Jaké struny používáte???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

jaký struny používáš???

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

speed8
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké struny používáte???

Příspěvek od speed8 »

Já mám ted natažené Fender struny desítky. Jelikož nepoznám rozdíl zvuku mezi značkami strun, tak nemůžu říct, jestli jsou dobré nebo ne. Jedna věc mě ale štve... Jsou nepříjemné na dotek, když jezdím prsty přes ně. Zkusil jsem Fast Fret (který už mi tu leží půl roku), ale ten nepomohl. Není něco na "zjemnění" strun?
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

nevíte někdo něco o té novince na kytarách? O těch DR E NEON NGE
jakou to má výdrž a jak to hraje? :D vypadá to zajímavě
tady hraju teď KOSMONOPOL
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Když jsem na ně hrál, tak mi přišly takové plastové, hodně příjemné na dotek. Barva se z nich časem odrbe a svítí jen pod UV lampou.
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

Minule som mal Dean Markley Blue Steel (9-42), vraj ich pouziva Orianthi. :) Prisli mi dost v pohode a co sa tyka vydrze, tak mi prisli dost dobre.
Momentalne mam na gitare Ernia Ball super slinky RPS a maju skor taky vintage charakter. Zneju zaujimavo. :wink:
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
luckyduck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luckyduck »

Konecne jsem asi zakotvil na Ernie Ball 3121 coated slinky 10-46
http://www.audiotek.cz/product-38688-ernie-ball-3121
zvuk mi vyhovuje a udrzi si kvalitu tak 2 tydny po natazeni novych strun, vydrzely mi zatim vzdy aspon mesic hrani (2-4 hodiny denne) nez praskly a v podstate nerezatej/necernaj. Takze zatim spokojenost, jen by mohly byt levnejsi samozrejme.. ale co uz.
Epiphone Les Paul Standard (1995) ~~ Orange Rocker 30 + Checha 2x12 reprobox // Jensen 15" 18W by mmjuz // Golda 5W by mmjuz
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

luckyduck píše:Konecne jsem asi zakotvil na Ernie Ball 3121 coated slinky 10-46
http://www.audiotek.cz/product-38688-ernie-ball-3121
zvuk mi vyhovuje a udrzi si kvalitu tak 2 tydny po natazeni novych strun, vydrzely mi zatim vzdy aspon mesic hrani (2-4 hodiny denne) nez praskly a v podstate nerezatej/necernaj. Takze zatim spokojenost, jen by mohly byt levnejsi samozrejme.. ale co uz.
Já ty Coated koupil jednou v nějaké slevě a znovu bych je nekoupil. Ten potah se mi začal hrozně brzo drolit a pak se na ně hrálo opravdu nepříjemně. Výdrž mi nepřišla o tolik lepší než u standardních EB, pokud se o ně člověk stará.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
frajerik
last.fm: http://www.last.fm/user/nerbo

Příspěvek od frajerik »

Teraz mám natiahnuté Ernie Ball regular slinky 10-46 a myslím že zatiaľ najlepšie čo som mal. Vydržia dlhšie ako všetko iné čo som doteraz mal. Nečernajú ani po mesiaci +/- zvuk si držia dlho a dokonca som si mohol dať ešte nižší dohmat. Asi zbohom DRka :D.
luckyduck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luckyduck »

Nero píše:Já ty Coated koupil jednou v nějaké slevě a znovu bych je nekoupil. Ten potah se mi začal hrozně brzo drolit a pak se na ně hrálo opravdu nepříjemně. Výdrž mi nepřišla o tolik lepší než u standardních EB, pokud se o ně člověk stará.
Pamatuju si, ze jsi psal, ze te tyhle coated zklamaly - treba si mel smulu na kus, nebo ja zase stesti ;) Tezko rict, ted mam druhou sadu a taky drzi uz asi mesic, jako sada predesla. Zvuk ztratil jiskru asi tak po dvou tydnech (coz se dalo cekat), tak cekam az prasknou a vymenim to /nekoncertuju zatim tak nepotrebuju 100% zvuk stale). Mam na LP starou kobylku, ktera si rika o vymenu a poradne serizeni - mam uz i koupenenou Schaller, ale jsem holt linej jit ke kytarari a rozloucit se s kytarou na par dni treba (jeste je totiz ve hre preprazcovani mozna tak pulky prazcu - kejtra ma 15 let a na prazcich je to znat). No proste prijde mi, ze ta kobylka trha struny trochu vic, nez je zdravo, normalni EB utrhne tak do dvou tydnu, jednou jsem koupil DRka asi za tri kilca a praskly po 4 dnech (zrovna o vikendu, kdy jsem byl mimo brno a hudebniny nikde nablizku a zalozni struny jsem zrovna nemel ->peklo :twisted: ).
Zkratka jsem zkousel vsechno mozne a tyhle coated mi drzej zatim a vyhovujou :) Jeste mi takhle dlouho drzely Yamahy, ale ty byly zase schopne zcernat za 3 dny :D
Epiphone Les Paul Standard (1995) ~~ Orange Rocker 30 + Checha 2x12 reprobox // Jensen 15" 18W by mmjuz // Golda 5W by mmjuz
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Ted mam na elektrice Daddaria XL 11-49, neni to takovy des jako si pamatuju, asi jsem na toto uz min narocny. Priste asi zkusim Ernie Gule
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

frajerik píše:Teraz mám natiahnuté Ernie Ball regular slinky 10-46 a myslím že zatiaľ najlepšie čo som mal. Vydržia dlhšie ako všetko iné čo som doteraz mal. Nečernajú ani po mesiaci +/- zvuk si držia dlho a dokonca som si mohol dať ešte nižší dohmat. Asi zbohom DRka :D.
To máme rozdílné zkušenosti, přesně tyhle struny mi zčernaly ani ne po týdnu :lol:
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
bazmekgrat

Příspěvek od bazmekgrat »

pre mna najelpsie struny su DR Dimebag Darrel ... je na nich aj nejaka povrchova uprava aby dlhsie vydrazali nechyta sa na nich tak bordel(a aj dlhsie vydrzia a naozaj sa tam ten bordel nechyta) ... ale nemaju na sebe ten divny "povlak" ako elixiry ktory som vzdy hned rozjebal ... a tiez sa mi paci zvuk, podla mna hraju vyborne a vzivote sa mi ani jedna nepretrhla
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Asi jsem zase zaspal dobu, ale vidím to prvně. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Je to blbost, ale nějaký ten efekt tam je a je to pořád levnější než ty barevné :mrgreen:

http://kytary.cz/dr-e-neon-nge-9-orange/HN114742/
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Gac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gac »

Mam takovej blbej dotaz, hraju na 10 ky a mam docela problem s fullbendama, je docela problem to vytahnout a moje prsty pak hezky umiraj, myslite, ze pomuzou 9 ky, nebo to proste neumim a chce to vic cvicit ?
Cort Z42 Brown (Seymour Duncan SH-1 59' + SH-4 JB), combo VOX AD30VT-XL ..., Struny D'Addario EXL 110, Trsátka Dunlop Jazz III
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jo, tenhle problém mám aji já na jedenáctkách, jenže desítky jsou na mě moc blato, rád se do toho opřu, takže jsem nakoupil nějaký hybridy, tlustý jak na 11tkách a tenký desítkový, takže se bude dobře bendovat, ale ještě jsem je nezkoušel, ale myslím, že mi to sedne. Být tebou tak bych zkusil hybridy a já si pak koupil to posilovátko na prsty, Planet waves varigrip a jde to cítit, benduje se mi fakt o dost líp i na jedenáctkách. Takže je to i o tom jak silný máš prsty ;) Pomůže hodně cvičit a cvičit...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Hlásím první nespokojenost se dvanáctkami na elektrice. Byl jsem v hudebninách a chtěl jsem s vyzkoušet pár telátek, a nějak mi to nehrálo, bendy mi lítaly naprosto náhodně nahoru, semtam jsem při bendu zachytil a stáhnul zpátky vedlejší strunu. Na všech byly natažené devítky a já jsem na to najednou neuměl hrát :lol: Ačkoli ono to možná bylo tím, že vážně neumím hrát :oops:
huxd

Příspěvek od huxd »

Už se tady na to kdysi ptal i Woro, ale nikdo neporadil a Google taky nic nevyhodil, tak se ptám: dají se někde v Praze v kamenném obchodu koupit struny GALLI??? Rád bych je vyzkoušel. Vřelé díky za rady.
Gibson LP Special SC TV Yellowsize=70, Ibanez ARX320, Ibanez AFJ91 JLF - Jet Blue Burst Flat, FURCH D21 SO, Gretsch G9126 ACE Guitalele Natural, CORT Earth 70-12 NS, Kombo Fender G-DEC + Footswitch Fender MS4, DAW Samplitude Se9, Cubase 4 essential, M-Audio ozone, In-tone Guitar pro....
Obrázek
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Tak jsem se konečně po výměně mechanik dostal k natažení novejch strun a zkusil značku u nás ne tak častou a to struny rotosound desítky pro sedmistrunku. Oproti Ernie Ballům jsou takový zvukem živější a míň "plechový".
Na druhou stranu člověk musí hrát fakt pořádně aby ty věci zněly čistě neboť EB který jsou mrtvější tak zakrejou o drobet víc nepřesností
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Tak po měsíci hraní mi ty rotosoundy pěkně zoxidovali a začli brutálně černat a maj takovej ten hnusnej neklouzavej povrch. Takže co se životnosti strun týče tak asi zůstanu u osvědčených EB strun který mi ve výsledku i sedli víc zvukem než ty rotosoundy
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Po měsíci není divu. Záleží na tom, co ti sedí zvukem, pokud to vydrží aspoň chvíli. U mě jediné struny, které mi jako nové znějí dobře, ale už bych si je nekoupil, jsou addaria - chcípnou strašně rychle. Jinak si vybírám podle zvuku, pokud zrovna nemám chuť zkusit něco co jsem ještě neměl. Teď mám připravené nějaké S.I.T. - jedenáctky s motaným géčkem, čekám až mi odejdou fendery a nahlásím jaké jsou. V životě jsem o nich neslyšel.
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Jo přesně tak jsem to měl s těma rotosoundama. Nikdy jsem je předtim neměl tak jsem je chtěl zkusit, ale životnost byla nic moc. Je pravda že jsem prase a struny měnim tak po dvou někdy až třech měsících, ale ty ernie bally mi většinou tenhle čas vydržej a pořád maj slušnej zvuk protože moc nezoxidujou (narozdíl od mejch zkušeností s dadarrio nebo rotosound)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“