Tenson Scream 15
Pravidla fóra
- Liopleurodon
Tenson Scream 15
Máte někdo zkušenosti se kombem Tenson Scream 15? Potřebuju něco malého a přenosného a tohle je zrovna teď docela levně na bazaru. Tak nevím jestli si ho mam koupit nebo ne.
-Epiphone LP Custom
-Roland Cube 60W
-Dunlop Delrin .71

-Roland Cube 60W
-Dunlop Delrin .71

- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Tenson Scream 15
Hrál si někdy na levné dimavery nebo stagg kombo? Jestli ti nevadí takový kanální zvuk, tak to klidně kup. Pokud si potrpíš aspoň na jakouž takouž kvalitu, tak na to kašli.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Měl jsem ho..
No nevím co k němu říct. Je to celkem velká kisňa, reprák střední, zvuk úměrný ceně. Jestli máš krabičku nějakou kreslící, tak to nějak půjde, zázraky ale nečekej. Samotný zvuk kombítka je samozřejmě exkrementální celkem, ale o půl chlupu subjektivně lepší než stagg atd.
Takhle - není to úplný průser
Jestli ale máš prachy a jde ti více o zkreslený + máš krabku, zainvestuj do FW15R.. Nemáš-li krabku, je to jedno, všecko zní jako dog's crap...
No nevím co k němu říct. Je to celkem velká kisňa, reprák střední, zvuk úměrný ceně. Jestli máš krabičku nějakou kreslící, tak to nějak půjde, zázraky ale nečekej. Samotný zvuk kombítka je samozřejmě exkrementální celkem, ale o půl chlupu subjektivně lepší než stagg atd.
Takhle - není to úplný průser
Jestli ale máš prachy a jde ti více o zkreslený + máš krabku, zainvestuj do FW15R.. Nemáš-li krabku, je to jedno, všecko zní jako dog's crap...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
vsichni nehraji jen metal, Crate FW15R je fakt paradni vec ve sve kategorii 
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
- Liopleurodon
ok díky
koukal sem po něm jenom proto že cena byla opravdu lákavá a já zrovna koukal po něčem menším abych s sebou nemusel tahat 15ti kilovýho Cube60. Ale když je to takhle špatný tak na to samozřejmě kašlu. Díky za názory a upozornění 
-Epiphone LP Custom
-Roland Cube 60W
-Dunlop Delrin .71

-Roland Cube 60W
-Dunlop Delrin .71

Je pravda že tím Crate FW15R by sis moc nepomohl (hmotnostně), má taky kolem 10 kilo.
Leda opravdu něco jen na domácí brnkání s 8" reprem.
Leda opravdu něco jen na domácí brnkání s 8" reprem.
A právě pokud by metal nehrál, Crate FW15R bych mu určitě nedoporučil! A to proto, že samotné to kombo je pěkný vergl! Čistý kanál zahuhlaný nevýrazný, zkreslení totálně kničemu... Když se před to ale hodí krabka, nabere to jiný rozměr a ten reprák to rozhýbe. Kdybych neměl metalmuffa, dávno bych ho už střelil, protože se na nic jiného nehodí...sebous píše:vsichni nehraji jen metal, Crate FW15R je fakt paradni vec ve sve kategorii
=při preferenci pěkného čistého hledat jinde.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Řekni mi jaké kombo hraje v dané cenové kategorii lépe čisté zvuky než tohle?
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě tohle:
http://kytary.cz/fender-frontman-f15r/HN000962/
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
Kamarád z kapely má tohle doma a teda vůbec z toho nelezou tak hezké zvuky, nejspíš kvůli 8" reproduktoru.
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem to slyšel hrát jenom potichu, na panelákovou hlasitost a celkem se mi to líbilo. Když se to okotlí, tak to asi díky tomu repráčku bude hrát pěkně na prd, ale neslyšel jsem...
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
+1, zásah, námitka potopena panefundametalista píše:Podle mě tohle:
Mel jsi nekdy ty 2 komba vedle sebe? (shodou okolnosti to mam moznost porovnavat docela casto) Ten crate IMHO hraje lepe jak ciste tak lehce zkreslene zvuky. Je mozne ze to dela to 12" repro.
Dostalo se ke mně kombo Scream 15.
Čistý zvuk nic moc, korekcemi se dá nakroutit docela použitelný.
Zkreslený je úplně nepoužitelný zablácený přegainovaný fuzz. Tak jsem to otevřel, čmrknul část schémata kolem zkreslení a začal vymýšlet, zkoušet. Výsledek je nejjednodušší změna, která vede k razantnímu zlepšení: Kondenzátor C4, kterým signál vstupuje do zkreslení, jsem z elytu 10uF změnil na svitek 220nF, což je zhruba 45x menší hodnota. Tím se hi-pass filtr zvedl někam do přijatelných frekvencí, zkreslení se nezahltí basy a může zkreslovat ty potřebné frekvence, zvuk je překvapivě dobrý. Dovedu si to představit jako nahrávací i jamovací kombíčko. Jack na sluchátka jsem předělal na speaker out (bez simulátoru repro je stejně na nic), dá se připojit klidně 4x12 bedna a dělat veliký kravál, dobrý rockový zvuk to má.
Změn by se dalo vymyslet mnohem víc, kdyby se někomu chtělo, třeba kolem korekcí, jiné repro. Ale zato ten prcek nestojí, zatímco výměna jednoho kondu zato stojí.
Čistý zvuk nic moc, korekcemi se dá nakroutit docela použitelný.
Zkreslený je úplně nepoužitelný zablácený přegainovaný fuzz. Tak jsem to otevřel, čmrknul část schémata kolem zkreslení a začal vymýšlet, zkoušet. Výsledek je nejjednodušší změna, která vede k razantnímu zlepšení: Kondenzátor C4, kterým signál vstupuje do zkreslení, jsem z elytu 10uF změnil na svitek 220nF, což je zhruba 45x menší hodnota. Tím se hi-pass filtr zvedl někam do přijatelných frekvencí, zkreslení se nezahltí basy a může zkreslovat ty potřebné frekvence, zvuk je překvapivě dobrý. Dovedu si to představit jako nahrávací i jamovací kombíčko. Jack na sluchátka jsem předělal na speaker out (bez simulátoru repro je stejně na nic), dá se připojit klidně 4x12 bedna a dělat veliký kravál, dobrý rockový zvuk to má.
Změn by se dalo vymyslet mnohem víc, kdyby se někomu chtělo, třeba kolem korekcí, jiné repro. Ale zato ten prcek nestojí, zatímco výměna jednoho kondu zato stojí.