nějaký levný multiefekt..

Pedály, multiefekty, procesory, ...

Podle mě je nejlepší multiefekt:

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Lachim

Re: nějaký levný multiefekt..

Příspěvek od Lachim »

Nemá. Loop maj až ty řady RPxx5
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
vector

Příspěvek od vector »

Sadam.S píše:Ideální stav... sice tě pravděpodobně za chvíli začne vytáčet chemičnost zvuků a tak vůbec, ale podle mě to vyhozený peníze nejsou... I když si uděláš pedalboard, pořád máš zvukovku, "metronom" a ono i to tichý cvičítko se může hodit ;)
Je pravda, že některé zvuky jsou doslova chemická továrna. Pár předvoleb je ale krásně čistých a ručně se z roho dá vyrazit celkem přirozenná základní paleta.
Spíš sem narazil na kostrbatost ovládání. Moc funkcí a málo ovládacích prvků. 355 v tomhle směru vypadá jako daleko dotaženější.
Pokud to můžu shrnout, na cvičení, nebo hledání nějakého stylu je to skvělé. 255 už bych nekoupil, ale došetřil na 355. Pro vystoupení bych se některých zvuků nebál. Samozřejmě záleží na stylu a úrovni kapely.
Jak už si říkal, je v otm slyšet syntetika, zvlášť u některých zkreslení. Paradoxně je to u někerých stylů zase výhoda. Kolik toho člověk bude potřebovat na place ? 3-4 efekty, keré bude chtít co nejlepší ne ? K tomu je stejně jediná čistá volba najít konkrétní krabičky.
Někdo říká, že doplnit tohle analogovým zkreslením je taky řešení, já myslím, že asi jo. Dost záleží co na to poví konkrétní zesilovač !! Rozhodně bych každénmu a zejména skeptikům doporučil, aby si to vyzkoušeli na svém zesilovači (zesilovačích) i na kvalitní sluchátka.

Nevím jak to koriguje vstupní úrovně, ale z některých snímačů, kdaž tam pustím plnou, zdá se mi, že se s tím neumí poprat a musím to stáhnout. Na mém zesilovači taky bručí jako kráva, zkusím asi jiný kus, do sluchátek je to skoro čísté.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

No zkreslení se dá, ale musí se dost nastavovat a hrát si s ekvalizací. Takže nic pro nehračičiky. To ostatní mě přijde jako dost dobrý. Jen ty flangery a phasery a různý pičičovinky nemusim. Ale delaye, chorusy, reverby, Whammy, tremola gúút.
A to nastavování je lepší dělat přez PC. Pak je to v klidu
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
miky747

Re: nějaký levný multiefekt dotaz

Příspěvek od miky747 »

Prosímvás, mám pár otázek ohledně efektu Digitech RP55, mezi multiefekty jsem nový a dnes se mi naskytla možnost koupit levně RP55 a mám krátkou dobu na rozhodnutí. Už vlatsním pár krabic ale postrádam třeba Delay,Phaser,Flanger a tak dále.
Otázky : je možné na multiefektu nastavit parametry třeba tremollo efektu ( např. rychlost ) ?
je možné tento mulťák propojit s počítačem a vytvářet nové presety v programu ?

je mi jasné že tenhle mulťák není žádnej zázrak, ale kdyby to umělo to na co se ptám tak jdu do něj ( za ty prachy .. :D )

díky Míra
Kdo si hraje, nezlobí.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Za kolik to je? Ta RP55 je dost očesaná. Nepude ani přez USB do PC (bo ho nemá). Ale jinak ty efekty co jsi zmiňoval to má. Ale to je v popisu.
- krabiček a efektů kýbl
miky747

Příspěvek od miky747 »

Je to za 800, skoro novej. Takže ho nepropojím s kompem za účelem hraní si v nějakým digitech programu :( Moc jsem to neštudoval, ty programy jsou asi jen pro vyšší modely.
Kdo si hraje, nezlobí.
miky747

Příspěvek od miky747 »

Dobře poslední otázka: Jak teda jde nastavit vlastní preset ? přes co se to dělá ?
Kdo si hraje, nezlobí.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

miky747 píše:Dobře poslední otázka: Jak teda jde nastavit vlastní preset ? přes co se to dělá ?
Přes pročtení manuálu - to je nejspolehlivější cesta.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

:mrgreen:
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

nechce se mi zakládat nové téma, tak to napíšu sem, možná bych teď někdy chtěl koupit nějaký multiefekt, nejdeme o simulace reproboxů nebo aparátů, chci jen modulační efekty jako reverb, delay a ty ostatní psycho věci, looper a automatický bubeník by byly dobrý, resp. požadovaný :wink: když to bude fungovat jako zvukovka tak ještě líp, co jsem koukal, tak by k tomuhle seděl digitech RP155, ted stojí cca 2t Kč, má to smysl? nebo přišetřit a koupit něco lepšího? jsem nenáročný, bylo by to jen na nějaké experimentování a tak
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

tak ta RP155, nevím no, mě se to moc nelíbí ani na doma... V pondělí mi dojde Zoom G7, vyšel mě na 3000 a umí toho docela dost. Mám ho taky jenom na modulační efekty, tak kdyžtak napíšu, jestli to za to stálo...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

na doma na prvni experimentovani neni nutne resit nejake lepsi veci, ten RP155 k tomu mylsim poslouzi dostatecne, varianta je i Zoom G2Nu (ten mam treba ja, nejenom na doma :) ale ma kratsi looper.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
lunchie

Příspěvek od lunchie »

ten digitech ma docela dost mizerny bypass (ale to budou mit v tyhle cenovy kategorii vsechny podobny), co se tyce modulacnich efektu je v pohode. Jako procesor do smycky ale nedoporucuju, uz jenom kvuli tomu, jak se prepina do bypassu ...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

no právě, v bypass modu to nějak podivně mrvilo signál. A to spínání u multiefektů se dvěma šlapkama je pro live hraní taky naprd. Ale tak to by se dalo vyřešit třeba zapojením do BP lišty.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

tak je mi jasný, že to není nic extra, co taky chtít za tu cenu. Ten bypass by se dal vyřešit vypínatelnou smyčkou nebo TB lištou. Kapelu nemam, live nehraju, takže je to fakt spíš tak na seznámení s modulačníma efektama a vyblbnutí se, podle toho bych si pak koupil buď samotné krabičky nebo nějaký lepší mulťák. Nový ho zatím kupovat nebudu, jestli se něco objeví na bazaru, tak ho vezmu na zkoušku. Nějaké další alternativy s USB, looprem, bicíma a modulačníma efektama za přijatelnou cenu?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
FPC
last.fm: http://www.last.fm/user/FakePlasticCarl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FPC »

levný mulťáky s looperem sou teda jen ta RP155 a ten Zoom? chtěl bych taky nějakej looper a zároveň nějaký primitivní nahrávátko a modulační efekty sou příjemnej bonus za tu cenu...ale digitechy mi moc nevoní
PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“