promiňte že se na vás obracím s takovým banálním dotazem, ale chtěl jsem se zeptat. Je mi 17 a začal jsem chodit na bicí. Chtěl jsem se zeptat jestli to platí jak u některých nástrojů (např. housle), že by se mělo chodit už třeba v 7 rokách, nebo to není věkově omezé. Neboli: Jestli můžu za určitý čas podávat stejně dobré výkony, jak kdybych se učil hrát třeba v 10. Díky za názor
Věk?
Pravidla fóra
Věk?
Zdrawím,
promiňte že se na vás obracím s takovým banálním dotazem, ale chtěl jsem se zeptat. Je mi 17 a začal jsem chodit na bicí. Chtěl jsem se zeptat jestli to platí jak u některých nástrojů (např. housle), že by se mělo chodit už třeba v 7 rokách, nebo to není věkově omezé. Neboli: Jestli můžu za určitý čas podávat stejně dobré výkony, jak kdybych se učil hrát třeba v 10. Díky za názor
- Kubik1205
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/johnk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Věk?
Když se tomu budeš hodně věnovat a budeš mít hodně talentu tak na to můžeš umět klidně i líp než někdo kdo do toho mydlí od 7let.
Jinak omezený to neni... je to jen na tobě jak ti to půjde. 
Rock N' Roll to neni p***l!!!
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Milý Dave245. Myslím, že jsme na tom skoro podobně. Po cca 25ti letech jsem se na podzim vrátíl za bicí soupravu. A tak jako Ty musím a chci, stále dokola cvičit základní dovednosti důležité pro hru. Je to téměř stejné jako u tebe, který začínáš. Máš proti mně jen nepatrnou výhodu. Je to těch třicet roků, o které jsem na tomto světě déle. Pokud každého z nás požene nadšení, budeme ochotni cvičit i když se nám právě nechce a taky to, co se nám nechce, můžeme se sejít někde na nějakém festivalu a klidně naše výsledky mohou být hodně dobré. Těším se, až si někde budeme pomáhat při střídání na podiu.
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
Myslím si, že i když ti oproti jiným bubeníkům, kteří se začali na tento nástroj učit dříve chybí ty roky tréninku, tak máš zase výhodu v tom, že máš určitý nadhled a odstup a třeba nebudeš ztrácet čas hloupostma a blbnutím a zaměříš se na to opravdu důležité. Myslím si, že můžeš klidně za rok či za dva podávat lepší výkony a být na vyšší úrovni než bubeníci "bubeníci", kteří třeba hrají deset let. ale deset minut týdně. Shrnul bych to asi takhle: kolik do toho dáš, tolik se ti toho vrátí...
Díky všem za názory. Jsem rád, že jsem se shodl s vámí. Jinak promiňte za ten dotaz, vím byl trochu hůř položený 
- Monikad
- Rádce
tak tohle vytesat do kamene a uzákonit!!! podepisuji se pod to také!!Joe86 píše:.....Shrnul bych to asi takhle: kolik do toho dáš, tolik se ti toho vrátí...
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
-
Nindras
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
- Kontaktovat uživatele:
také se podepisujiMonikad píše:tak tohle vytesat do kamene a uzákonit!!! podepisuji se pod to také!!Joe86 píše:.....Shrnul bych to asi takhle: kolik do toho dáš, tolik se ti toho vrátí...
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
Řeknu to takhle. Já, v 17 sem si poprvé za bubny sedl a nadchlo mě to. Hraju pul roku, sem samouk, učím se nanejvíš z videí z youtubu a už sem měl svůj první koncert a další jsou domluvené. Takže opravdu nezáleží na věku, ale záleží na tom jestli chceš 
MAPEX VX-plasma limited edition
AXL v440 modern bass
DVP
AXL v440 modern bass
DVP
- Monikad
- Rádce
stinm píše:Řeknu to takhle. Já, v 17 sem si poprvé za bubny sedl a nadchlo mě to. Hraju pul roku, sem samouk, učím se nanejvíš z videí z youtubu a už sem měl svůj první koncert a další jsou domluvené. Takže opravdu nezáleží na věku, ale záleží na tom jestli chceš
Tak to je fajn, radost a chuť...o tom to hlavně je.
nechceš se pochlubit nějakou ukázkou z premiéry??
rád bych se pochlubil, ale bohužel nás nenahrávali, ale brzo se budou písničky na hrávat a pak hned zveřeknímMonikad píše:stinm píše:Řeknu to takhle. Já, v 17 sem si poprvé za bubny sedl a nadchlo mě to. Hraju pul roku, sem samouk, učím se nanejvíš z videí z youtubu a už sem měl svůj první koncert a další jsou domluvené. Takže opravdu nezáleží na věku, ale záleží na tom jestli chceš
Tak to je fajn, radost a chuť...o tom to hlavně je.![]()
nechceš se pochlubit nějakou ukázkou z premiéry??Ráda bych si poslechla....
AXL v440 modern bass
DVP
AXL v440 modern bass
DVP
Našel jsem starou nahrávku. Je to asi v době, kdy jsem na bicí hrál 3 měsíce. Nevim proč všude dávám crash. No jo začátky jsou krušný. http://www.youtube.com/watch?v=9Wa9tfyHyGo
AXL v440 modern bass
DVP
AXL v440 modern bass
DVP
- Monikad
- Rádce
Dobrej syrovej punkovej mazec!!!stinm píše:Našel jsem starou nahrávku. Je to asi v době, kdy jsem na bicí hrál 3 měsíce. Nevim proč všude dávám crash. No jo začátky jsou krušný. http://www.youtube.com/watch?v=9Wa9tfyHyGo
Ale k tomu hraní....nemyslím že je to zlé na tu krátkou dobu učení se sám...nemyslím, že by tam bylo moc crashe....je to jdnoduché a živelné, jak se na styl co hráváte, sluší.
jedinou výtkou by bylo se trochu zaměřit na rytmus skladby. přijde mi, že ta pasáž s kotlem je chlup pomalejší a není to asi záměr autora skladby. Jinak dobrý!!
Dostalo mě, že píšeš "stará" nahrávka, asi 3 měsíce... přitom hraješ dle svých slov 6 měsíců
Osdtatní páni z kapely asi také hrají relativně krátce, že???
Naposledy upravil(a) Monikad dne 27.02.2011 21:24, celkem upraveno 1 x.
Ano, ano. Začalo to na konci prázdnin, že jsi pořídíme aparaturu a začnem si jen tak brnkat. Postupně nás to začalo nějak bavit a kapely co už chvíli hrajou, nám pomohli trošičku v rozjezdu. Pak přišel před tím zmiňovaný koncert a ted už jsme na takové vlně, že po menších hospůdkách zahrajem a přišli dvě nabídky i na fesťák, což nás potěšilo.Monikad píše:...stinm píše:Našel jsem starou nahrávku. Je to asi v době, kdy jsem na bicí hrál 3 měsíce. Nevim proč všude dávám crash. No jo začátky jsou krušný. http://www.youtube.com/watch?v=9Wa9tfyHyGo
Dostalo mě, že píšeš "stará" nahrávka, asi 3 měsíce... přitom hraješ dle svých slov 6 měsíců![]()
![]()
AXL v440 modern bass
DVP
AXL v440 modern bass
DVP
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Nechci vám do toho kecat, ale v rámci rozjezdu bych vyměnil zpěváka...stinm píše:Ano, ano. Začalo to na konci prázdnin, že jsi pořídíme aparaturu a začnem si jen tak brnkat. Postupně nás to začalo nějak bavit a kapely co už chvíli hrajou, nám pomohli trošičku v rozjezdu. Pak přišel před tím zmiňovaný koncert a ted už jsme na takové vlně, že po menších hospůdkách zahrajem a přišli dvě nabídky i na fesťák, což nás potěšilo.Monikad píše:...stinm píše:Našel jsem starou nahrávku. Je to asi v době, kdy jsem na bicí hrál 3 měsíce. Nevim proč všude dávám crash. No jo začátky jsou krušný. http://www.youtube.com/watch?v=9Wa9tfyHyGo
Dostalo mě, že píšeš "stará" nahrávka, asi 3 měsíce... přitom hraješ dle svých slov 6 měsíců![]()
![]()
Nebo ať se naučí zpívat... ten člověk je úplně (ale opravdu úplně) mimo.
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Nehraje ze zacatku jeden z vas rychlejc nez ten druhej?Prijde me ze kytara je pomalejsi nez bici.
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
To se stává, když někdo spěchá na vlak...Disasterpiece píše:Nehraje ze zacatku jeden z vas rychlejc nez ten druhej?Prijde me ze kytara je pomalejsi nez bici.
Ale teď vážně... opravdu byste s tím něco měli udělat... hrejte s metronomem nebo tak, a zpěvákovi dejte in-ear, ať se aspoň slyší... bo to co leze ven je otřesné
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV

- Monikad
- Rádce
DJmanasek píše: .....zpěvákovi dejte in-ear, ať se aspoň slyší... bo to co leze ven je otřesné
Tak samozřejmě je ozvučení zkušebny základ, to víme všichn. Mnohdy ovšem stačí zamakat na odhlučnění (o tom tu v jiné sekci je několik threadů) zkušebny a nesnažit se vše hulit naplno..... naopak, vnímat se a komunikovat spolu. O tom je souhra kapely.
V rytmických nepřesnostech nejvíc pomůže hlavě to, aby každý krom společné zkouška cvičil také doma sám a s metronomem
- Monikad
- Rádce
Disasterpiece píše:Nehraje ze zacatku jeden z vas rychlejc nez ten druhej?Prijde me ze kytara je pomalejsi nez bici.
Hrají sotva 3 měsíce....alespoň na tom vieu. nelze čekat, že by to sedělo v temp, souhře, nebo snad v harmonii....je to hlavně o nadšení z toho, že to hraje "nějak".... čeká je ještě hodně práce a hodně zkouení, než to bude dokonalé, ale v rámci těch okolností to je celkem fajn. Nebyla bych tak kritická