Dodo Zeman(Shark) výroba aparátů

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
krasty

Re: Dodo Zeman(Shark) výroba aparátů

Příspěvek od krasty »

rain píše: Hmm, to nechci ani vědět kde máš umístěnou ozvučnici ty... asi pod p...ostelí... blablabla kytarová bedna není HI-FI...
Furt dokola... Rozměry "spočítal" starý Jim tak, aby tam vešly 4 repráky a zároveň se to vešlo do dodávky. Od těch dob se prakticky nic nezměnilo... Schválně pokoukej:
Mesa: http://www.youtube.com/watch?v=76eDNC4OYsQ
Marshall: http://www.youtube.com/watch?v=m1V9jRuN ... re=related
Klidně by to video mohlo být z jedné garáže... Obzvlášť doporučuju pasáž cca 3:50 u mesy a 13:42 u maršála, to se kdesi jeden pohoršoval že to u Jima valí sponkama :-)
Takže jen proto, že je to kytarová bedna, tak přestanou platit fyzikální zákony? To, že to někdo vymyslel před x-lety, se nedá nic nového ve stejném vnějším rozměru vymyslet? Proč tedy bedny různých výrobců se stejným osazením a rozměry hrajou jinak?
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

myslim ze velkou roli na zvuku bedny (citelnosti, hlavne v basech) ma jeji tuhost. spatne vyztuzena bedna se bude hltit, i kdyz bude jinak rozmerama a osazenim stejna jako dobre udelana bedna. pak ma vliv samozrejme i treba tlumeni etc...toliko moje vysledovane poznatky z praxe :) hezky to je videt treba na bedne diezel. je stejne velka jako marshall 1960BV, jsou tam stejne repraky ale hraje jinak. ma min vysek (znatelne) a i pri tom nejdunivejsim nastaveni hraje konkretne. dovnitr jsem se nekoukal ale rozdil je tam oproti marshallu minimalne ten ze bedna jsou u teto repry montovana zepredu, nikoliv zezadu jako u marshallu. navic u marshallu jsou myslim zada z MDFky.

treba mesa traditional je taky stejne velka jako marshall, repra tam jsou zezadu ale taky se hlti min - imho dusledek pevnejsi konstrukce. vysek ma mesa stejne.

osobne hlceni u levnejsich beden s ne tak vychytanou konstrukci (treba harley benton s V30) resim ubranim basu na zesilovacich :) v kapele to funguje stejne dobre a zvuk se mi libi i tak.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

...hlceni u levnejsich beden s ne tak vychytanou konstrukci (treba harley benton s V30) resim ubranim basu na zesilovacich :) v kapele to funguje stejne dobre a zvuk se mi libi i tak.
Co říct :-) No jo no, kytaristi prostě chtějí za zadkem velké bedny a pořádné basy... Přitom je obojí blbost - na basy jso v kapele jiné nástroje a z fyzikálního hlediska 4 x 12' reprák v takové bedně je koko*ina. Třeba 2x12 Marshall 1936 má daleko větší objem/repro a metalisti po něm netouží... Difrakce, stojaté vlnění atd. se řeší u beden jako je Thiele - což je stejně původně basová PA bedna (a stejně tam lidi nakonec nacpou V30 a nějak to hraje...) Basy neřeším, nehraju infrazvukové dždždž. Odehrál jsem pár akcí na superbetelnězatlumený box Engl a nechci více, přišlo mi to chcíplé až běda. Obyčejná 1960 pro moje ucho daleko víc zpívá. Jestli to nebude sto lidí sto chutí ???!!!
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

no ja tech basu ve zvuku moc nastavenejch nemam a takhle jich nastavuju jeste min ;) proste se to takhle chova.
loceso

Příspěvek od loceso »

Váížeńí zákazníci. Firma Headway samozřejmě vyrábí boxy pro ESH a 10 let také pro GEORGE DENNIS. Kytarové boxy ESH jsou velmi propracované, udělali jsme nespočet prototipů ( a několikrát jsme se i skoro pohádali) a mnoho detailu , které právě tvoří jednoznačně a jasně "EŠOVSKÝ" box je 100% práce a vývoj pana Faireisla, a naše pouze výroba. Děláme taká boxy HEADWAY (např. pro Polsko) samozřejmě využíváme skušenosti, ale snažíme se jít vlastním směrem. Konstrukční detaily, které tvoří box ESH a dávají mu svůj charakter a o kterých tu samozřejmě nemohu mluvit, jsou majetkem ESH bych nikdy ve výrobě vlastních boxů nepoužil. Podobnost 4x12 A je daná už panem Marshallem, který to vše vymyslel. Pokud někdo chytrý tvrdí, že tam nedám značku ESH a prodávám to pod svojí, nikdy boxy vedle sebe neviděl a pouze mele nepodložené dedukce. Nebo naopak, myslíte že dát na box ESH máte ESH. Takto to někteří "výrobci " dělali za bolševika a možná ještě dělají. A nakonec, TY DETAILY (konstrukce , uchycení ozvučnice a jiné) se promítají v ceně. Mi je nemáme , ale až vymyslíme třeba za 5-6 let něco lepšího než ESH ( asi ne mi jsme PAčkaři) budeme dražší než ESH a všichni to budou chtít. Lohonka - Headway - výrobce boxů .
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

:D Vážený pane Lohonko, dnes jsem měl ESH box a Headway box vedle sebe. Zrovna jsem přijel ze zkoušky a měli jsme Headway box otevřený. Box se lišil jen tím, že neměl přední grill (nebo tu síťku) na dřevěném rámu, měl bílé lemování, nahoře ne rozích neměl ty železné rohy proti nárazům a jinou misku pro jacky. Nevím co bych k tomu více řekl :) Abych vám úplně nekřivdil, tak ještě neměl kolečka :D
Vy mi asi napíšete jak moc se od sebe opravdu neliší, ale to je celkem fuk :) Rozhodně bych tady ale lidi nekrmil polopravdami ;)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
krasty

Příspěvek od krasty »

Fade, udělej nějaká fota vnitřku bedny Headway.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Na zkoušku se teď dostanu asi až příští týden, ale nevím, jestli ho bude mít náš kytarista ještě rozebraný. Každopádně můj box se mi rozebírat nechce :) Uvidíme.
krasty

Příspěvek od krasty »

ESH můžu vidět kdykoliv, zajímá mě jen ten Headway.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ok, snad to bude otevřené. Včera jsem si to chtěl vyfotit, ale jak jsem to viděl, tak jsem si říkal, že je to zbytečné, když to je stejné jako můj box :) Heh, jak na sviňu :D
dalabo

Příspěvek od dalabo »

No tak ono prej záleží na konstrukčních detailech jaký materiál jak sou jednotlivé díly upevněné jestli vruty nebo i lepené na kolíky a tak. Sem měl bednu 2x15 levně koupenou hrála agresivně a hrčela na D a G: pak mi jeden frajer dovnitř udělal výstuhy nový zadek hranoly do hran navrtal skoro 100 vrutů ještě předělal nátrubky a sed sem na p***l jaký to byl rozdíl.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Kinx píše:myslim ze velkou roli na zvuku bedny (citelnosti, hlavne v basech) ma jeji tuhost. spatne vyztuzena bedna se bude hltit, i kdyz bude jinak rozmerama a osazenim stejna jako dobre udelana bedna. pak ma vliv samozrejme i treba tlumeni etc...toliko moje vysledovane poznatky z praxe :) hezky to je videt treba na bedne diezel. je stejne velka jako marshall 1960BV, jsou tam stejne repraky ale hraje jinak. ma min vysek (znatelne) a i pri tom nejdunivejsim nastaveni hraje konkretne. dovnitr jsem se nekoukal ale rozdil je tam oproti marshallu minimalne ten ze bedna jsou u teto repry montovana zepredu, nikoliv zezadu jako u marshallu. navic u marshallu jsou myslim zada z MDFky.

treba mesa traditional je taky stejne velka jako marshall, repra tam jsou zezadu ale taky se hlti min - imho dusledek pevnejsi konstrukce. vysek ma mesa stejne.

osobne hlceni u levnejsich beden s ne tak vychytanou konstrukci (treba harley benton s V30) resim ubranim basu na zesilovacich :) v kapele to funguje stejne dobre a zvuk se mi libi i tak.
Hm, tuhost bedny. Ovšem, jak je tedy možné, že třeba kombo Fender Bassman Tweed má v korpusu sklepnutého s dřevěných prken zasazenou přední stěnu z poměrně tenké překližky, tuším 12mm a je uchycena jen dvěma šrouby na horní straně a dvěma šroubky dole. Po stranách není vůbec nijak upevněna. Podobně je řešeno spoustu dalších typů komb Fender. Když na to člověk máčkne zepředu prstem, tak už při slabém tlaku se stěna prohýbá dovnitř. Kombo Bassman je opravdu mělké a vzadu otevřené, osazené 4 X 10´´, o tuhosti se vůbec nedá mluvit a přitom má mnohem pevnější a konkrétnější basy, než nějaká strašlivá kraksna o hloubce více jak 35cm, sbouchaná z 18 mm překližky z drsné sibiřské břízy, vycpaná kdoví čím a osazená 4 X 12´´. Vrutů a šroubů tam jsou desítky, ne-li stovky. Napadá mě třeba Engl. A do konkrétního tučného basu to má hodně daleko. Spíš to jen nesrozumitelně hučí a aby to vůbec bylo použitelné, musí uživatel brousit na korekcích jak se dá. Tohle jsou snadno ověřitelná fakta. Dokáže to někdo vysvětlit? Co třeba Lohonka - Headway - výrobce boxů?
bazmekgrat

Příspěvek od bazmekgrat »

mmjuz píše:
Hm, tuhost bedny. Ovšem, jak je tedy možné, že třeba kombo Fender Bassman Tweed má v korpusu sklepnutého s dřevěných prken zasazenou přední stěnu z poměrně tenké překližky, tuším 12mm a je uchycena jen dvěma šrouby na horní straně a dvěma šroubky dole. Po stranách není vůbec nijak upevněna. Podobně je řešeno spoustu dalších typů komb Fender. Když na to člověk máčkne zepředu prstem, tak už při slabém tlaku se stěna prohýbá dovnitř. Kombo Bassman je opravdu mělké a vzadu otevřené, osazené 4 X 10´´, o tuhosti se vůbec nedá mluvit a přitom má mnohem pevnější a konkrétnější basy, než nějaká strašlivá kraksna o hloubce více jak 35cm, sbouchaná z 18 mm překližky z drsné sibiřské břízy, vycpaná kdoví čím a osazená 4 X 12´´. Vrutů a šroubů tam jsou desítky, ne-li stovky. Napadá mě třeba Engl. A do konkrétního tučného basu to má hodně daleko. Spíš to jen nesrozumitelně hučí a aby to vůbec bylo použitelné, musí uživatel brousit na korekcích jak se dá. Tohle jsou snadno ověřitelná fakta. Dokáže to někdo vysvětlit? Co třeba Lohonka - Headway - výrobce boxů?
to akoze 4x10 fender ma konekretnejsie basy ako engl 4x12 ? ved ten bassman proti hociktorej modernej 4x12 len tak cinka .... hlavne je to kazde na uplne iny styl muziky
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Cca 2 tádny zpátky jsme zkoušeli boxy. Bylo tam Thiele, 1x12 s Hellatone 30, Peavey 4x12 s V30, můj bývalý Vlasa&Black 2x12 s V30 a můj současný VHT 4x12 s V30 dolů a Greenbackama nahoře. Nejvíc konkrétních basů lezlo z té 2x12 a nejmíň z té Peavey bedny.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

bazmekgrat píše:
mmjuz píše:
to akoze 4x10 fender ma konekretnejsie basy ako engl 4x12 ? ved ten bassman proti hociktorej modernej 4x12 len tak cinka .... hlavne je to kazde na uplne iny styl muziky
Tak na to zapomeň, že Bassman jen tak cinká. Zřejmě si ho nikdy nepotkal. Můžeš mi vysvětlit, jak se pojem "basy" mění se stylem muziky?
Nicméně máš pravdu v tom, že ten Bassman je výraznější nejen v basech, ale i ve výškách, ve srovnání s "modernej 4X12´´" ať už tím myslíš cokoli.
bazmekgrat

Příspěvek od bazmekgrat »

aha tak to preto hraju vsetci hraju rock/metal na bassman 4x10 :lol:
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

bazmekgrat píše:aha tak to preto hraju vsetci hraju rock/metal na bassman 4x10 :lol:
rock/metal neni zadna hudba a se zvukem uz to nema vubec nic spolecneho ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

bubucci píše:Cca 2 tádny zpátky jsme zkoušeli boxy. Bylo tam Thiele, 1x12 s Hellatone 30, Peavey 4x12 s V30, můj bývalý Vlasa&Black 2x12 s V30 a můj současný VHT 4x12 s V30 dolů a Greenbackama nahoře. Nejvíc konkrétních basů lezlo z té 2x12 a nejmíň z té Peavey bedny.
cha cha, muj byvaly Hellatone a moje Peavey bedna (podle Franty nejlepsi box na metal co kdy mel v rukach :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

bazmekgrat píše:aha tak to preto hraju vsetci hraju rock/metal na bassman 4x10 :lol:
Všechny mouchy na světě žerou lejna. A přesto si nemyslím, že howno je dobrý pokrm k nedělnímu obědu. Poslyš, byla řeč o konstrukci boxů a vlivu ozvučnice na zvuk. Nechápu, proč do toho taháš nějaký metal.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

hyenik píše:
bubucci píše:Cca 2 tádny zpátky jsme zkoušeli boxy. Bylo tam Thiele, 1x12 s Hellatone 30, Peavey 4x12 s V30, můj bývalý Vlasa&Black 2x12 s V30 a můj současný VHT 4x12 s V30 dolů a Greenbackama nahoře. Nejvíc konkrétních basů lezlo z té 2x12 a nejmíň z té Peavey bedny.
cha cha, muj byvaly Hellatone a moje Peavey bedna (podle Franty nejlepsi box na metal co kdy mel v rukach :)
No jo, tvoje bedny už patří k místnímu valašskému folklóru :-)
No a ta thiele asi nebyla thiele (jestli tam teda nněkdo neměl opravdovou thiele...) protože ta Frantova 1x12 MB s EVM není thiele ale bednička od rajčat s reprákem... ;-)
No a jelikož jsem tento týden ve Slavexu absolvolal taky srovnávání, tentokrát zesilovačů (zejména mě/nás zajímal Orange Rockerverb a HughesKettner Statesman) na různé přítomné boxy... tak basy už vůbec nemíním řešit 8)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“