Zřizuji studio

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
fiiiin

Zřizuji studio

Příspěvek od fiiiin »

Zdravim, mám tu pár návrhů co bych si pořídil do studia. Rád bych kdybyste se na to mrkli a třeba mi oradili víc. MIKROFON: http://kytary.cz/behringer-c-1/HN097919/ KLÁVESY http://kytary.cz/m-audio-axiom-pro-25/HN106904/ (používal bych je i na normální hraní ne jen na nahrávání) ZVUKOVKA http://kytary.cz/m-audio-fast-track-pro/HN091926/ Nejsem si jen jistý jestli je tohle dobré. Koukal jsem všude možně a nemělo by to být špatný, ale radši se poradím. Jinak monitory ještě nevim a mixák zatím ne. :D DÍKY
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Zřizuji studio

Příspěvek od Nero »

Technická (než se pavlii nebo Paris rozčílí): koupě mikrofonu a externí zvukovky se nerovná zařizování studia! Lidi, trochu soudnosti!
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

já se čílit nehodlám - to, co si chceš koupit nenei nic do studia to jsou věci na domácí blbnutí a hraní si

a na to je víceméně jedno, co si koupíš...

nehledě na to, že se to tu diskutovalo milionkrát
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

tak tak. nicmene k tematu: zvukovka by mela byt solidni (externi USB je schvalne? Firewire nebo PCI by se ti nehodila?), ten kontroler je paradni (jestli ti opravdu staci dve oktavy, a mikrofon je zrejme dostacujici (i kdyz to nebude zadny zazrak). k mikrofonu akorat potrebujes jeste stativ a pop filtr.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

:lol: to jsme se tu s Parisem teda pěkně zapsali, jen co je pravda 8) výběr věcí budiž, podstatné připomínky už zazněly a já mám tedy jen jednu: k čemu mixák? Neříkám, že by to byl úplně zbytečný kus HW, ale jde o to, na co by se měl využít a hlavně jak :)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja myslim, ze na tohle je treba jit jinak.
1) Kolk mas penez?
2) Co chces delat (co nejkonkretneji)?
3) Co software?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
fiiiin

Příspěvek od fiiiin »

no tak abych se vešel zhruba do těch 20 až 25 tisíc, hrát chci takový rock (malinko elektronický hudby) SW - no konkrétně nevim mohli byste něco doporučit?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

fiiiin píše:no tak abych se vešel zhruba do těch 20 až 25 tisíc, hrát chci takový rock (malinko elektronický hudby) SW - no konkrétně nevim mohli byste něco doporučit?
A to chces nahravat i bici? Nebo co potrebujes konkretne nahravat?
Somnus Aeternus
fiiiin

Příspěvek od fiiiin »

no slysel sem bici ktere se daji delat i pres tyhle klavesy a zneji dobre, nebo jen pres programy, ale zive je hrat nebudu - ja hraju jen na basu, klavesy a elektrickou kytaru plus zpěv
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

25 tisíc? Tak to si za ty peníze pořiď něco lepšího :wink: Mohu doporučit zvukovku E-MU 0404 USB, má OPRAVDU vysokoimpedanční vstup (žádné polovičky jako bývají v DI boxech a preampech), hodí se pro nahrávání baskytary, fantomové napájení pro kondenzátorový mikrofon a midi in, out pro klávesy, stabilita ovladačů maximální. Soft, já používám FL Studio, a mikrofon bych zkusil RODE NTK (ten má ale vlastní napáječ takže ti fantom ve zvukovce příliž nepomůže :D )
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Akorat nema multi-client driver. Ale to ma malo zvukovek pod 5K.
Somnus Aeternus
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

To je věc potřebná víceméně pro permanentní využívání zvukovky. USB typy bych používal jen na nahrávání (pokud se jedná o notebook) :wink:
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No pri samotnym nahravani to treba tak potreba neni, ale potom pri mixovani to treba ja potrebuju :)
Somnus Aeternus
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jj, to je věc přístupu. Já to naopak nepotřebuju (přesněji když na to přijde, tak si Win záležitosti pustím na PC bedýnkách).

P.

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No ale to je na nic, pokud chces porovnavat s nejakou referencni nahravkou. Tim spis, kdyz mas treba jeste na masteru nejaky efekt :)
Somnus Aeternus
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo - zase jsem to odeslal dřív než se mi ukončily myšlenkový pochody :lol: Ale i tak - když mi někdo dodá referenční nahrávku, tak si jí stejně poslechnu jen párkrát a stejnak jsem to nikdy neřešil (myslím teď absenci multiclient ovladače). Ale jako jo - fíčura je to dobrá, člověk se tím nezdržuje.

P.

boolocks

Příspěvek od boolocks »

tam záleží i na tom, co jiného s tim pc (nebo notesem) bude dělat.... Ideální je mít prostě komp určenej k muzice - a používat jen danou zvukovku....když jsem začínal, tak jsem měl nějakou usb od lexicon a přeskakování mezi interní a touhle, připojování, odpojování...no všechno mi dělalo problémy, obvzlášť když jsem měl ve svym domácim kompu extrémní gůláš(furt jsem něco instaloval a mazal, net bez anitiviru a hromada dalšího :-D
Moleek

Příspěvek od Moleek »

nešlo by použít nějaký přepínač (A/B box), zapojit do něj obě zvukovky (systémovou a hudební), výstup poslat do monitorů? A vždycky si jen přepnout, co má zrovna hrát... V případě že není potřeba oboje najednou.. A to by se pak dalo řešit malým mixem (I když cpát mezi zvukovku a monitory ještě mix už se mi moc nezdá)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

mix je urcite dobra vec na tohle. sam bych si ho tak dal, ale mam plonkovy jen vetsi mixaky, co se mi na stul k pocitaci nevejdou .... tak to zatim resim tak, ze mam vystup jedny zvukovky propichlej do vstupu druhy a tu pak jeste do vstupu treti a nakroutim si to mysi...
blazoid
Bandzone: http://bandzone.cz/projectmusic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blazoid »

Co se zvukovky týče, co ta M-AUDIO FW1814? Dneska ji prodávaj na midi.cz za nějakých aj 4500.-, má 8x analog in, 4x analog out, k tomu momentálně používám ADAT převodník ADA8000 -tedy mám 16x in a 12x out. Komunikuje po FireWire, latence kolem 4ms, sama o sobě má 2x mikrofonní předzesilovač s fantomem. Mám ji půl druhýho roku a zatím spokojenost.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“