Kytara bubeníkovi do sluchátek
Pravidla fóra
- 60'Rock_N'_Roll
Re: Kytara bubeníkovi do sluchátek
nejjednoduší asi fakt bude mikrofon a sluchátkový zesilovač...
za krabičky používám tremolo, chorus, POG2, a looper...
TEn RED BOX je sice fajn, ale je fakt, že pokud to jde tímhle způsobem tj., že do signálové cesty kytary se už nic nebude dávat je jednoduší. Mám 2x12, takže k jednomu repráku odposlech a k druhému odposlech pro bubeníka.
a mikrofony maj všude v jakémkoliv klubu, takže ten by se asni zatím nemusel kupovat. snad jen ten kabel XLR>6,3 Jack, ten všude být nemusí.
Pokud to tedy bude fungovat a bude to do těch sluchátek dost hlasité, tak je to nejlepší řešení.
Děkuji mnohokrát!
za krabičky používám tremolo, chorus, POG2, a looper...
TEn RED BOX je sice fajn, ale je fakt, že pokud to jde tímhle způsobem tj., že do signálové cesty kytary se už nic nebude dávat je jednoduší. Mám 2x12, takže k jednomu repráku odposlech a k druhému odposlech pro bubeníka.
a mikrofony maj všude v jakémkoliv klubu, takže ten by se asni zatím nemusel kupovat. snad jen ten kabel XLR>6,3 Jack, ten všude být nemusí.
Pokud to tedy bude fungovat a bude to do těch sluchátek dost hlasité, tak je to nejlepší řešení.
Děkuji mnohokrát!
Hele, pres ten Behringer by to nemuselo byt uplne hloupy reseni, ten zvuk nebude zadna hitparada (mel jsem ho a ta simulace boxu neni moc povedena), na druhou stranu bubenikovi by to melo v pohode stacit.
Spolehat se v techto pripadech na odposlechy v klubu je dost osemetny.
Spolehat se v techto pripadech na odposlechy v klubu je dost osemetny.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- 60'Rock_N'_Roll
pro bubeníka nebudou žádné odposlechy...pochop
bude tam kombo 2x12 (moje). Ať si kombo zvukař nazvučí jak chce, to mi je jedno.
Bubeníkovi bude na druhém repráku viset mikrofon, který kabelem přímo pojede do tohodle: http://kytary.cz/electro-harmonix-headp ... /HN111382/
a do toho píchlí sluchátka.
nebude to někaj závislí na aparatuře v klubu, to je ta výhoda!
bude tam kombo 2x12 (moje). Ať si kombo zvukař nazvučí jak chce, to mi je jedno.
Bubeníkovi bude na druhém repráku viset mikrofon, který kabelem přímo pojede do tohodle: http://kytary.cz/electro-harmonix-headp ... /HN111382/
a do toho píchlí sluchátka.
nebude to někaj závislí na aparatuře v klubu, to je ta výhoda!
Potrebujes jeste prinejmensim mikrofonni predzesilovac. Nicmene jakou to ma vyhodu oproti pouziti toho Behringeru? Pokud nepocitam diskutabilne lepsi zvuk.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- 60'Rock_N'_Roll
Wohma píše:Potrebujes jeste prinejmensim mikrofonni predzesilovac. Nicmene jakou to ma vyhodu oproti pouziti toho Behringeru? Pokud nepocitam diskutabilne lepsi zvuk.
no právě, to jsem se ptal, jestli to fakt bude tekhle lehce fungovat. že tam nebude potřeba žádnej zesilovač. talže mikrofon>kabel>EHX fungovat tedy nebude?
a jak tedy bude fungovat ten UltraG od behringeru..?
¨signálová cesta normálně, jen za zesilovač zapojím tenhle ULTRA-G, z ní půjde jedna cesta do reproboxu a jedna do sluchátek..? žádné další zesilovače..? žádné kurvení zvuku..?
Jinak jsem si všimnul, že jsi uvažoval o tom EHX sluchátkovém zesilovači. Pozor, je pro kytaru, pro zesílení mikrofonu budeš potřebovat mikrofonní zesilovač nebo nějaký minimix. Navíc ten EHX určitě při větší hlasitosti začne (chtěně) kreslit, stejně jako ty jejich 22 a 44Caliber.60'Rock_N'_Roll píše:Mám na Vás otázku.
treba něco takového? http://kytary.cz/electro-harmonix-headp ... /HN111382/
Ale našel jsem pro tebe možná ideální, superlevné řešení:
http://www.behringer.com/EN/Products/MA400.aspx
Tohle by bicmanovi mělo umožnit napíchnout se kytaristovi mezi mikrofon, kterým ho zvukař zvučí, a mix. Navíc si tam může nechat ještě poslat celou kapelu, má to jeden vstup navíc.
Abys to nemusel hledat u domácích prodejců:
http://www.audiotek.cz/product-30194-behringer-ma400 (není ale na skladě)
http://www.hudebnisvet.cz/behringerma400-p-1432.html
http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... a-400.html (Audiopro dělá zastoupení Behringeru, tam by to asi měli mít)
http://www.audiotek.cz/product-30194-behringer-ma400 (není ale na skladě)
http://www.hudebnisvet.cz/behringerma400-p-1432.html
http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... a-400.html (Audiopro dělá zastoupení Behringeru, tam by to asi měli mít)
- 60'Rock_N'_Roll
děkuji, také zajímavý, popřemýšlím
napíšete mi pak jak by měl fungovat ten Behringer Ultra-G???
napíšete mi pak jak by měl fungovat ten Behringer Ultra-G???
Jednoduše. Výstup zesilovače (tj. to, co jde do repráku) se připojí do vstupu U-G (jack). Na U-G jsou 2 výstupy - jack a XLR. Jack je návrat na vstup repráku (beze změny signálu, protože z toho výstupu o několika (desítkách) W si to odbočí je pár mV), na XLR se připojí mikrofonní kabel do mixu (jako by se připojil na reálný mikrofon. Simulace repro je na U-G vypínatelná, takže můžeš mít jak signál s nezměněným charakterem koncáku zesilovače, tak simulaci 4x12 boxu sejmutého mikrofonem (upraví frekvenční charakteristiku, v podstatě to nějak ořeže výšky). Navíc ta U-G funguje i jako DI box, tj. na vstup se dá připojit přímo kytara či výstup z řetězce krabiček, a tou simulací 4x12 nahradit zesilovač s reprobednou. Dá se to využít minimálně v případě, že někomu odejde během koncertu zesilovač, ale samozřejmě nesmí být závislý třeba na jeho zkreslení.
- 60'Rock_N'_Roll
Fořt píše:Jednoduše. Výstup zesilovače (tj. to, co jde do repráku) se připojí do vstupu U-G (jack). Na U-G jsou 2 výstupy - jack a XLR. Jack je návrat na vstup repráku (beze změny signálu, protože z toho výstupu o několika (desítkách) W si to odbočí je pár mV), na XLR se připojí mikrofonní kabel do mixu (jako by se připojil na reálný mikrofon.....
a kdyz na XLR výstup z U-G pripojím sluchátka pro bubeníka, potrebuju pred nimi nějaký zesilovač?
Jo, potřeboval bys mikrofonní předzesilovač se sluchátkovým výstupem, resp. předzesilovač a samostatný sluch. zesilovač. Protože i ty nejlevnější asi stojí víc než ta MA400, kterou jsem ti radil výš, asi bych to řešil tou MA400, protože to už de facto je mikrof. předzes.+sluchátkový zesilovač.
- 60'Rock_N'_Roll
ano, je to asi nejlepší rešení, děkuji moc, napíšu jestli to náš problém vyrešilo nebo ne 
- 60'Rock_N'_Roll
a jenom doufám, ze ty 2 potenciometry jsou na hlasitost do sluchátech.. 
Mohl sis přečíst specifikace na stránkách prodejce, na Audioteku je dokonce ke stažení manuál, a ne se pořád ptát. Jasně, jsou tam 2 potenciometry, 1 na řízení hlasitosti signálu z mikrofonu (tj. ve vašem případě snímajícího kytarový aparát), a druhý pro řízení hlasitosti z druhého vstupu, takže si bubeník namixuje poměr mezi oběma signály. Ve vašem případě by byl ten druhý vstup asi ideální pro připojení metronomu, protože si nedokážu představit, jak vám funguje to looperování, kdy rytmus udává kytara. Pokud bude v rámci té 1 smyčky kolísat tempo, tak při opakování těch smyček to musí být pěknej mazec. Hlasitost mikrofonního signálu procházejícího krabičkou a poslaného dál do mixu se upravovat nedá, a předpokládám, že se ani nijak nemění jeho kvalita.
Já s tím zařízením taky nemám zkušenosti, jen jsem ti to našel na webu Behringeru, protože na taková šikovná udělátka za pár drobných je Behringer expert. Není to sice žádný hi-end, ale pro takovéhle amatérské muzicírování metodou pokus-omyl to většinou stačí. Tady u tohohle kousku, pokud nebudete mít smůlu na vadný kus, by asi neměly být funkční problémy. Jen pozor na zacházení s těmi jackovými vstupy, jsou to levné plastové, vyviklávají se, nejlepší je tam asi za provozu jack od sluchátek nějak zafixovat, třeba izolepou.
Já s tím zařízením taky nemám zkušenosti, jen jsem ti to našel na webu Behringeru, protože na taková šikovná udělátka za pár drobných je Behringer expert. Není to sice žádný hi-end, ale pro takovéhle amatérské muzicírování metodou pokus-omyl to většinou stačí. Tady u tohohle kousku, pokud nebudete mít smůlu na vadný kus, by asi neměly být funkční problémy. Jen pozor na zacházení s těmi jackovými vstupy, jsou to levné plastové, vyviklávají se, nejlepší je tam asi za provozu jack od sluchátek nějak zafixovat, třeba izolepou.
Nemám dobré zkušenosti se simulacemi boxů, obvzláště od Uliho
Pokud půjdem do extrémů, můžeš signíl poslat rovnou bubeníkovy ze sluch výstupu, pokud na kombu je. Je to otázka vkusu a výběru, možnoszí je mnoho, a vše záleží v jaké kvalitě poslech bude.
Jinak sluchátka nosí stále více bubeníků právě místo chráničů - špuntů. V tomto případě je to pravý opak - volume doprava než jak běžně praktikujeme
Jinak sluchátka nosí stále více bubeníků právě místo chráničů - špuntů. V tomto případě je to pravý opak - volume doprava než jak běžně praktikujeme
Asi sis nevšiml, že mu nakonec doporučuju ne ten Uliho DI box se speaker simulátorem, ale jinou krabičku za necelých 600 s mic-through, dalším audio vstupem a možností nastavit úroveň obou a smíchat je. Pokud by se napíchnul na line out z komba, taky by si musel nějak regulovat hlasitost, nehledě na to, že tyhle výstupy často speaker simulaci nemají a moc se poslouchat nedají.