Pantera

Vše o kapelách a hudebnících ...
NHK

Pantera

Příspěvek od NHK »

Nikde jsem tu nenašel vlákno o Panteře, tak zakládám.
Co říkáte na tuto americkou legendární kapelu a Dimebaga Darrela (buď mu země lehká :( )
Poslouchali jste, nebo stále posloucháte :?: ......., váš nej song od nich, hudební přínos, případně byl jste někdo na jejich koncertě :?: :twisted:
ESP LTD EC-401 BK LANEY TI15-112 MONSTER Rock-12
ObrázekObrázekObrázek
NHK

Re: Pantera

Příspěvek od NHK »

Nic :?:

ObrázekObrázekObrázek
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Panteru znám tak nějak "odjakživa," nicméně naposlouchávám chlapce teprve 2 měsíce... a neskutečná morda... okamžitě se zařadila mezi moje top kapelky a album Cowboys from Hell je u mě v nejužší metalový špičce... neskutečné neskutečné neskutečné! Ohromně inovovali thrash metal potom, co tak trochu upadal na začátku devadesátek... jejich další alba mě tolik nenadchla, nicméně pořád je na nich dostatek pecek...

Co se týče Darrela, tak velká škoda, převeliká, obrovskej mág to býval... šíleně rychlej mág... :mrgreen:

Pro mě je jednoznačně nejlepší song Pantery HERESY. Fakt masakr.

Jinak pak procítěná a hodně emotivní písnička Hollow a zejména výstupy Dimebaga v ní - fenomenální.
A písnička Conceit - Regular People je též naprosto "kick ass..."

Já doufám, že se ještě jednou zcuknou na nějakou koncertní šňůru... ovšem chtělo by to značného borce na kytaru....
dfleischer

Příspěvek od dfleischer »

Poslouchám od malička (hlavně kvůli otcovi-měl doma hafo LP,MC a CD)...sice si moc nepamatuju názvy songů nebo alb,nicméně je to nářez muzika :twisted:
strup

Příspěvek od strup »

Pantera se mi libi a nejvic asi Cemetery Gates a nejznamnejsi Cowboys From Hell. Nektery zase tak moc nemusim. Nejsem ten typ na hard core, ale musim rict, vsechna cest.
R.I.P. Ronnie James Dio
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jó Pantera, to je přesně moje kolej. Když to vezmu tak ty glamový a power metalový alba nějak naposlouchaný nemám, ale i tam co jsem slyšel jsou prostě kousky jako bejk...a to těhle stylům neholduju. Dál už je to prostě masakr. Škoda pantery, škoda Dima...i v Damageplanech a Rebel meets rebel ukázal parádní výkon a jakej to je kytarista.

Abych to neměl tak strohý, tak Anselmo není žádnej zázračnej zpěvák, ale prostě to v tý panteře mělo koule a stačilo to :) Rex byl prostě basák no, odbasoval to kvalitně, ale že by to byla nějaká ikona to zas ne. Podle mě druhá největš pecka byl Vinnie, jeho bicí jsou perfektní, dokázal skloubit melodičnost a bubenickej nářez do jednoho, a jeho bicí všechny písničky jakoby podtrhují, není to žádnej matlal.
PinHead
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PinHead »

Jo jo, Panteru jednoznačně táhli kupředu Dime a Vinnie.....a ke dnu ju táhl Phil...

doufám, že se na nějakou šňůru ještě daj dohromady, až jim třeba za pár let dojdou prachy....vůbec bych se nezlobil, ale musel by u kytary bejt opravdu pan kytarista, aby všechny sóla zahrál a vypákoval tak jako Dime :? Ale stejně by to bylo takový divný, koukat na Panteru s jinym kytaristou.
Dean Icon ftw.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Toho bych se nechtěl dočkat, takové návraty bývají zklamání a prostě Dime je Dime...Že je Phil táhl ke dnu je fakt víceméně až ke konci ( to je logický :D )
VratikSlayer

Příspěvek od VratikSlayer »

Hej! :) Na Anselma mi špínu neházejte... možná na to sral a možná byl alkoholik (stejně jako zbytek kapely) a možná je z něj teďka paranoidní magor, ale říct o něm, že neni bůhvíjak zázračnej zpěvák?Spíš mi někdo ukažte lepšího... :)
NHK

Příspěvek od NHK »

Anselmo je řízek, tady řádil v alkoholovym oparu jak ďas :twisted:

ObrázekObrázekObrázek
SIXPOUNDER

Příspěvek od SIXPOUNDER »

Jestli muj hudební vývoj ovlivnila nějaká kapela tak právě Pantera. Tak přímočarej a nekompromisní zvuk, kterej ukázal spoustě kapelám cestu jak dál, je zkrátka masakr. Dimebag byl vždycky muj velkej vzor, a o to víc mě pak mrzel jeho odchod nejen jako geniálního kytaristy, ale jako člověka, kterej mě přiměl koupit si kytaru a začít hrát. Odpočívej v pokoji Darrelle.

Pantera celkově měla a pořád má neuvěřitelný koule, a má pořád co říct. Bylo by fajn kdyby se udělala nějaká menší tour, ale toho se asi nedočkáme. Těžko bych hledal nejoblíbenější skladbu, protože celý album CFH je úžasný a na ostatních albech jsem vždycky našel to co se mi líbí, a nemusel jsem hledat dlouho. Jsou kousky který mi úplně nesedly ale jinak je to jedna z mých TOP 5 kapel. Hodně se mi líbí song Can't Hide, nevím ale můžu ho poslouchat pořád. Cemetary Gates je další song sám pro sebe a takle bych mohl pokračovat dlouho. Jediný co je na Panteře špatnýho je, že už není.
Obrázek
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

můj život je Pantera :)

s klukama hrajeme i nějaký covery a sólo v Cowboys from hell mě celkem vycvičilo :) občas si to střihneme i Live ,... Disasterpiecovi se to prej líbilo :D

jinak mám komplet diskografii, včetně rehearsal room nahrávek, vedlějších projektů jako , superjoint ritual, down, rebel meets rebel, damageplan, army of the sun :) komplet videa, dimeworld atd :) poslouchám jí roky :)

před dvěma lety jsem si dokonce potřásl rukou s Philem (dodnes si tu ruku nemyju) :D

a jedna z mých nejoblíbenějších je FLOODS :)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Floods je výborná! \m/

Popiš, jak ses dostal k Philoj? Jsi byl na Downech nebo?
NHK

Příspěvek od NHK »

jo, to by mě taky docela zajímalo :?: :!:
ObrázekObrázekObrázek
VratikSlayer

Příspěvek od VratikSlayer »

Haha :) Taková malá zajímavost - Lidi ze štábu Down choděj před koncertem kolem a upozorňujou lidi z produkce, aby se Anselmovi nedívali přímo do obličeje, že by ho to mohlo naštvat... Ale prej v pohodě (Asi byl zrovna v dobrý náladě) Už má taky dost vyhulíno, kluk jeden :)
Sem si řikal, že Crowley ještě nic nenapsal do topicu o Panteře. Asi mu nefungoval internet... 8)
Mightning
last.fm: http://www.last.fm/user/Mightning
Bandzone: http://bandzone.cz/backslider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mightning »

Tak Panteru znam asi 3 nebo 4 roky a hodne rychle se stala moji nejoblibenejsi kapelou. Takovy koule jako maj oni zadna jina kapela nema... kdyz si pustim panteru, mam i doma chut skakat proti zdi, mavat vlasama a parit jak silenej :) alba z 80. letech moc neposloucham, ale na kazdym se par dobrejch songu najde, jenom to neni muj salek kafe, jinak si myslim ze i ta "osmdesatkova" pantera strci spoutu kapel z toho zanru a ty doby do kapsy :) jinak pak vsechny jejich studiovky jsou naprosto famozni, kazdy album je jiny, ale vsechny naprosto kulervouci... kdybych mel rict, jaky je moje nej album, bude to tezky, ale nejspis by vyhral The Great Southern Trendkill - silenej start, naprosto brutalni songy a k tomu "jemnejsi" skladby jako Floods a 10's... a k tomu neuveritelnej kontrast mezi Suicide Note Pt. 1 a Pt. 2... ale fakt mam vsech 5 alb skoro stejne rad, Reinventing se mi jako celek sice ze zacatku libilo min, ale ted nejak nevim proc, je naprosto super :)
jinak ke clenum - Dimebag (odpocivej v pokoji) je monstrum, zadnej takovej kytarista se asi na zemi uz nevyskytne... neni to nejvetsi virtuoz co kdy byl, ale pro me to je proste jeden z nejlepsich kytaristu na svete... Vinnie je borec, co dela s dvojslapkou treba v Becoming me vzdycky posadi na p***l, taky pro me spolu s Chrisem Adlerem asi nejlepsi bubenik co znam... Rex je podle me hodne dobrej basak, jenom nejmin z kapely vycniva no :) A Phil je borec, pro me jeden z nejvetsich vzoru coby frontman... proste ma koule, nesere se s tim a s tema lidma na koncerte si dela co chce... samozrejme v obdobi kdy jel moc na heroinu se choval obcas divne, a pak mluvil nejakej cas tak hrozne pomalu a zfetovane, ale za poslednich par let se spravil a kdyz se podivate na nejaky novejsi interview, mluvi zase jako driv (a taky vypada stejne jako v roce 92 :D ), vubec divat se na interview s nim me hrozne bavi, ten chlap proste mluvi strasne drsne a obcas srandovne :) a co se tyce zpevu, tak je fakt ze byly doby kdy si to moc nedaval, ale jinak je to pro me jeden z nejlepsich zpevaku, tak tvrde jako on zpiva malokdo (tvrde ale zaroven melodicky), naprosto miluju Down, a vetsinu projektu kde zpival (Superjoint Ritual, Christ Inversion, Eibon)... i kdyz to plati i o side projektech ostatnich (nemuzu se dockat na album Arms of the Sun)
jinak co se tyce tour o ktery se bavite - presto, jak strasne rad bych chtel slyset panteru nazivo, tak mi prijde spravny, aby uz zadna tour nebyla, a taky si myslim ze to tak na 95% bude... vsichni zbyvajici clenove by u me dost klesli, bez dimebaga to proste nejde.... kdo by na tu kytaru hral? zakk wylde? ani nahodou :D
a navic, vinnie paul se s philem mirne receno nebavi, a nevypada to, ze by chtel v nejblizsi dobe zacit...

mno koukam ze jsem se zas docela rozepsal :D a oblibeny songy vypisovat snad ani nebudu, protoze jsou to v podstate vsechny, takze to nema cenu :D

"Your trust is in whiskey and weed and Black Sabbath, it's goddamn electric!"
http://bandzone.cz/backslider

Kytary: Cort M600, Fokus-H Stratocaster
Komba: Randall RG75G3, Crate V5
Efekty: Digitech RP100A

http://www.last.fm/user/Mightning
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

HERESYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!

:mrgreen:
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Crowley píše:můj život je Pantera :)

s klukama hrajeme i nějaký covery a sólo v Cowboys from hell mě celkem vycvičilo :) občas si to střihneme i Live ,... Disasterpiecovi se to prej líbilo :D

jinak mám komplet diskografii, včetně rehearsal room nahrávek, vedlějších projektů jako , superjoint ritual, down, rebel meets rebel, damageplan, army of the sun :) komplet videa, dimeworld atd :) poslouchám jí roky :)

před dvěma lety jsem si dokonce potřásl rukou s Philem (dodnes si tu ruku nemyju) :D

a jedna z mých nejoblíbenějších je FLOODS :)
Libilo libilo, nekdy se stavim na dalsi koncik :) Ale musite me zahrat "This Love" :D
Mightning
last.fm: http://www.last.fm/user/Mightning
Bandzone: http://bandzone.cz/backslider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mightning »

trochu to tady rozjedu... treba nekdo nebude neco z tehle songu znat :)

http://bandzone.cz/backslider

Kytary: Cort M600, Fokus-H Stratocaster
Komba: Randall RG75G3, Crate V5
Efekty: Digitech RP100A

http://www.last.fm/user/Mightning
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

nejlepsi riffy s tim nejhorsim zvukem :) nikdy jsem ten jeho zvuk poradne nepochopil, ale pisnicky a jeho hrani zeru.
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“