mám možnost získat Riveru knucklehead z 1. série, takže starší kousek osazený v preampu 5x 12AX7 a na konci 4xEL34. Vůbec netuším jak by to mohlo hrát. Trochu se bojím těch EL84, jelikož teď hraji na 6l6. Momentálně hraji metalcore, ale chci samozdřejmě co nejuniverzálnější apec, jelikož se změny stylů na zkouškách nebojíme .-). Teď mám mesu F-50 kombo s 2x12 Orange. Co myslíte?? Máte s tím někdo zkušenost?
Rivera Knucklehead 1 100W
Pravidla fóra
Rivera Knucklehead 1 100W
Zdravim,
mám možnost získat Riveru knucklehead z 1. série, takže starší kousek osazený v preampu 5x 12AX7 a na konci 4xEL34. Vůbec netuším jak by to mohlo hrát. Trochu se bojím těch EL84, jelikož teď hraji na 6l6. Momentálně hraji metalcore, ale chci samozdřejmě co nejuniverzálnější apec, jelikož se změny stylů na zkouškách nebojíme .-). Teď mám mesu F-50 kombo s 2x12 Orange. Co myslíte?? Máte s tím někdo zkušenost?

Fender telecaster/stratocaster, Marshall JVM 205h, Mesa 2x12, G system, Salva tonewhelle, Salva No.1
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Rivera Knucklehead 1 100W
Po těch aktuálních KR jsem hodně koukal a málem jedno koupil
Rozhodně bych se toho aparátu nebál, je to brutálně všestranný apec.
Jak to hraje? Když si vezmu ty aktuální tříkanály, tak čistý je poměrně fenderovský, druhý kanál je takový poameričtěný marshall (aspoň mě to tak přišlo), třetí kanál je hodně brutální americký hi-gain. Nevím ale, nakolik je ta první generace stejná nebo jiná.
Jestli máš možnost získat, tak bys měl mít i možnost ozkoušet - vyzkoušej a uvidíš. A rozhodně napiš, jak to dopadlo
Jak to hraje? Když si vezmu ty aktuální tříkanály, tak čistý je poměrně fenderovský, druhý kanál je takový poameričtěný marshall (aspoň mě to tak přišlo), třetí kanál je hodně brutální americký hi-gain. Nevím ale, nakolik je ta první generace stejná nebo jiná.
Jestli máš možnost získat, tak bys měl mít i možnost ozkoušet - vyzkoušej a uvidíš. A rozhodně napiš, jak to dopadlo
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
je to takovy americky zvuk, hraje to dobre
ale dlouho jsem to uz neslysel. je to trochu jine nez mesa, ale ze "Stejne rodiny". tyhle zesaky mely taky jako prazaklad fender (to vlastne vsechny moderni zesaky, ale tady to je porad ten americky zvuk:)). jinak osobne preferuju posledni dobou spis EL34 pred 6L6, prijdou mi agresivnejsi a do kapely zajimavejsi.
No každopádně odzkouším. Jsem už domluvený s jedním člověkem co to má u nás v OL, tak uvidíme.
Jo ty nynější modely vypadají věru krásně a ne jen vypydají. Podle nahrávek z youtube taky hrají, ale jsou cenově trošku někde jinde.
Jo ty nynější modely vypadají věru krásně a ne jen vypydají. Podle nahrávek z youtube taky hrají, ale jsou cenově trošku někde jinde.
Fender telecaster/stratocaster, Marshall JVM 205h, Mesa 2x12, G system, Salva tonewhelle, Salva No.1
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ještě k těm lampám - ty nový K umí pracovat s EL34 i 6L6, u těch původních to nejde náhodou taky?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No jestli je todle http://www.rivera.com/manuals_html/k-manual.html#Focus manuál k těm starým mašinám, tak tam nic takového neudávají. Myslím, že to pojede jen na EL 34.Nero píše:Ještě k těm lampám - ty nový K umí pracovat s EL34 i 6L6, u těch původních to nejde náhodou taky?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
To že nejde osadit 6L6-kama bych neviděl jako problém, EL34 mi příjdou o dost ”živější” a i na dost velké tvrďárny je to v pohodě. Osobně bych minimálně zkusil SigX co je na bazaru s KT88 v konci, hraje minimálně na úrovni té Rivery.
Díky za tip, rád bych je zkusil, ale myslím, že už budou pryč a další problém je, že já nemám hotovost. Jdu pouze po výměně za MB F-50. Měl jsem už Pittbulla v kombu. Byla to 30W v A třídě, ale nějak mě to omrzelo. Věřím, že ty hlavy budou hrát víc bestiálně než to kombo. No každopádně jsem zvědav na tu Riveru. Trochu se bojím, že to bude hodně Marshall zvuk.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Mě Rivera moc Marshaloidní nepříjde, má US charakter... K čemu by ses chtěl zvukově přiblížit ?
Mě se jedná o to že mám kombo, které mi zvukové celkem sedí, ale je mi na prd, protože ho používám jako hlavu, tak hledám nějakou alternativu místo toho komba. Zvukově bych moc měnit nechtěl, potřebuji mít zkeslený pěkně agresivní, ale ne moc nagainovaný, jestli mi rozumíš, takový pěkně na...ný zvuk
. Myslím že ta Rivera bude taková hodná.
pokud nechces zvukove menit, tak proc si nenechas udelat hlavove sasi na ten zesak F50? nebo nejake neporidis? celkem bezne se to prodava na ebay, obcas se to objevi i v cechach. sikovny truhlar s tim nebude mit problem.ponce píše:Mě se jedná o to že mám kombo, které mi zvukové celkem sedí, ale je mi na prd, protože ho používám jako hlavu, tak hledám nějakou alternativu místo toho komba. Zvukově bych moc měnit nechtěl, potřebuji mít zkeslený pěkně agresivní, ale ne moc nagainovaný, jestli mi rozumíš, takový pěkně na...ný zvuk. Myslím že ta Rivera bude taková hodná.
Jo, dobrý nápad, ale určitě to znáte, tu chuť zkusit něco novéhoKinx píše:pokud nechces zvukove menit, tak proc si nenechas udelat hlavove sasi na ten zesak F50? nebo nejake neporidis? celkem bezne se to prodava na ebay, obcas se to objevi i v cechach. sikovny truhlar s tim nebude mit problem.ponce píše:Mě se jedná o to že mám kombo, které mi zvukové celkem sedí, ale je mi na prd, protože ho používám jako hlavu, tak hledám nějakou alternativu místo toho komba. Zvukově bych moc měnit nechtěl, potřebuji mít zkeslený pěkně agresivní, ale ne moc nagainovaný, jestli mi rozumíš, takový pěkně na...ný zvuk. Myslím že ta Rivera bude taková hodná.
jj to znam. taky znam nervy s prodejem a prodelane penize
jinak ta rivera bude hrat trochu jinak, ale nastvany zvuk z toho dostanes taky. troufnul bych si rict ze ta rivera bude umet jeste surovejsi zvuky nez ta F50.
jinak ta rivera bude hrat trochu jinak, ale nastvany zvuk z toho dostanes taky. troufnul bych si rict ze ta rivera bude umet jeste surovejsi zvuky nez ta F50.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Rivera umí být pěkně vostrá sviněKinx píše:jj to znam. taky znam nervy s prodejem a prodelane penize![]()
Já už mám naštěstí otázku ampu vyřešenou, teď už jenom nějakého parťáka k Ibanezce a bude to všechno....no kolikrát už jsem si tady to říkal?
- bazmekgrat
kopec aparatov ma EL34 a ako marshall teda nezneju vid napriklad Rivera KR7, Bogner Uberschall, Diezel Herbert, Diezel VH4, Engl Invader ... vsetko higain aparaty co vedia hrat dost agresivne a rozhodne marshall charakter nemaju
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
tak treba zrovna VH4 je hozena do marshallu dost
hlavne ten druhy kanal, to je vylozene osmistovka. myslim ze to dokonce na modifikovanym marshallu zalozil, nebo minimalne ty prvni byly proste prevrtany 4 diry.
jinak s tebou souhlasim, EL34 != automaticky marshall
jinak s tebou souhlasim, EL34 != automaticky marshall
- bazmekgrat
no druhy mozno ano, ale 3 a 4 kanal su uplne ale uplne inde
hlavne tieto moderne ampy robia vela zvuku v preampe tie koncove lampy to uz len dofarbia
hlavne tieto moderne ampy robia vela zvuku v preampe tie koncove lampy to uz len dofarbia
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
Re: bazmekgrat
no ja to uplne jako jiny svet nevidim
jasne, je to diezel ale porad to zvukove z toho marshalla podle me vychazi. i kdyz to je takovy vic synteticky a ma to DEEP
ale to uz jsme OT.
mam Knucklehead 100,ale k Marshallu by som to neprirovnaval,stredy maju ovela vacsi zdvih a su ladene inde,cely korektor je ladeny podla Fendra,paci sa mi konkretnost tonu hlavne na solo zvuk,akurat volume je problem-ono to nevie hrat potichu,otocis mierne a
,musim davat do slucky efekt-je seriova takze sa to tam da ubrat.Ale zvukovo