Roland Micro cube nebo jiné bateriové kombo
Pravidla fóra
Roland Micro cube nebo jiné bateriové kombo
Zdravim, chtel bych se zeptat nekoho kdo uz na rolanda microcube hral, jak je to s tim zvukem a hlasitosti, samozrejme tou hlasitosti myslim jestli to dokaze "prervat" treba 5 akustik, napriklad pri solu, aby bylo slyset, jestli to neni uplny sumitko. Vim ze uz tu mozna podobny tema bylo, ale tady na foru proste nefunguje vyhledavani starejch temat, zadam roland a nenajde to nic.... Jeste bych dodal ze v tomhle pripade neni ta cena takovej problem, tak klidne kdybyste mi doporucili i neco drazsiho, ale aby to pekne hralo a hlavne to bylo na baterky. Treba se mi libil i ten vox da5, ale proste se mi zda z tech videi ze to ma moc "umelej" zvuk. Ale nehral sem na to, tak nevim. Rozhoduju se hlavne mezi temahle dvema tak prosim poradte.
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Re: Roland Micro cube nebo jiné bateriové kombo
Prervat 5 akustik nebude problem. Spoluhrac z kapely to ma (prave k temto ucelum).
Nedavno jsme delali "unplugged" kseft a pouzival tuhle Microcube jako odposlech pro svoji elektroakustiku. Bylo to slyset i pres decentne hrajici bici a basu, samozrejme jen nablizko a bylo to uz naplno (do lidi sel zvuk pres PA).
Nedavno jsme delali "unplugged" kseft a pouzival tuhle Microcube jako odposlech pro svoji elektroakustiku. Bylo to slyset i pres decentne hrajici bici a basu, samozrejme jen nablizko a bylo to uz naplno (do lidi sel zvuk pres PA).
Hraju výhradně na šrot.
jo tak to je dobre, a me se zda i ten roland takovej pevnejsi nebo jak to rict, robustnejsi, nez ten vox, ja ho sebou budu nosit treba na akce kde hrajeme na kytary, a nejsme zrovna abstinenti, takze treba i kdyby spadlo na zem nebo tak, tak se mi zda ze ty potenciometry u toho voxe jsou takovy chatrny, nevim jestli se mi to jenom zda, ale mozna jo
, a mel ste nekdo moznost primo porovnat ten roland a vox?, ja vim ze je jedno video na youtube, ale z toho se moc poznat neda, je to pres mikrofon, atd
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Roland nemá v této oblasti konkurenci - nějakou dobu se mi doma válel a byla to paráda.
Nevím jestli 5 akustik, ale řve docela dost hlasitě na to, že má jen 2W a 5'' repro. Vsadil bych se ale, že j to přeřve. Hrál jsem s tím vedle 30W Marshalla MG a nebyl to problém.
Na Voxíka jsem hrál, ale jen pár minut v obchodě. Zvuk mi u něj přišel o mnoho méně dospělý, než u Rolanda.
Nevím jestli 5 akustik, ale řve docela dost hlasitě na to, že má jen 2W a 5'' repro. Vsadil bych se ale, že j to přeřve. Hrál jsem s tím vedle 30W Marshalla MG a nebyl to problém.
Na Voxíka jsem hrál, ale jen pár minut v obchodě. Zvuk mi u něj přišel o mnoho méně dospělý, než u Rolanda.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
ok, tak diky za rady, pristi tyden si ho objednam.
Ahoj, vím, že už je to starší vlákno, ale přidal bych tady svou čerstvou zkušenost s MicroCube. Jsem "panelákový" hráč a jediné, s čím ho můžu srovnávat, je Orange MicroCrush (4") a Fender Mustang (8", 20W), které mám doma, tak to tak prosím berte.
Čistý zvuk: Na tiché hraní, tj. do poloviny volume, jsem byl víceméně spokojen, nelíbil se mi akorát simulátor akustiky a takové zabučené basy, což ale chápu, že je daň za 5" reprák. Na druhou stranu mě příjemně u basů překvapila jejich intenzita. Od půlky volume dál už je to ale bída, jednak začíná kombo výrazně šumět, basy "prdí"/rezonují a okolo 2/3 nárůst hlasitosti končí.
Zkreslený: hraju spíše tvrdší styly a u MicroCube musím smeknout před úžasným Rectifierem, to bylo přesně podle mého gusta, až jsem žasnul, kde se to v té malé bedýnce bere. Ostatní zkreslení dělají co mají, žádné průšvihové tam dle mého není. Nepříjemný je opět šum, jestli jsou basy v pořádku v tom rachotu nejde poznat
Když to shrnu, tak mi nejvíc vadil šum, pak rezonující basy, s průběhem hlasitosti bych se nějak srovnal.
Za pár dnů bych měl mít v obchodě "připraveného" Voxe DA5, uvidíme, jak na tom bude ve srovnání s MicroCube.
Čistý zvuk: Na tiché hraní, tj. do poloviny volume, jsem byl víceméně spokojen, nelíbil se mi akorát simulátor akustiky a takové zabučené basy, což ale chápu, že je daň za 5" reprák. Na druhou stranu mě příjemně u basů překvapila jejich intenzita. Od půlky volume dál už je to ale bída, jednak začíná kombo výrazně šumět, basy "prdí"/rezonují a okolo 2/3 nárůst hlasitosti končí.
Zkreslený: hraju spíše tvrdší styly a u MicroCube musím smeknout před úžasným Rectifierem, to bylo přesně podle mého gusta, až jsem žasnul, kde se to v té malé bedýnce bere. Ostatní zkreslení dělají co mají, žádné průšvihové tam dle mého není. Nepříjemný je opět šum, jestli jsou basy v pořádku v tom rachotu nejde poznat
Když to shrnu, tak mi nejvíc vadil šum, pak rezonující basy, s průběhem hlasitosti bych se nějak srovnal.
Za pár dnů bych měl mít v obchodě "připraveného" Voxe DA5, uvidíme, jak na tom bude ve srovnání s MicroCube.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy