Výrobní řady bicích

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Freedy.x
Kontaktovat uživatele:

Výrobní řady bicích

Příspěvek od Freedy.x »

Ahoj, potřeboval bych jestli by někdo byl ochoten napsat seznam řad bicích od značek Pearl, Tama, Sonor, Mapex řazený podle kvality a ceny. Názvy mají na stránkách výrobců to vím, ale nevyznám se v nich, která řada je např. nej od pearl a tak.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Výrobní řady bicích

Příspěvek od Monikad »

Tohle ale poznáš sám na těch stránkách!!!! 8) :D
http://www.pearleurope.com/ProductsList ... e=Drumsets

navrchu je TOP třída a směrem dolů jejich kvalita i cena klesá...tedy až k Rythm Traveler. Limitované edice úplně dole, to je tak trochu mimo řadu....špičkové, ale speciální sady.

http://www.tamadrum.co.jp/world/distrib ... cezch.html

opět stejně...Starclassic je top, Swingstar nejníže...

http://www.sonor.com/pbas/Sonor_FE/sono ... -n_katid=1

SQ2 nejvýše - Smart Force Xtend je dole....

http://www.mapex.cz/bici/

zase stejná situace, Oriony nahoře a Voyagery nejníže /tady ti může hodně informací říct kolegyňka Kajda!!!/ :)

Já zase můžu posloužit více o GRETSCH, ale na ty ses neptal.... 8)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Freedy.x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freedy.x »

Jo tak diky :) Tak mi napiš i o těch Gretsch teda ;) Zajímalo by mě jak velký rozdíl je mezi Gretschem a třeba Sonorama ? Já jsem totiž Gretsch nikdy neviděl u známých bubeníků. Ale má nejhezčí logo ! :D
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Freedy.x píše:......... mi napiš i o těch Gretsch teda ;) Zajímalo by mě jak velký rozdíl je mezi Gretschem a třeba Sonorama ? Já jsem totiž Gretsch nikdy neviděl u známých bubeníků. Ale má nejhezčí logo ! :D
http://www.gretsch.cz
No moc známých bubeníků na ně nehraje :D :D Znáš třeba kapelu ROLLING STONES a jejich bubeníka Charlieho Wattse?? Nebo známého jazzrockera, ale i popíkáře coby sólového umělce, nebo bubeníka a multiinstrumentalistu legendárnáí kapely GENESIS, Philla Collinse?? takových jmen je u GRETSCH, tradiční americké značky, ktrá se zabývá výrobou bubnů už od začátku minulého století, povícero. 8)
U nás se tahle značka objevuje po roce 2000 ..... a pokud chceš nějaké "neznámá" jména, tak třeba Lukáš Doksanský, Marek Žežulka, David Koller...... když se ti tak líbí to logo, lépe se dívej :D Už mnoho let jsou tyhlebubny k vidění na předních českých scénách víc než dost :wink:

Co se týče jednotlivých sad bubnů, tak myslím dobře poznáš na výše uvedeném webu.

ještě jedna maličkost. GRETSCH je jedinou hudební firmou, která se věnuje výrobě pouze nástrojů (vedle bubnů i třeba kytary, atd..) ale nikoliv stojany!!! To obstarává firma GIBRALTAR, kde m sice GRETSCH svůj finanční podíl, nicméně jinak je to samostatná a opět unkátně jedinečná firma, co se zabývá PUOZE výrobou stojanů a veškerého železa k hudebním nástrojům :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Freedy.x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freedy.x »

Tak jako většinou vídám Tamy nebo Pearly :) Jako mě Gretsch zaujal provedením. Gibraltar jsou podle mě snad i nejlepší HW, co se dělá, ještě teda vedle Pearlu. Ale Gibraltar HW se mi fakt líbí a i tak značka. Co se týče těch Gretsch, tak mi štvě že dělají málo variací :( Samozřejmě v prvním případě bych se měl zajímat o zvuk, ale když už bych do toho investoval ty prachy tak mě zajímá i design. Líbí se mi třeba ten pruhovaný design, ale ten je pouze u jedný ty sady a to mi štve. A přijde mi divný že by nemohli udělat i u ostatních, vždyyť to není nic tak závratýho.
Freedy.x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freedy.x »

Hale a jak má člověk vůbec možnost si vybrat nějakou sadu, když v kamených krámech mají většinou pár sad. To už je prostě o risku nebo jak ? Když bych chtěl porovnat zvuk tří po sobě jdoucích řad od Pearlu tak nemám prostě šanci. Mě by zajímalo jak velký rozdíl je když sada ze stejného materiálu, stejně provedená naprosto totožná sadě která je o 10K dražší, tak jak velký je to zvukový rozdíl ? Hlavně v čem je ten rozdíl potom ? Co těch 10 K dělá v tý sadě ? Kdybych si chtěl vybrat bicí třeba do 30K ze značek Tama, Gretsch, Pearl, Sonor tak nemám prostě šanci posoudit zvuk u všech těch jejich sad bicích do 30 K , tak podle čeho má člověk vybírat ? Nebo jestli spoléhat na to, že kkdyž si připlatím tak že budou třeba lepší zase o něco.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Freedy, nevím jestli jsi takový laik, prostá duše, nebo si snad děláš z nás tady srandu....případně nepíšeš-li to pod vlivem něčeho návykového..... nezlob se, ale tak to vypadá...... když pominu, že si nepíšu s nesveprávným. :oops:

Chceš-li si koupit třeba auto do určité ceny, tak jak to uděláš, abys poznal které je pro tebe nejlepší???? :roll:

Úplně stejné je to s nástroji. vycházíš ze zkušeností jiných, u kterých si to můžeš prohlédnout, případně máš nějakou značku v oblibě a najdeš si distributora, kde si sjednáš nezávaznou "zkušební jízdu" Tu ti každý dobrý dealer značky nejspíše dokáže zajistit, byˇne úplně hned. ..... co by si chtěl řešit víc?? Budeš se v autosalonu ŠKODA rozčilovat, že tam mají jen Roomstera, Fabii a Superba...přitom ty si chtěl zrovna Jettyho, ktrého znáš z obrázků...... ale že by si to chtěl porovnat ještě s mercedesem nebo třeba s Toyotou?! :roll: :idea:
A že některé modely (bubnů i aut) mají nějaké designy a jiné zase nemají, to je prostě obchodní politika té které firmy!! Stejně jako fakt, že za např. tvých 30k peněz ti jedna firma prodá soupravu jiné úrovně kvality, vybavení, atd.., než jiná firma. I to je věcí obchodní politiky......
Freedy.x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freedy.x »

Zrovna auto bylo dost blbej příklad :) Těch je všude nas... Ale co když nechci dát na radu ostatních a chci ty bicí slyšet sám ? Já jako vůbec nevím komu psát když si chci něco vyzkoušet, myslím že ty na mě budou tak zvědaví :D Tipuju že všechny ty hudební obchody mají domluvu s těmi firmami ohledně dovozu, ale přece nenechají kvůli jednomu člověku navést několik bicích do prodejny.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Freedy.x píše:..... Tipuju že všechny ty hudební obchody mají domluvu s těmi firmami ohledně dovozu, ale přece nenechají kvůli jednomu člověku navést několik bicích do prodejny.

I přez tvůj velice nevšední názor a osobité uvažování....přesně na tyhle firmy se obrať. je přece v jejich zájmu PRODAT a získat zákazníka.
Freedy.x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freedy.x »

Já bych to chápal tak, že jsou přímo v kontaktu s dovozem z výrobních firem ze zahraničí, tak prostě nechápu, jak mám kontaktovat výrobní firmy ze zahraničí abych si je mohl vyzkoušet.

Ještě jsem se nedozvěděl jak velký rozdíl je mezi totožnýma bicím za 20K a za 30K třeba ? Chci slyšet tvůj názor :D Klidně mi to napiš, co se Gretsch týká.

Co vůbec značka Mapex, někdo nadává, někdo je spokojene...
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Freedy.x píše:Já bych to chápal tak, že jsou přímo v kontaktu s dovozem z výrobních firem ze zahraničí, tak prostě nechápu, jak mám kontaktovat výrobní firmy ze zahraničí abych si je mohl vyzkoušet.

Ještě jsem se nedozvěděl jak velký rozdíl je mezi totožnýma bicím za 20K a za 30K třeba ? Chci slyšet tvůj názor :D Klidně mi to napiš, co se Gretsch týká.

Co vůbec značka Mapex, někdo nadává, někdo je spokojene...
Každá u nás prodávaná značka má u nás české zastoupení - distributora, který potom zboží dodává do maloobchodů.
Zrovna Mapex tady má super zastoupení, které Ti opravdu pošle na prodejnu nezávazně na vyzkoušení soupravu. Odkud jsi?
Mapex může někomu vadit z důvodu, že je ho teď všude plno (dřív měli tohle Sonoristé) - což dokazuje, že mají šikovné zastoupení, které vychází v mnoha ohledech lidem vstříc.
Ale ty bubny hrajou výborně, mají kvalitní zpracování a HW. Tuhle větu ale můžu samozřejmě použít u víc značek ;-) Takže je to hlavně o sympatiích a o té "hodnotě navíc" (servis, dostupnost, výběr z hodně modelů ...). Bubny různých značek středních řad se od sebe zase až tak neliší ... a HLAVNĚ, úplně nejvíc záleží na tom, jak si člověk ty bubny naladí a jak na ně hraje :!: :)
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Freedy.x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freedy.x »

Jo koukám, že Mapex jsou velice ochotní :) Jsem z Kladna. Takže říkáš, že kdybych se měl rozhodovat, že si připlatím třeba těch 10K tak už radší si mám koupit ty levnější a těch 10K například investovat do HW či obalů jo ? :)
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Zdravím Vás Všechny a zejména zdravím dámy. Často pročítám toto forum a dnes jsem se rozhodl zareagovat. Připadám si taky jako freedy.x a taky nemám v sobě žádné omamné látky a rozhodně si z Vás nechci dělat legraci.
Chci si pořídit slušnou jazzovou sadu a taky nevím kudy do toho. No, samotné bubny, snad s problémy bych sehnal, hardvér taky, ale co s HH, a činelama? To je značek a druhů. A když uvážím, že jen za plechy dám zhruba 30 litříků, nevím jak mám zajistit, aby to co slyším v prodejně bylo taky v souznění s celou kapelou.
Vidím v tom taky problém s kterým si nevím rady. Nakoupit na doporučení prodejce "zaručeně nejlepší "drahé ležáky, to by mi šlo. Ale dobře investovat do nového nástroje, považuji za velmi náročné.
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
Freedy.x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freedy.x »

Ahoj, hale já si tak nepřipadám, to jen kolegům tak přijdou někteří ;) Myslím, že radit jde i bez těch řečí, že máme v sobě omamné látky.

Co se týká činelů, určitě je dobré si zajít do hudebního obchodu kytary, musicity apod. a vyzkoušet si je. Není vůbec problém si je vyzkoušet přímo s bicíma, které tyto obchody mají ve svých krámech k vyzkoušení. Já mám nejradši musiccity, protože ty mají přímo odhlučněné zkušebny v krámě, kam si člověk sedne, je tam sám, nikdo na něj nekouká a může si zkoušet, co potřebuje ;)

Zildjiany - Mně osobně se nelíbí jejich zvuk a když jsem se snažíl je zkombinovat s mými Paiste, tak to prostě nešlo. Nelíbil se mi zvuk ani Zildjianů vrchní řady ani těch nižších řad. Každopádně činely jsou to dobré

Paiste - ty používám já, říká se o nich, že praskají. Mně zatím nepraskl ani jeden, záleží dost na tom, jakou máš techniku úderu a jak se o ně staráš, takže si myslím, že tvrdit, že praskají je blbost :)

O ostatních ti toho už tolik nepovím, každopádně Anatolian, Sabian to jsou všechno kvalitní činely, kterých bych se vůbec nebál.
Já vybíral na základě toho, že jsem chtěl Paiste do sady, kterou jsem si koupil zlevněně od jednoho bubeníka, jinak bych třeba teď ani Paiste neměl.

Některé činely mají také své označení například Rock, Metal apod.. Podle toho poznáš, kam se hodí. Zaleží co hraješ a jak hraješ. Jestli do toho mlátíš hlava nehlava tak si kup ty rockový, což je řekl bych tak normální tlouštka a nebo ty metalový a ty poznáš tak, že jsou dost tlustý oproti jiným. Mají také hutnější, mohutnější zvuk. Mně se třeba ty tlustý už kvůli tomu moc nelíbí. Na jazz se dělají zase tenké činely. Kdybych měl 30K tak bych si prostě vybral nějakou řadu od nějaké značky a koupil si dva crashe, hajtku a ride. Nebo to třeba zkombinoval s dalšíma řadama, ale to už je složiější aby ty činely k sobě ladily.
Každopádně doporučuju Hi hat 14", crashe 16" 18" nebo 17" a 19" (to tě vyjde dráž), ale 16" crash je už takový větší splash, ale mě to neva, ride 20" nebo 22" ale ty jsou dost drahý. U ride je dost dúležitý jak zní taky pupík toho činelu. Já konkrétně mám kombinaci Paiste 2002 a Paiste twenty, tak se na to můžes podívat ;) Jsem naprosto spokojený a mají výborný zvuk :)

Co se týká souznění s kapelou, to až tak vělký vliv nemá si myslím, tam hlavně záleží na tom co hrajete za muziku tak podle toho vybírat ty činely. Do jazzu bych metalový neodporučoval :D Hlavně se ten zvuk musí líbit tobě ;)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Ahoj "BASSPETŘE"...děkuj a opětuji pozdrav.

Kolega ty rady vzal tak nějak z gruntu, ale jaksi pozapoměl na jednu zásadní věc...říká stále značku firmy, nicméně nic dál už nemluví o řadě, modelu, jeho velikosti, tloušťce provedení....je toho fakt hodně. navíc střední a vyšší řady u většiny značek mají větší či menší podíl ruční práce u výroby, tedy jsou kus od kusu zvukově trošku osobitější!!
jako jazzman máš dozajista jiné nároky na zvuk a i jiné spektrum dynamiky, ve které se celá produkce odehrává, než třeba já u rocku a popíku.
přiznávám, že co do jazzu nejsem zas tak zkušená, no obecně bych řekla, že bys možná ocenil muzikálnost tradiční turecké činelové školy. V tomhle ohledu ti pochopitelně vpadne do hlavy značka ZILDJIAN.... případně jeho "bratranec" obrazně řečeno, firma SABIAN.
Zmínil si ale i finanční stráku věci, která tě limituje....pak bych se zkusila rozhlédnout po výrobcích ANATOLIAN. je to zvukově velmi slušná značka ve všech třídách a cenově hodně příznivá!!
Z webu http://www.anatolian.cz/uvod/ najdeš prodejce nejblíže svému působišti a oni ti rádi a nezávazně zajstí vyzkoušení zvolených kousků, připadně poradí.
jasně, souzvuk s kapelou si nezkusíš, ale řádně posoudit, porovnat a hlavně oposlouchat na vlastní ucho si to můžeš takhle. A nezávazně!!!
Radit ti ale knkrétní kousky, nebo řady nebudu...tohle je hodně individuální. Opravdu. Snad jen že by stálo za úvahu pro tvůj styl muziky volit provedení plechů medium a tenší..... takové plechy pak rozezní do plné síly i jemnější úder a i hra metličkami má svůj dokonalý efekt právě v tenších modelech.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Freedy.x píše:Ahoj, hale já si tak nepřipadám, to jen kolegům tak přijdou někteří ;) Myslím, že radit jde i bez těch řečí, že máme v sobě omamné látky. ......

Sorry, ale zkus psát trochu rozumně, aby si nezavdával příčinu k takovým spekulacím. I ve tvých 16ti letech to jde :wink:
těch zkušeností asi ještě tolik nemáš, což je k věku adekvátní a ta stať na téma činelů to jen potvrzuje. Ale je fajn, že se bubnování věnuješ a že se snažíš i z toho mála info kombinovat a dedukovat. jen tak dál kolego, sbírej zkušenosti a nedej se!! :wink: :!:
Freedy.x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freedy.x »

Ježis je to věc názoru ne ? Tak píšu jak debil no, tak mi to nemusíš dávat najevo v každým příspěvku co napíšu
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Freedy.x píše:Ježis je to věc názoru ne ? Tak píšu jak debil no, tak mi to nemusíš dávat najevo v každým příspěvku co napíšu
No popravdě, něco v tom smyslu jsem ti skutečně v jednom příspěvku naznačila...ale pokud se tím cítíš osloven i v těch ostatních příspěvcích, pak je to "tvůj boj".......za to už fakt nemůžu, maximálně to tím jen potvvrdíš.

Ale kvůli nějakým hádkám či výpadům tady nejsem a na tohle fórum to fakt nepatří. za ten jeden příspěvek se ti teda omlouvám....příště to napíšu jinak. :!:
Freedy.x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freedy.x »

Myslel jsem to tak že v každým příspěvků jáko topícu, špatně jsem se vyjádřil. Kdyz lidé volají do banky že chtějí pomoc tak jim taky musi radit s klidnou hlavou a ne jim vytýkat že jsou úplně hloupý ;) a ják vidís tak ostatní dokáží poradit a bez zbytečných řeči, moji povahu to stejně nezmění tak je to bezvýznamné. Stačí kdyz to máš v hlavě pro sebe;) Akorát tady vznikají pak offtopicové hádky, které mě třeba dost mrzí, protože tebe mám ještě ze všech rádců nejradší :D
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Děkuji Vám za odpovědi. Já to mám ještě trochu složitější. Jsem vlastně baskytarista a za málo mi bude padesát. Mám rád jazz, sving, bluess atd.. Napodzim mě oslovili moji dnešní spoluhráči, zda s nimi nepůjdu hrát na bicí ve slušné plesové kapele. Jen jsem byl zvědavej a šel jsem se podívat. Když jsem si sedl za soupravu, tak se mi vrátili pocity, které znám z mládí. Napětí, okouzlení nástrojem, bušení srdce a zkrátka zamilovanost do toho všeho kolem. Najednou jako by se mi celý svět vměstnal do prostoru na kterém stojí bicí sada. Tak teď, po pětadvaceti letech hraju zase paličkama. Znovu mám před sebou hromadu práce a učení. Jelikož na basičku hraji vše, ale nejraději skladby jazzem poznamenané tak si také toužím pořídit jaz. sadu bubnů. Vlastně to píšu proto, abych vysvětlil, že za dobu, co jsem se věnoval tlustým drátům, ujel mi vlak. Tak teď o bicích, značkch výrobcích a prodejcích nevím vůbec nic. Budu Vám vděčný za každou pomoc při mém návratu mezi Vás.
Tak mě napadá, že se podívám po nějaké soupravě z druhé ruky i s plechy (budeli-mi vyhovovat) a časem jak si budu tvořit názor a přehled pomalu vyměňovat jednotlivé plechy až ke spokojenosti. Vím, to je nekonečný proces.
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“