jak se zesilujete na sóla?
Pravidla fóra
Re: jak se zesilujete na sóla?
Já zesiluju zpravidla přepínáním snímačů (buď mám na jednom stáhlý volume, nebo mám jeden rozepnutý a nebo je zapojím do protifáze) nebo přepnutím kanálu na kombíčku.
Zkoušel někdo z vás ELECTRO-HARMONIX SIGNAL PAD?
http://kytary.cz/electro-harmonix-signal-pad/HN111385/
http://www.youtube.com/watch?v=cC3twvskKEw
Jen mě zajímá, jak moc to ovlivňuje nebo neovlivňuje zvuk při zapnutí (čili atenuaci).
http://kytary.cz/electro-harmonix-signal-pad/HN111385/
http://www.youtube.com/watch?v=cC3twvskKEw
Jen mě zajímá, jak moc to ovlivňuje nebo neovlivňuje zvuk při zapnutí (čili atenuaci).
Squier Strat, GCB-95, LPB-1, BD-2, GDI-21, EHX Small stone, EHX #1 Echo, EHX Holy grail, >> Crate V-18 112
Tak tak, o podobným pasivním jsem mluvil... U tohoto pasivního je výhoda ta, že pokud zjistíš, že bys potřeboval při stažení trochu přidat výšky - stačí ti jeden kondík za korunu. Můžeš si ho doladit sám i bez velkých výdajů, je to stejný jako se dělá bright do kytary.r_a_s píše:Zkoušel někdo z vás ELECTRO-HARMONIX SIGNAL PAD?
Přímo tenhle jsem doma neměl, ale jsou všechny stejný - v principu ho obvykle máš až v linkové úrovni signálu a tam už je to pohoda, tohle prostě zvuk v zásadě nekazí - prostě nemá jak....
Jen nevím, jestli bych dal litr za krabičku s poťákem, spínačem a dvěma konektory. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Tak počítej... tahle krabička bez potisku - 7 Eur, 2x Neutrik jack socket 2x1=2 Eur, poťák Alpha - 1 Euro, napájecí konektor + LED s nějakou objímkou + konektor na baterku - 1 Euro, Chickenhead knob - 1 Euro, to jest cca 300. ještě odpor, kablíky, práce a zejména čas... Chvíli to budeš nejen vyrábět, ale koukat se, kde objednat díly tak, aby to dorazilo komplet a neplatils 3x poštovný. Takže pokud budeš brát čas v sazbě studenta na brigádě, tak ok, pokud čas živnostníka, tak je to na draka. Hlavně ti to přijde domu a nebastlíš. Pro někoho to tak bude výhodný ubastlit, pro někoho už ne. No a máš to bez potisku a značkyBummer píše:Jen nevím, jestli bych dal litr za krabičku s poťákem, spínačem a dvěma konektory.
no krabicku s konektorama a prepinacem za petikilo poridis tezko, proto na bastleni je dobre si koupit bazarovy nanoEHX (muff nebo tak) obvykle za to petikilo 
prave sem dozkousel zesilovani na sola, a nakonec zvitezil Satchurator, je to sice one trick pony, a doprovod si na to nezahraju, ale na nakopnuti sola je to moc pekne. Dokonce prekvapive se mi to libilo vic na dokopnuti zkresleneho nez distortion na cistem.
prave sem dozkousel zesilovani na sola, a nakonec zvitezil Satchurator, je to sice one trick pony, a doprovod si na to nezahraju, ale na nakopnuti sola je to moc pekne. Dokonce prekvapive se mi to libilo vic na dokopnuti zkresleneho nez distortion na cistem.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
No tak víš co... když jejich přecijen kapku složitější Nano Muff ve stejné krabce (a nejspíš i stejnými konektory, poťákem a spínačem) stojí o tři kila míň...Cybermuff píše:Tak počítej... tahle krabička bez potisku - 7 Eur, 2x Neutrik jack socket 2x1=2 Eur, poťák Alpha - 1 Euro, napájecí konektor + LED s nějakou objímkou + konektor na baterku - 1 Euro, Chickenhead knob - 1 Euro, to jest cca 300. ještě odpor, kablíky, práce a zejména čas... Chvíli to budeš nejen vyrábět, ale koukat se, kde objednat díly tak, aby to dorazilo komplet a neplatils 3x poštovný. Takže pokud budeš brát čas v sazbě studenta na brigádě, tak ok, pokud čas živnostníka, tak je to na draka. Hlavně ti to přijde domu a nebastlíš. Pro někoho to tak bude výhodný ubastlit, pro někoho už ne. No a máš to bez potisku a značkyBummer píše:Jen nevím, jestli bych dal litr za krabičku s poťákem, spínačem a dvěma konektory.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
No, jednak zrovna v LPB je součástek asi tak za o osm korun víc, ale o to nejde... Tak nekupuj, no... Kdo to chce tak koupí a zrovna tohle je třeba mnohem žádanější (a prodejnější za víc šišek) než blablabla... LPB atd. Třeba taky ne, nevím, nechci ani zeslabovač ani zesilovač na sóla/doprovody - mám štelovatelnou efektovou smyčku a ovrdrajf...
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem pořád jumpoval nastavitelným jumpem na zesilovači a spínal to na footswitchi. Co jsem pořídil G-major, tak jumpuju přes něj. On sice umí ten jump sepnout při přepnutí presetu, ale pořád jsem si hlídal ať si nepohnu potenciometrem a celkově bych tahal další kabel navíc. Takže jsem si udělal presety na doprovod, které měly +0dB a pak sólové, které mají +6dB. Nemusím si nic hlídat a stačí jen šlápnout a mám vše pokaždé stejné.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
zdravim vsechny, ahoooj!
na "music-prototype.webnode.cz" je nabidka jumpu na sola za 1200,- ma true bypass, je to rucne delany a chodi to super. Mam ho a jsem spokojenej moc. S lampovym jednokanalem a volume na kytare se da dosahnout takovych barev, ze je najednou hrani daleko zabavnejsi. Jo a ma tam toho vic a zajimavy veci.
ahoj bigmal
na "music-prototype.webnode.cz" je nabidka jumpu na sola za 1200,- ma true bypass, je to rucne delany a chodi to super. Mam ho a jsem spokojenej moc. S lampovym jednokanalem a volume na kytare se da dosahnout takovych barev, ze je najednou hrani daleko zabavnejsi. Jo a ma tam toho vic a zajimavy veci.
ahoj bigmal
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Bigmal - proc pises sam o sobe ve treti osobe? To je ti trapny priznat ze to je tvuj web a tvoje vytvory ? Nebo se za to stydis?
Hraju výhradně na šrot.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Tak to mě dostalo, otázky a odpovědi
: "...hele zvukovy ukazky tam nejsou. Chtel jsem to nahrat, ale stratil jsem trsatko a nemuzu ho najit. Asi budu muset koupit novy..."
Taky bych se styděl. Nejvíc za ty zoufalý výkřiky a proklamace (aniž bych chtěl diskutovat o jejich obsahu) na boku krabiček ve fotogalerii. Dokážu si představit, že kdyby něco vyráběl v 50. letech, tak tam má hlášky typu Republice více práce, Smrt kulakům, apod.Abu píše:Bigmal - proc pises sam o sobe ve treti osobe? To je ti trapny priznat ze to je tvuj web a tvoje vytvory ? Nebo se za to stydis?
Parada! Omlouvam se pokud jsem nekomu zpusobil sok. Chtel jsem se pochlubit co vse umim a takhle jsem to schytal. Treti osoba jako on, ona, oni, to jsem napsal? Stydet, jako za co? Mam tam nejakou chybu, nebo podle fotek je poznat zvuk? Jump chodi super a to je predmetem diskuze myslim. bigmal
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
mohl jsi napsat natvrdo ze to delas ty a nedelat ze sebe idiotabigmal píše:Jo a ma tam toho vic a zajimavy veci.
-
woro90-1
Ne, jen když už tu propaguješ svoje výrobky, můžeme si dělat srandu z poněkud přiblblého pojetí těch webovek a z toho, že se tváříš, jak by to nebylo tvojebigmal píše:Parada! Omlouvam se pokud jsem nekomu zpusobil sok. Chtel jsem se pochlubit co vse umim a takhle jsem to schytal. Treti osoba jako on, ona, oni, to jsem napsal? Stydet, jako za co? Mam tam nejakou chybu, nebo podle fotek je poznat zvuk? Jump chodi super a to je predmetem diskuze myslim. bigmal
Jinak já jsem si teď jeden nakopávač zkoušel postavit, a zjistil jsem, že je mi víc platný volume poťák na kytaře - hraju s dost málo zkreslením, takže mi stačí řešit preamp, nemusím cpát jump do smyčky. A hlavně s kroutítkem na kytaře můžu kroutit pořád. Takže se pořád nezesiluji na sóla ale zeslabuji na doprovody.
zkousel jsem pouzit jump jako buffer, pouze lehce a pouzivat kytarovy volume. Moc prijemny zazitek, zvlaste s malym zkreslenim na TS-9 a slabsim lampovym aparatem(30W). O tom si majitele multaku muzou tak nechat zdat.
-
arcilucifer
Teda to je zajimavy zpusob vstupu na trh a osloveni potencionalnich zakaznikubigmal píše:Parada! Omlouvam se pokud jsem nekomu zpusobil sok. Chtel jsem se pochlubit co vse umim a takhle jsem to schytal. Treti osoba jako on, ona, oni, to jsem napsal? Stydet, jako za co? Mam tam nejakou chybu, nebo podle fotek je poznat zvuk? Jump chodi super a to je predmetem diskuze myslim. bigmal
Cože? Jako před TS-9 přidat nějaký tranzistor se zesílením trochu >1 a to pustit do dalšího bufferu v TS-9 s malým gainem? Co to má v obvodech TS-9 teoreticky udělat, pokud je ten jump frekvenčně lineární a nepřidává svoje zkreslení? Nebo není lineární? Jakou má tedy frekvenční charakteristiku, že se to projeví? Nebo díky součástkám trochu sežere výšky a pak je tím zkreslení TS příjemnější? Myslel jsem, že to inzeruješ jako čistý jump na sóla bez zkreslení, ale podle tohoto je spíš nějaký 30dB treble booster klon nebo třeba reinkarnace mxr microamp, který taky trochu mění barvu (a vice versa).bigmal píše:zkousel jsem pouzit jump jako buffer, pouze lehce a pouzivat kytarovy volume. Moc prijemny zazitek, zvlaste s malym zkreslenim na TS-9 a slabsim lampovym aparatem(30W). O tom si majitele multaku muzou tak nechat zdat.
Nepůsobí to na mě moc důvěryhodně.