Nenadarmo rockový gitarový virtuóz Jan Militký radí gitaristom, že keď prídu do hudobnín, pýtajú trsátko a predavač sa pýta, že aké, odpoveď má byť, citujem, "Vražednej kůl, který vydrží i atomovej nálet" !!!!!
S tým, že to nutne nemusí byť lampa, súhlasím. Modeler vie vykúzliť rovnaký tón v každej hlasitosti, takže nie je problém "valiť" v skúšobni a cvičiť rovnakým zvukom s rovnakou reakciou na úder potichu doma.
A ešte jedna vec, nie všetky tranzistory musia byť nedostatočne hlasité. Ja som sa nikdy nedostal s volume na viac ako na 2/3, a to ani na open air feste. Posledne som na otvorenom pódiu povedal zvukárovi, nech ma hodne uberie z odposluchu, lebo ja mám výkonu viac než dosť a nepotrebujem ten rev dvakrát. A to mám tranzistorový modelerový amp 2x60W stereo. V klube je to samozrejme bez debaty výkonu až až, to by som s tým ľuďom asi popraskal ušné bubienky. Hodne robí hlavne box. Čím citlivejší je, tým viac hlasitosti máš a nemusíš do toho tlačiť stovky wattov.
A že to neuspeje na pódiu voči lampe? Gerstnerovi z Helloween stačí 120W Vox Valvetronics proti Weikathovmu lampovému Marshallu. A to hraje hodne sóla, a aj tak sa vie presadiť oproti lampe.