Chcel by som si kupit elek. gitaru pre pohodove brnkanie v dome, na chate, na dajaky trip s kamaratmi...nechcem zase ze ked otvorim okno a zacnem hrat nebude ma ani sused pocut... daco s cim sa mozem pochvalit ved viete co mam na mysli
Avsak sa v gitarach moc nevyznam, precital som si clanok "FAQ – JAK SI VYBRAT A KOUPIT TU SPRÁVNOU KYTARU" ale aj tak niesom si isty ci som si vybral spravne... tak ci by ste mi v tom lepsie neporadili. Chcel by som taku na ktorej by sa dali zahrat skladby od skupiny “Red hot chilli peppers” alebo “Nirvana” napr. (Come as you are, heart-shaped box...). Co som pozeral na internete Kurt Cobain a John Frusciante hraval hlavne na stratocaster.
jsem rád, že ten FAQ má nějaký smysl, protože sis vybral podle mě dobře. Kytaru schvaluju, komba jsou taky dobrá volba. To MicroCube je tak akorát na to domácí hraní, pokud bys někdy chtěl hrát i s někým dalším, asi by bylé lépe jít do té 20XL - navíc pro ni hraje i větší repro, s kterým to bude hrát lépe.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
maxik píše:Já ti nevim. Měl jsem dražšího Squier taky strat, ale byla to hrůza. Jako zvuk ušel, ale to ladění a rychlost jakou se dala kytara rozladit.
To je čistě věc seřízení a péče o nástroj. Pokud to máš namazané a seřízené, můžeš mydlit s pákou dvojzvratně od dorazu k dorazu bez rozladění, klidně i na Staggu.
40W nie je trochu veľa? Ako ja na svojej 15tke doma nevytiahnem volume viac ako na štvrtinu. Nie je to zbytočný výkon? Inak Rolland je dobrá voľba.
Čo sa týka toho rozlaďovania, tak väčšinou stačí pritiahnuť pružiny na tremole.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
maxik píše:Já ti nevim. Měl jsem dražšího Squier taky strat, ale byla to hrůza. Jako zvuk ušel, ale to ladění a rychlost jakou se dala kytara rozladit.
To je čistě věc seřízení a péče o nástroj. Pokud to máš namazané a seřízené, můžeš mydlit s pákou dvojzvratně od dorazu k dorazu bez rozladění, klidně i na Staggu.
Určitě do nějaké míry to seřídit jde, ale rozhodně né 100%.
Pokud nemáš vyloženě nějak poškozené mechaniky, máš seřízenou kytaru a umíš dobře namotat struny, potom není možná.
mirko píše:40W nie je trochu veľa? Ako ja na svojej 15tke doma nevytiahnem volume viac ako na štvrtinu. Nie je to zbytočný výkon?
Nero naráží spíš na možnosti co se efektů týče. Navíc tranďáku je fuk, respektive méně u toho nadává, když naň hraješ potichu.
maxik: Moje první kytara byl Squier Affinity strat. Když se o ní člověk stará a umí s ní zacházet, tak funguje jako hodinky. Fenderův systém je naprosto blbovzdorný a tak jednoduchý, že jsou samo o sobě problémy v podstatě automaticky eliminovány. MicroCube má "svůj" zvuk, protože má malá repra. Mimochodem, taky jsem ho měl doma, stejně jako Cube 30, a když na něm člověk umí nastavit zvuk a neláduje tam gain naplno, tak je to dobrý aparát. Z těch mikro aparátů rozhodně nejlepší- Samozřejmě se ale plnohodnotnému kombu nevyrovná.
Co se týče výkonu, 40W trand se doma dá ukočírovat, navíc ty nové Cube mají funkci power squeeze, která snižuje výkon na pár Wattů.
A ten zmiňovaný alber - no ten se kvalitou zvuku a svýma možnostma jakýmukoli Cube vůbec nemůže rovnat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Určitě do nějaké míry to seřídit jde, ale rozhodně né 100%.
Zkoušel jsi to? A jen tak mimochodem; že to neumíš neznamená, že to nejde
mirko píše:Čo sa týka toho rozlaďovania, tak väčšinou stačí pritiahnuť pružiny na tremole.
A to pomůže čemu?
No pokiaľ sú pružiny málo pritiahnuté, tak sa gitara rozlaďuje. Stalo sa mi to pri Fenderovi a pri jednej PRS, že sa rozlaďovala ako bola nová a po pritiahnutí ladenie držala.
mirko píše:Čo sa týka toho rozlaďovania, tak väčšinou stačí pritiahnuť pružiny na tremole.
A to pomůže čemu?
No pokiaľ sú pružiny málo pritiahnuté, tak sa gitara rozlaďuje. Stalo sa mi to pri Fenderovi a pri jednej PRS, že sa rozlaďovala ako bola nová a po pritiahnutí ladenie držala.
Jak se to stane, že se nejdřív rozlaďuje a po přitažení se rozlaďovat přestane? Podle čeho jsi zjistil, že je to zrovna pružinami?
O floyde tu nikto nehovoril. Neviem čo je vám na tom divné, ale hlavné je, že to fungovalo
mirko píše:O floyde tu nikto nehovoril. Neviem čo je vám na tom divné, ale hlavné je, že to fungovalo
Zrovna tvůj Classic 50's by měl být zářným příkladem, že když se to správně seřídí, bude to šlapat jako hodinky a nerozladí se to ani omylem. Funguje to i u Staggu. A z jakého seřízení jsi dotahoval pružiny?
v této cenové kategorii je to asi stejně jedno, ale absencí tremola eliminujeme první vážnou hrozbu. cort chválí hlavně prodejci sami - jestli proto, že je to dobrý byznys nebo nemají tolik reklamací - nevím...
a co bazar? kytara z druhé ruky v nejnižších cenových relacích - s rovným krkem a pro jistotu bez tremola bych taky zvážil...
kombo:
15w tranďák bohatě stačí na domácí hraní. mám ho na cca 30% výkonu a často si navečer říkám, jestli s tím neotravuju sousedy. do kapaly je to opravdu málo - jedině, že by bicmen používal metličky... tak nevím, no
nooo takze... z bazaru urcite nic nechcem, mozno sa to oplati ale ...
co sa tyka komba .. myslite ze to 15W kombo ma dostatok zvukovych efektov a zahram s nim zaner aky chcem hrat??? a bude to hrat dost nahlas ak budem napr. v skusobni hrat? neoplati sa do toho vrazit viac penazi?