VOX AC50CP2 nebo VOX AC30C2 ? ---> hlasitost

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Faja

VOX AC50CP2 nebo VOX AC30C2 ? ---> hlasitost

Příspěvek od Faja »

Konečně jsem okruh amp zmenšil na 2 a potřeboval bych rady, nazory co si z techto dvou krasavců vybrat ... Nemáte nekdo zkušenosti jak nahlas to hraje ? Spíš napsat na jak velkem prostoru :) jinak předem ujištujuže velky vykon mi nevadí jelikož jsem ve velkem domě takže no stress :) popřípadě nejake pro a proti pač tyhle komba jsou sice podobná ale zároven uplně jiná (každa je z jiné série) měl jsem to na DVD v muzikusu a typek to tam vykladal ..... ale moc jsem z toho co řekl nepobral :) díky za rady :wink: :wink: PS. hlavně zkušenosti z hlasitostí :)
Naposledy upravil(a) Faja dne 20.02.2011 11:05, celkem upraveno 1 x.
qwer
Odborník

Re: VOX AC50CP2 nebo VOX AC50C2 ? ---> hlasitost

Příspěvek od qwer »

Asi myslíš AC30C2, máš tam překlep...

AC30C2 má v konci EL84 a je to prostě pokus o takovou tu Voxáckou klasiku ze šedesátých let. Už tady o ní bylo na foru něco napsáno, hledej.

AC50CP2 je daleko modernější aparát, tradiční dvoukanál (čistý a zkreslený kanál), v konci EL34. Co jsem slyšel, tak AC50CP2 nebyla přijata mezi lid až s takovým nadšením. Chce to zkusit, nicméně bude asi spousta podobných (a asi i lepších) aparátů.

Za mě určitě starší typ AC30CC2 a vyměnit u něj časem repra za Greenback, Alnico Blue nebo Gold, popřípadě koupit rovnou AC30CC2X, která má Alnico Blue (na bazaru musí být tenhle aparát sehnatelný kolem 23-24t.). Oproti nové verzi AC30C2 je tenhle starší kousek podle mě poctivěji udělaný (třeba bedna je pořád z překližky z baltské břízy a ne z MDF) a taky má tenhle aparát lampový rectifier, což se mi zdá pro zvuk AC30 dost podstatná věc.

Vox AC30 je určitě hlasitá až až, hlavně s Alnico Blue. S Greenbackama je AC30 o dost tišší. Není to určitě aparát, kde si uděláš během půl minuty čistý zvuk na jednom kanálu a zkreslený zvuk na druhém, takhle to u AC30 nefunguje. Je to v podstatě jednokanál, takže buď aparát ohulíš a bude kreslit furt a můžeš třeba stahovat volume na kytaře pro čistější zvuk, nebo si aparát nastavíš na čistý zvuk a budeš přikreslovat krabičkama. Kdybys chtěl něco velmi podobné zvukově Voxu a chtěl dva oddělené kanály, tak se mrkni na Framus Ruby Riot - prodávám na bazaru, je to takové německé pojetí AC30 - jeden kanál alá kanál Normal u AC30, druhý kanál takový starý higain, lampový rectifier, tremolo, lampový reverb.
Faja

Re: VOX AC50CP2 nebo VOX AC50C2 ? ---> hlasitost

Příspěvek od Faja »

No toho se bojím že je to jednokanál ... ale zní nadherně ... štve mě že zkresluje pri vyssich hlasitostech a nejen na TOP BOOST :-/ jinak myslel jsem AC30 a AC50 :) překlep ....
qwer
Odborník

Re: VOX AC50CP2 nebo VOX AC30C2 ? ---> hlasitost

Příspěvek od qwer »

No Voxy jsou o tom, že nakreslují, to je na nich to krásné...

Pokud nerad ani náznak zkreslení v čistém zvuku, tak si kup třeba 2x Twin Reverba a provozuj jej ve stereu :) A nebo někaký tranďák.

Ta hlasitost, u které AC30 s dvěma Alnicama Blue začíná nakreslovat při použití kytary se singlama, je mimochodem do kapely naprosto dostatečná pokud nehraješ s prasatama :D
Faja

Příspěvek od Faja »

No jo to nakreslovani a lehce nakraply zvuk je super, to vím ale nekdy to chce 100% cisty zvuk jestli rozumíš, tne z voxe ale asi nedostanu :) na VOX me nejvic zaujal ten top boost kanal .... na netu zní nádherně :)
Faja

Příspěvek od Faja »

Jinak nehraju v kapele jen natacim s kamosema COVERY apíš at tam je kvalitni zvuk nez aby to rvalo .... Tu AC50 jsem zminil spíš do budoucna páč nechci casem kupovat dalsi kombo .... uz chci proste neco na furt nebo aspon na par let :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“