WASHBURN WIN14B zkušenost ?
Pravidla fóra
WASHBURN WIN14B zkušenost ?
Ahoj jsem začátečník a mám v plánu si pořídit nějakou elektriku. Líbí se mi hodně WASHBURN WIN14B máte s ní někdo nějaké zkušenosti ??
Re: WASHBURN WIN14B zkušenost ?
Zkus si nejdříve pročíst část FAQ...(ikdyž celý FAQ je bezvadné čtení!)
elektricke-kytary/jak-vybrat-a-koupit-k ... ml#p272725
Uveď svůj cenový strop. Styl hraní (popř. oblíbené kapely atd.).
elektricke-kytary/jak-vybrat-a-koupit-k ... ml#p272725
Uveď svůj cenový strop. Styl hraní (popř. oblíbené kapely atd.).
FAQ jsem už párkrát pročítal...tak můj strop je 6000Kč.. no styl jakej bych chtěl hrát by byl asi rock a sem tam trochu metal. co se týče kapel Green Day, In Flames, Metallica. A chtěl jsem hlavně vědět jestli má někdo zkušenost s touhle kytarou.
+ líbí se mi Les Paulky
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Doplním odkaz - http://kytary.cz/washburn-win14b/HN113868/
Ta kytara odpovídá cenové relaci. Rozhodně je lepší než podobně drahé Epiphone nebo nedej bože Stagg, Dimavery, Tenson, Soundsation a podobně.Na druhou stranu se od podobně drahého nástroje nedá očekávat žádný zázrak. Tím spíš, že to není úplně 100% LP - lípa a šroubovaný krk. Možná bych se podíval i na značky jako Vintage, Bach nebo Fokus.
Ta kytara odpovídá cenové relaci. Rozhodně je lepší než podobně drahé Epiphone nebo nedej bože Stagg, Dimavery, Tenson, Soundsation a podobně.Na druhou stranu se od podobně drahého nástroje nedá očekávat žádný zázrak. Tím spíš, že to není úplně 100% LP - lípa a šroubovaný krk. Možná bych se podíval i na značky jako Vintage, Bach nebo Fokus.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
kdyz prihodis k tem sesti tisicum petistovku, dostanes tohohle Corta, ktereho vrele doporucuji, za ty penize skoro ultimatni reseni (pokud chces kytaru novou)
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
Nero: tak nečekám od tý kytary, že bude hrát jako kousek za nějakých 20tisíc. Ale myslím si že na naučení by byla dobrá.
Kosak: Co se týče tý Cortky možná že je to "majstrštick" za ty peníze, ale nelíbí se mi ani trošičku :p...
Kosak: Co se týče tý Cortky možná že je to "majstrštick" za ty peníze, ale nelíbí se mi ani trošičku :p...
v tom pripade (jestli mas teda rad lpcka) tak se zkus podivat po fokusech, nebo kytarach od bacha, za pomerne privetivou cenu dostanes dle meho nazoru solidni instrument
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
- Nero
- Rádce
Jak jsem psal - za ty prachy je to OK, ale není to plnohodnotné LP a asi se dá sehnat lépe. Například ty Bachy nebo Fokusy.Trinitron píše:Nero: tak nečekám od tý kytary, že bude hrát jako kousek za nějakých 20tisíc. Ale myslím si že na naučení by byla dobrá.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nero: jj prolejzal jsem je ty bachy možná že počkám a pošetřím na nějakou z nich...
Právě mě vždycky zajímalo, kde v Praze nebo okolí sehnat Bachy.To je to jenom v tom Hodoníně?
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
U Humla, ten s nima spolupracuje a nezávazně je schopný objednat jakéhokolov BaCha. Potom na Harfě jsem jich pár viděl...J.Page píše:Právě mě vždycky zajímalo, kde v Praze nebo okolí sehnat Bachy.To je to jenom v tom Hodoníně?
Tak jsem ještě od Washburnu nalezl tu samou kejtru jen má lepenej krk což jak jsem se dočetl je lepší že ? http://kytary.cz/washburn-wmi14b/HN113877/
-
woro90-1
Není. Jen bližší LP.Trinitron píše:Tak jsem ještě od Washburnu nalezl tu samou kejtru jen má lepenej krk což jak jsem se dočetl je lepší že ? http://kytary.cz/washburn-wmi14b/HN113877/
Aha.. já jsem právě pročítal ty infa pro nováčky a tma bylo že to nějak zvyšuje kvalitu zvuku pokud je krk lepenej. ž etam nedochází k tý mezeře mezi krkem a tělem. pokud jsem teda četl správně. Ale každopádně já jako lajk to stejně asi nepoznám .woro90-1 píše:Není. Jen bližší LP.Trinitron píše:Tak jsem ještě od Washburnu nalezl tu samou kejtru jen má lepenej krk což jak jsem se dočetl je lepší že ? http://kytary.cz/washburn-wmi14b/HN113877/
-
woro90-1
Chápu, že mě tady asi za to zlynčují, ale Petrpeter byl také jen člověk a spousta věcí se i mezi profesionálními kytaráři předává jako něco, co je jasné a není potřeba nad tím uvažovat, kde se to vzalo. Takto se šíří i mýty. R. M. Mottola, známý italský kytarář, se rozhodl to prověřit, a v sustainu nebyl pozorován žádný rozdíl. Delší sustain lepeného krku je pravděpodobně nesprávným zobecněním, daným tím, že LP má dlouhý sustain a Stratocaster krátký. LP ale váží podstatně víc a má podstatně tužší kobylku, o čemž se mlčí. A někdo si to vyložil tak, že příčinou je rozdíl v připojení krku; a aby si to odůvodnil, vymyslel mezeru. Ta ale při dobrém sesazení a utažení téměř neexistuje, a má rozhodně menší vliv než vrstva lepidla.
Rozdíl v sustainu nebyl nikdy dokázán, rozdíl v barvě zvuku ano - šroubovaný krk má jasnější zvuk a výrazný attack, zatímco lepený má attack tlumený a trochu měkčí zvuk.
Rozdíl v sustainu nebyl nikdy dokázán, rozdíl v barvě zvuku ano - šroubovaný krk má jasnější zvuk a výrazný attack, zatímco lepený má attack tlumený a trochu měkčí zvuk.
rikal jsi ze strop je 6k.. a mas to bez kompromisu, za rozumne prachy
No chtěl jsem ještě k tomu combo ale říkal jsem ještě raději trochu pošetřím... na tom fokusu jsem koukal no .. maj tam dobrý cenyKosak píše:rikal jsi ze strop je 6k.. a mas to bez kompromisu, za rozumne prachy
Chtěl jsem se ještě zeptat v čem jsou ty Fokusy a Bachy tak výjmečný například od značky Washburn ? Všimnul jsem si že jsou tu hodně propagovaný.
- Nero
- Rádce
Já bych k tomu jen dodal jedno - ta worova úvaha je správná za situace, že ten šroubovaný krk je udělán pořádně a precizně. Což u levných nástrojů není zrovna jistotou.woro90-1 píše:Chápu, že mě tady asi za to zlynčují, ale Petrpeter byl také jen člověk a spousta věcí se i mezi profesionálními kytaráři předává jako něco, co je jasné a není potřeba nad tím uvažovat, kde se to vzalo. Takto se šíří i mýty. R. M. Mottola, známý italský kytarář, se rozhodl to prověřit, a v sustainu nebyl pozorován žádný rozdíl. Delší sustain lepeného krku je pravděpodobně nesprávným zobecněním, daným tím, že LP má dlouhý sustain a Stratocaster krátký. LP ale váží podstatně víc a má podstatně tužší kobylku, o čemž se mlčí. A někdo si to vyložil tak, že příčinou je rozdíl v připojení krku; a aby si to odůvodnil, vymyslel mezeru. Ta ale při dobrém sesazení a utažení téměř neexistuje, a má rozhodně menší vliv než vrstva lepidla.
PetrPeter 1975 - 2008