Zacatecnik to ma tezke...

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
DISHOA

Zacatecnik to ma tezke...

Příspěvek od DISHOA »

Asi tak pred rokem jsem si usmyslil, ze si koupim kytaru. Byl sem uchvacen hrou na elektriku, ale jelikoz jsem nemel dostatek penez (respektive rodice) koupil jsem si akustiku. Mezitim, co jsem se ucil novym vecem na akustice jsem stale snil o elektrice. Muj idol byl a stale je Buckethead, takze me vzdycky hlavne oslovovaly Les Pauly, proto jsem hledal po vselijakych e-shopech nejake lpcka, procital temata na tomhle foru a snazil jsem najit nejakou kytaru, ktere by odpovidali me financni situaci. Byly doby, kdy jsem byl pevne rozhodnut na Epiphone Special II, ale i tak pro me cena byla vysoka a uchylil jsem se ke znacce Fokus-H. Po precteni dalsich asi tisice prispevku jsem se z lp musel rozloucit s tim, ze jednoduse levne lp jen tak nesezenu. A objevil jsem Cort, hodne se mi zalibil Cort M200 a myslim ze v tehle cenove relaci do 4500 je to asi nejlepsi kytara, ktera se da sehnat (nova samozrejme).
Dalsi problem bylo ovsem kombo. Chvili se mi hodne libily MG od marshallu, po ne moc priznivych recenzich sem presel na znacku line6 a jejich spiderIII Hodne dlouho jsem se drzel teto znacky, v domeni ze uz jsem stoprocentne rozhodnut o kytare i kombu. Kdyz sem se ovsem podival na recenze, nebyl na toto kombo az tak dobry ohlas a tak sem se musel zase porozhlednout po necem jinem. Z tohodle fora jsem se prakticky nic nedozvedel, protoze jedine co tu je k precteni je, ze trandaky jsou na h*** atd. Takze jsem musel hledat sam az jsem nalezl znacku Roland a jeho MicroCube.
Po poslechu tohodle komba v obchode jsem usoudil ze jsem se do toho prcka zamiloval :)

Timto se chci zeptat, jestli se v dane cenove relaci da sehnat neco lepsiho nez:
http://shop.guitarpark.cz/index.php?det ... mark=link8
a
http://eshop.kytary.cz/roland-micro-cub ... Roland:1:0

ps: nemam zadny urceny styl, ktery bych chtel hrat.. proste vsechno :)
pps: omlouvam se za delku prispevku, ale chtel jsem jen poukazat na to, ze by si zacatecnici nemeli koupit hned prvni kytaru, kterou jim kdokoliv doporuci ale hledat, hledat a hledat.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Rolandy jsou tu nejdoporucovanejsi komba na doma, spolu s mensima Kustomkama... jestli jsi na ne musel prijit sam, tak jsi asi spatne cetl.
Kytaru sis urcite vybral dobre, i kdyz LPcko od Fokuse bych nezavrhoval, myslim, ze je financne dostupny a da se tam urcite najit kvalitni kus. U toho MicroCubu osobne nevidim nic, co bych na nem mohl hanit, akorat si neodpustim pripojit osobni poznamku, ze kupovat takhle maly kombicka je celkem naprd ;] Ja kombo doma nemam a nevadi mi to, kdyz si chci zahrat a nechci hrat nasucho, tak jedu pres Amplitube na pocitaci a staci mi to, aspon mam o duvod navic chodit do zkusebny - clovek si chce zahrat tak, aby to z nej rvalo obleceni :P

BTW, trandaky nejsou na h***o :wink:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
DISHOA

Příspěvek od DISHOA »

Ja vim, ze trandaky nejsou spatne, ale vemte si nekoho, kdo se prijde podivat na toto forum pro rady a prohlidne si prispevky, kde se pta nejaky zacatecnik jestli je to a to kombo dobre, tak vetsinou hodne lidi odpovi stylem: na co tranzistor, kup si radsi lampu nebo ze za tak malo penez nemuze koupit ani nic kvalitniho atd.

edit: pres pocitac bych tez hral, ale zvukovka by mi nestihala, a nez vrazet do zvukovky to uz radsi kombicko :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

micro cube je sice cuper, ale urco bych uz sel do cube 15w... zvlast kdyz je za stejne prachy... vyhodou microcubu bych opravdu videl jen v tom, ze se do nej da strcit baterka a clovek nemusi byt zavisly na elektrice a muze kombo tahat s sebou... a nebo bych zkusel osefovat nejake male kombicko do 2 tisic a k nemu si na bazaru koupit do litru nejaky efekt... treba od bosse... ale ten roland je super, jen je skoda ze nema vystup na footswitch.

jinak kytaru chvalim, mam ji a je v poho.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jo jinak si nemyslim, ze tady kazdy automaticky tvrdi, ze si mas koupit lampu... lampa je ale proste lepsi :)

PS: ja taky lampu nemam a ziju
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

To kombo..já ti nevím, to bych si koupil na čundr :D Jako je to 2W a jede to na baterky, to je spíš na cestování než na doma. Myslím že bys za tys peníze mohl sehnat aspon 15W Rolanda. Zajimavé řešení je taky si nechat udělat kombo u nějakeho soukromníka, já si tedka nechám dělat za 4500 pololampu 30W. TO ber jen jako příklad.... Ke kytaře ti toho moc neřeknu, to nechám na jiných. Jen ti poradím toto: hledatm, hledat, zkoušet, a hlavně NEDÍVAT SE NA ZNAČKY
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Já třeba lampu neprožívám zdaleka tak jak někteří tady na foru...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

KIWI píše:Já třeba lampu neprožívám zdaleka tak jak někteří tady na foru...
Tak ty seš taky basák a basa zní líp z tranďáku :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

DISHOA píše:edit: pres pocitac bych tez hral, ale zvukovka by mi nestihala, a nez vrazet do zvukovky to uz radsi kombicko :)
chyba :!: taky jsem si to myslel
http://asio4all.com/
hraju pres zvukovku integrovanou v notebooku a kdyz si pohraju s nastavenim, latence je uplne paradni...
Somnus Aeternus
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Red Bull píše:
KIWI píše:Já třeba lampu neprožívám zdaleka tak jak někteří tady na foru...
Tak ty seš taky basák a basa zní líp z tranďáku :wink:
Asi jo :-) Ale taky se zajímám o elektriky jejich apce a efekty....jako jo asi bude lapma lepší to nepopírám...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
DISHOA

Příspěvek od DISHOA »

RJ píše:To kombo..já ti nevím, to bych si koupil na čundr :D Jako je to 2W a jede to na baterky, to je spíš na cestování než na doma...
Neni to jenom na baterky, i na adapter. Ja nevim, tez jak jsem si precet, ze to ma 2W sem si rikal ze to ani nemuze jit slyset.. ale kupodivu to hraje dost nahlas a prave me u toho lakaji ty efekty, ktere u 15w cube nejsou.
Trackill
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trackill »

Já bych ti spíš doporučil místo toho kombíčka koupit multiefekt. Můžeš si k tomu připojit libovolné repra nebo sluchátka.... A pokud tě ta elektrika bude bavit, tak si později našetř na ňáky pořádný kombo. Pokud budeš chtít hrát v kapele tak se tomu stejně nevyhneš a navíc ten multiefekt se ti tak jako tak bude hodit.
Ibanez RG370DX
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
DISHOA

Příspěvek od DISHOA »

A nebude ten zvuk nekvalitni, kdyz ten multiefekt pripojim treba do bednicek od pocitace?
Trackill
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trackill »

Já osobně mám Digitech RP250 a u kompu starý bedničky od Geniusu a hraje mi to skvěle a navíc není problém to první hodit do hifiny.
Ibanez RG370DX
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
Trackill
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trackill »

Joo a taky je výborné že ty nové Digitechy mají USB, takže nahrávání do kompu bez problému, bez šumů, praskání které občas vzniká u vstupu na zvukovce....
Ibanez RG370DX
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Trackill píše:Joo a taky je výborné že ty nové Digitechy mají USB, takže nahrávání do kompu bez problému, bez šumů, praskání které občas vzniká u vstupu na zvukovce....
Toto bych taky vyzdvihl, kvalita je pak lepsi nez kdyz nahravate do line-inu zvukovky [tam to jeste neni tak zly] nebo nedejboze do mikrofonniho vstupu [tam uz je to hodne zle].

jinak pokud ma nejaka krabicka simulaci aparatu, tak to bude znit celkem pouzitelne i na normalni hifi-vezi, ale s kombem se to samozrejme neda srovnavat... Na druhou stranu je to na domaci hrani rekl bych dobry kompromis, ja osobne to tu hodne doporucuju, vsak vite :D
Somnus Aeternus
DISHOA

Příspěvek od DISHOA »

No kurna :D Ted jste me nahlodali.. tak co je? lepsi kombo nebo multak? :lol: To se asi jednoznacne neda rict co? :lol:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

DISHOA píše:No kurna :D Ted jste me nahlodali.. tak co je? lepsi kombo nebo multak? :lol: To se asi jednoznacne neda rict co? :lol:
Presne tak, tohle si tady spousta lidi neuvedomuje, kdyz o necem mluvi... Ono tak to mas se vsim - kdyz definujes urcitou cenovou relaci, tak je tam par veci, ktery bys brat vylozene nemel... A pak je tam siroka skupina veci, u kterych nikdo nemuze objektivne rict, ktera z nich hraje nejlip. Vylozene malokdy je tam nejaka vec, ktera je o tolik lepsi nez ostatni, aby se dala univerzalne doporucit... Jak mi rekl jeden kamos, kdyz jsme se bavili o hi-end sluchatkach - v tehle kategorii neni lepsi nebo horsi, tady je proste jen 'jiny', zalezi, co na tom chces poslouchat...

Pokud ti nevadi hrat na sluchatka [coz stejne asi budes muset], je podle me lepsi multak, ale :!: co nejdriv bych setril na poradny kombo do zkusebny a sehnal si treba nejakou kapelku, protoze hrat na plny pecky na kombu je neco trochu jinyho nez 'potichu' doma na sluchatka.
Somnus Aeternus
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

pokud ty prachy mas, tak radim kombo...

pres repra od pocaku to bude opravdu velmi mizerne... a zapinak pocak kvuli kazdemu zahrani si na kytaru :-/

kup si Kustom 10w za 1100, nauc se hrat akordy, casem si k tomu sezen za petikilo nejakou krabku a mas po problemech... a tahle "sestava" bude dalko lepsi nez nejaky multak pichly na repraky od kompu...

jinak ten roland uz je docela luxus, takze ty 3100 opravdu nemusis investovat jen proto, ze chces pres neco hrat. jde najit i lacinejsi alternativy, ktere budou ale porad lepsi nez ty repra od pc...

a neboj, multak sem vyzkousel i pres technics zesilovac + bedny b&w 100w (cena techto dvou veci byla kdysi asi tak 50.000, ted uz asi o hodne min) a kombo je proste kombo... pocitam s tim, ze bednicky od Geniuse za 250,- ten technics asi neprekonaji... :)
impact

Příspěvek od impact »

Jestli koukáš po Microcube, tak asi ještě lepší kombo na doma je Vox DA-5, ale ještě lepší novější VOX DA-10: http://www.voxamps.co.uk/daseries/da10.asp - 10w, 2x6.5" repro

Samozřejmě mají všechny výstup na sluchátka, takže se dají do počítače zapojit.

Co se týče multiefektů, PodX3 je s přehledem všecky zadupe do země. :)

viz video demo: http://line6.com/podx3/
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“