvek od frajerik »

Hej kabel to može kľudne byť. Nemusi byť tienený alebo je nekvalitný a z PC je vela rušenia preto by bolo možno lepšie cez mp3 prehravač ak máš tak skús.
n.i.t.r.a.m

Tak jsem se byl v hudebninách pro lepší kabel, a světe div se, stereo kabely s 3,5 Jack nevedou. Natož nějaké kvalitní :D
Prodavač mi však poradil, že si mám pořídit DI box a šumění by mělo zmizet.
- Myslíte si, že je to řešení mého problému ? (měl jsem zato, že DI box se používá právě v opačném směru : kytara - DI box - PC)
- Je jedno, zda ten DI box bude pasivní nebo aktivní ? Co doporučujete ?
Pikus

Příspěvek od Pikus »

heleď, a co si ten kabel vyrobit?
n.i.t.r.a.m

Vyrobil bych si , ale jaký ?

Dneska jsem to ještě zkoušel a zjistil jsem, že šum nevyřeší asi žádný kabel. Abych to uvedl na pravou míru :
- pokud připojím PC, tak to šumí vždy. Když je kombo puštěné nahlas, není ten šum tak markantní, ale když si ho dám na sluchátka, je to neposlouchatelný.
- to je taky důvod , proč jsem si myslel, že se sluchátkovým kabelem byl výsledek lepší, protože v tu chvíli jsem neposlouchal zvuk přes sluchátka :o)

Ve většině případů hraji doma na sluchátka (aby manželka slyšela ordinaci) a chtěl jsem si do komba pouštět podklady z PC. Teďka nevím, zda není lepší řešení pořídit nějaký malý mixák a píchnout do něj kombo i PC. Ale otázka je zda bych i mezi mix a PC nemusel dát ten DI box. Takže je nějaké zaručené a relativně levné řešení, jak mít v uších kytaru i PC ????

Ufff, snad jsem to popsal srozumitelně :o)
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

To se občas může stát že si to nebude rozumět. Zkus to tam připojit třeba z mp3 přehrávače, nebo z notebooku jedoucího na baterku. A nebo jestli to tak neděláš, kombo a PC připojit do stejné zásuvky ( ale to je až taková krajní možnost na zkoušení )
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
koko

Příspěvek od koko »

Pouzivej normalne MP3 treba z telefonu a potrebujes jen kratkej kablik s jackama 3,5. Ten koupis levne vsude, ani ho nemusis bastlit. PC bude sumet vzdy.
BaCH PL-03MJBS, Washburn RX22F, Roland Cube 40xl , 15x a Micro Cube 2W, Ensoniq KS-32
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

n.i.t.r.a.m píše:Tak jsem se byl v hudebninách pro lepší kabel, a světe div se, stereo kabely s 3,5 Jack nevedou. Natož nějaké kvalitní :D
Prodavač mi však poradil, že si mám pořídit DI box a šumění by mělo zmizet.
- Myslíte si, že je to řešení mého problému ? (měl jsem zato, že DI box se používá právě v opačném směru : kytara - DI box - PC)
- Je jedno, zda ten DI box bude pasivní nebo aktivní ? Co doporučujete ?
Kašli na DI boxy, to je blbost. Spíš skoč do Datartu nebo podobného elektra a kup si tam nějaký lepší kabel.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Šum a bordel z pc řešil Core, když si chtěl pouštět hudbu z pc přes lampáč, vyřešil to galvanickym oddělení obvodů -> výstup z pc -> primár trafa I sekudár trafa -> vstup zesilovače, trafo měl nějaký normální 230/9V nebo tak něco (není to ideální trafo, ale prej to fungovalo)
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“