Snímače na epi LP custom z roku 93
Pravidla fóra
Snímače na epi LP custom z roku 93
AHOJ moje jméno je martin a píšu z kámošova profilu mám možnost koupit tuhle kytaru za slušný peníz víceméně jsem už rozhodnutej a přemýšlím co tam hodit za smímače, Už mám LP s EMG takže bych chtěl něco víc klasičtějšího a alnico. Muj styl by se měl pohybovat od nákýho rokcu až po poměrně tvrdej metal stone sour, HIM např. takže by ty snímače měli mít velkej výstup cena by měla bejt +- 3k za jeden což je kvalita SD gibsonů atd. což si myslim že je akorát, ale taky by mě zajímali názory na RM slyšel jsem na ně dost chváli. Dále by mě zajímalo jakej je rozdíl mezi alnicem 2,5,4 atd. a ještě co jsou to P.A.F snímače prej na to hrajou KORN, ale nejsem si jistej.
Cort evlz6 (EMG81,60), Ibanez s420 (SD sh13,sh1) , Squier custom shop stratocaster (RM F1)----> crybaby, MT2, CH1----> Rivera knucklehead KR55, Orange PPC 212
- Slimy
- Kontaktovat uživatele:
Re: Snímače na epi LP custom z roku 93
All about PAF
http://www.en.wikipedia.org/wiki/PAF_(pickup)
Naposledy upravil(a) Slimy dne 15.02.2011 17:39, celkem upraveno 1 x.
"Lots of people talk and few of them know..."
Pokud jsi myslíš že jsem tak dobrej angličtinář tak jsem vprdeliSlimy píše:All about PAF
Cort evlz6 (EMG81,60), Ibanez s420 (SD sh13,sh1) , Squier custom shop stratocaster (RM F1)----> crybaby, MT2, CH1----> Rivera knucklehead KR55, Orange PPC 212
- Slimy
- Kontaktovat uživatele:
Předtím mi ani nešel ten odkaz úplně dobře 
No hele ve zkratce to jsou úplně první humbuckery na Gibson kytarách.
Používalo se AlNiCo IV při circa 5000 otáčkách (ručně navýjené) a circa 7,5ohm odporu.
Ovšem s dobou se přešlo k jiným výrobním procesům a tím přišla i změna zvuku.
Dnes jsou to velice ceněné snímače a pro běžného smrtelníka nedostupné.
A proto se dnes vyrábějí jejich co nejpřesnější kopie
Ale neručím za 100% přesnost už jen z toho, že čerpám z wiki a z babských příběhů!
Ostatní Ti poví jiní
tj. rozdíly a co koupit.
No hele ve zkratce to jsou úplně první humbuckery na Gibson kytarách.
Používalo se AlNiCo IV při circa 5000 otáčkách (ručně navýjené) a circa 7,5ohm odporu.
Ovšem s dobou se přešlo k jiným výrobním procesům a tím přišla i změna zvuku.
Dnes jsou to velice ceněné snímače a pro běžného smrtelníka nedostupné.
A proto se dnes vyrábějí jejich co nejpřesnější kopie
Ale neručím za 100% přesnost už jen z toho, že čerpám z wiki a z babských příběhů!
Ostatní Ti poví jiní
"Lots of people talk and few of them know..."
když je řeč o PAF, teď se objevilo na bazaru tohle: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =50&order=
No já jsem chtěl jenom vědět co je to P.A.F snímač to asi pro mě nebude fakt bzch radši něco silnějšího trochu po gibsonovsku a asi alnico-miluju totiž takovej ten špinavej zvuk (usuzuju z EMG 89)
Bude lepší když jsem postneš nějakou ukázku,kterej zvuk se ti lbí,protože v tom máš trošku hokej zdá se.Píšeš trošku po GIbsonovsku,ale po Gibsonovsku to je PAF a nový snímače se snažej těm starým PAFům přiblížit.A je hodně na výběr-já mám klasiku 57 classic a jsem na výsost spokojenej.Dřevní,silnej tón,kterej ke konci sustainu krásně napískává a přechází do zpětný vazby.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Psal jsem např. HIM koukal jsem po 498T a 490R.