Zacatecnik to ma tezke...

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

impact píše:Jestli koukáš po Microcube, tak asi ještě lepší kombo na doma je Vox DA-5, ale ještě lepší novější VOX DA-10: http://www.voxamps.co.uk/daseries/da10.asp - 10w, 2x6.5" repro

Samozřejmě mají všechny výstup na sluchátka, takže se dají do počítače zapojit.

Co se týče multiefektů, PodX3 je s přehledem všecky zadupe do země. :)

viz video demo: http://line6.com/podx3/
njn 11 ruznych zvuku, k tomu kotel efektu, VYSTUP NA FOOTSWITCH... ale 4900 jsou 4900 :(
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

qwer píše:a neboj, multak sem vyzkousel i pres technics zesilovac + bedny b&w 100w (cena techto dvou veci byla kdysi asi tak 50.000, ted uz asi o hodne min) a kombo je proste kombo... pocitam s tim, ze bednicky od Geniuse za 250,- ten technics asi neprekonaji... :)
to je prave chybna uvaha :wink: jestli to byla nejaka referencni sestava, tak by mela mit uplne rovnou frequency response, coz u komba nemas, paradoxne by to na tech geniusech mohlo znit lip... [teda predpokladam, ze to NEJSOU ty plastovy mrdky za 250kc ;]]
Apropo Genius dela i celkem slusne bedny - viz model 1250X, podle me jedny z nejlepsich beden v kategorii do takovych 1500Kc [a to stoji jen 950], na tom uz se muzika poslouchat da :wink:

a PODa bych si nechal libit v podstate jakyhokoli ;]
btw vystup na footswitch maji skoro vsechny [RJ45 konektor]
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Wohma píše:
qwer píše:a neboj, multak sem vyzkousel i pres technics zesilovac + bedny b&w 100w (cena techto dvou veci byla kdysi asi tak 50.000, ted uz asi o hodne min) a kombo je proste kombo... pocitam s tim, ze bednicky od Geniuse za 250,- ten technics asi neprekonaji... :)
to je prave chybna uvaha :wink: jestli to byla nejaka referencni sestava, tak by mela mit uplne rovnou frequency response, coz u komba nemas, paradoxne by to na tech geniusech mohlo znit lip... [teda predpokladam, ze to NEJSOU ty plastovy mrdky za 250kc ;]]
Apropo Genius dela i celkem slusne bedny - viz model 1250X, podle me jedny z nejlepsich beden v kategorii do takovych 1500Kc [a to stoji jen 950], na tom uz se muzika poslouchat da :wink:

a PODa bych si nechal libit v podstate jakyhokoli ;]
btw vystup na footswitch maji skoro vsechny [RJ45 konektor]
ja mam taky genius abych se priznal :D

nevim, me proste pri hrani pres neco jineho nez kombo cosi v tom zvuku strasne chybi... zkousel jsem digitech rp150 + sluchatka akg za 800 a rp letely hned z domu... zkousel jsem hral pres A2 od zoomu s elektroakustikou pres hifinu a taky to neslo... proste kombo ma neco do sebe... ale je pravda, ze ja potrebuju i trochu hluku, abych byl spokojeny :)

jinak pres tu hifinu byklo slyset pomerne hodne ruchu ruznych, jak kdyby to to kombo umelo tak nejak "orezat"
impact

Příspěvek od impact »

Jo, mě při hraní do sluchátek taky z počátku něco chybělo. Pak jsem si prostudoval návod k multiefektu, zjistil, jak se zapínají simulace místností a reproboxů, pohrál s ekvalizérem a byl jsem naprosto ohromen. :D Chce to si s tím prostě pohrát, zjistit co kterej čudlík dělá a pak už to jde samo.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Rommy

Příspěvek od Rommy »

KIWI píše:Já třeba lampu neprožívám zdaleka tak jak někteří tady na foru...
Koho třeba myslíš? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

qwer píše:jinak pres tu hifinu byklo slyset pomerne hodne ruchu ruznych, jak kdyby to to kombo umelo tak nejak "orezat"
ono to neni o tom, ze by kombo umelo neco orezat, ono je to spis o tom, ze to kombo to neumi zahrat :D nekde se to tu rozebiralo, kombo proste nezahraje frekvence nad nejakych 8kHz nebo kolik [to cislo jsem si vicemene vymyslel] - a ono se to nezda, ale i kdyz bys hral na basu a stahnul frekvence nad 5kHz [ktery ta basa nemuze nikdy zahrat jako ton], tak to vyslednej zvuk stejne ovlivni :!: Takze proto jinej zvuk poleze z veze a jinej z komba. Mimo to kdyz hrajes pres distorzi, tak ta produkuje spoustu vysokofrekvencnich ruchu, ktery to kombo proste nezahraje, takze te nerusi, ale pri nahravani primo do line-inu pocitace nebo prave pri zapojeni pres klasickou hifi-vez je uslysis a libit se ti IMHO nebudou... To chce pak simulaci aparatu, coz laicky receno neni nic jinyho nez ekvalizer [nutno dodat, ze dost specialni]
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Roland

Příspěvek od Koxík »

No já mám teď momentálně půjčenej Roland Cube 30 a je to fakt super, a ta 15 stojí stejně jako to Microcube, já bych šel do tý 15, je to vážně super. :D
"Dnes nejsem ve své kůži" - Thomas Hewitt :-D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ani ta micro není špatná, osobně se mi teda zvukem líbí víc než 15, ale je to jen na takové to domácí brnkání, netlačí to tolik... Jinak 30 bezkonkurenčně nejlepší z tý řady...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Redeemert

Příspěvek od Redeemert »

Osobně se taky přikláním ke kombu, teď ho mám v Brně na koleji a doma hraju akorát přes mulťák a musim říct, že mi kombo taky sedne líp.

A ten Roland se mi taky líbí, ale ani můj Blazer neni k zahození :)
Fender Standard Jazzbass (Mexico)

Jesus rocks! ;)
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Taky raději kombo než jakákoliv verze přes pc nebo hifinu. Zkusil bych pokouknout i po Kustom Tube 12 (pololampa). Na youtube je na to docela dobrá ukázka a má to i pár lidí tady z fora. Ty ti poradí. Sám na něj mám zálusk. Ale v Brně mi to ne a ne dodat tak snad se někdy dočkám.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

Wohma píše: ..., ale :!: co nejdriv bych setril na poradny kombo do zkusebny a sehnal si treba nejakou kapelku, protoze hrat na plny pecky na kombu je neco trochu jinyho nez 'potichu' doma na sluchatka.
můžu jen souhlasit - už sem pár let bez kapely, velkej aparát sem z fin důvodů rozprodal a vesměs s kytarou funguju jen jako studiák přes všeljaký bohulibí zařízení do referenčních beden - zvuky sou sice fajn i na nahrávkách, ale když pak někde zaskakuju na podiu, tak se toho hluku z komba vždycky bojim, jak na to nejsem zvyklej.....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

četl sem jen 1. příspěvek....
1. Special II je oničem
2. fokus je lepší
3. MG je s****a
4. spider je ještě větší břečka, horší jak behringer s dimavery a stagem, jediný co má dobrý je repro
5. Rolland je taky s****a digitální.
6. Kustom, Fender toť moje doporučení
7. Klidně ale kup i sračku, za ty prachy nic dobrýho nevytlučeš!!!! Důležitější je hrát, snad nechceš dopadnout jak tady mi kkti co dýl vybíraj co koupí než na to hrajou :lol:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Roland

Příspěvek od Koxík »

Nero píše:Ani ta micro není špatná, osobně se mi teda zvukem líbí víc než 15, ale je to jen na takové to domácí brnkání, netlačí to tolik... Jinak 30 bezkonkurenčně nejlepší z tý řady...
No já jsem právě eště 15 nikde neviděl, Microcube už jo, hrál na něj nějakej typan na Karlově mostě :lol: a neznělo to špatně. Jinak typnul bych si že ta 15 asi má o něco míň funkcí než má ta 30. Ta 30 má simulaci Messy, což 15 asi nemá. A mě se tam právě tohle zkreslení jediný líbí. Ale ty ostatní zkreslení můžou pro někoho bejt mnohem lepší, to je subjektivní. Ale já to na doma teď plánuju asi taky. :)
turbo_MaCk píše:četl sem jen 1. příspěvek....
1. Special II je oničem
2. fokus je lepší
3. MG je s****a
4. spider je ještě větší břečka, horší jak behringer s dimavery a stagem, jediný co má dobrý je repro
5. Rolland je taky s****a digitální.
6. Kustom, Fender toť moje doporučení
7. Klidně ale kup i sračku, za ty prachy nic dobrýho nevytlučeš!!!! Důležitější je hrát, snad nechceš dopadnout jak tady mi kkti co dýl vybíraj co koupí než na to hrajou Laughing
Ten Special II sem mám dojem jednou viděl a myslim že se na to hrát dá, ale musíš si na to asi zahrát a dobře si vybrat, s Fokusem jsem nikdy do styku nepřišel, Marshall MG mám přes 2 roky a pokud máš kytaru s HB tak to hraje suprově (na doma při malý hlasitosti, ve zkušebně se mi to neosvědčilo), to kombo se mi teď nějak s**e jak mu vypršela záruka, ale všechno sou to naštěstí docela drobnosti...Roland neni špatnej si myslim já teda, i když nezkoušel jsem ho vohulit, ale na domácí cvičení jedno z nej. řešení. Kustoma jsem nikdy neslyšel a na Fendra jsem jednou brnkal jen na čistej kanál a to je podařený. Můj názor :D :wink:
"Dnes nejsem ve své kůži" - Thomas Hewitt :-D
Nero
Rádce

Re: Roland

Příspěvek od Nero »

Koxík píše: No já jsem právě eště 15 nikde neviděl, Microcube už jo, hrál na něj nějakej typan na Karlově mostě :lol: a neznělo to špatně. Jinak typnul bych si že ta 15 asi má o něco míň funkcí než má ta 30. Ta 30 má simulaci Messy, což 15 asi nemá. A mě se tam právě tohle zkreslení jediný líbí. Ale ty ostatní zkreslení můžou pro někoho bejt mnohem lepší, to je subjektivní. Ale já to na doma teď plánuju asi taky. :)
Takhle, připadá mi že t micro má k 30 ohledně možností aparátů blíž než 15 (u tý nevim co přesně simuluje), micru oproti 30 chybí mód metal (že by rádoby Peavey 5150? možná...) a tweed (Fender Bassman či co to bylo, nějak mě zlobí pamět, možná si uplně vymejšlim) a nemám EQ - jen jakoby-tonovou clonu. Hlasitá je dost, takže bych možná šel spíš do micra než do 15, pokud to je jen na brnkání doma.

Edit: Jinak já teda radši používám mód metal než r-fier, připadá mi hezčí, páč ta rádoby-messa moc brzo nakresluje (dle mýho).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Abych tady taky trošku podpořil rolandy...
První důležitá informace: Mám MG15 od Marshallu a testy byly prováděny bez efektů...
Kámoš z (vznikající) kapely má 15ku od Rolanda, efektů to, pravda, oproti 30 má minimum, ale zase oproti MG je to v otázce zkresleného zvuku nádhera, já musim zkreslovat krabičkou a hnát to přes clean, on jede v pohodě na ten svůj metal stack a výsledek byl víceméně srovnatelnej... Teď už je to jedno, oba máme stejnej efekt, a combo máme na clean...
Na 30ku jsem hrál kdysi ve zkušebně, tehdy ještě bez jakýchkoliv zkušeností s efekty, nutno podotknout, že jsme toho moc nenahráli, protože jsem pořád upravoval hodnoty phaseru a takovejch efektů, ale jinak jsem byl hrozně rád, že jsem přeřval bicí a hlavně jsem konečně poznal aspoň trochu, co že to je zkreslení...
Die Hard or Die Home
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

jo všici ty rollandy chvíálí... já hrál na 30W kytarový a 30W basový a za ty prachy,nevím... platí se za efekty který sou mi nanic (minimálně na kombu)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
jaby

Příspěvek od jaby »

já sem sice taky jenom začátečník, ale před měsícem sem si koupil rok starý kombo Fender Frontman F15G a nemůžu si pumoct, ale hraje fakt dobře a je levnější než ten MicroCube, takže radím toto
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

jako kdybych měl znova vybírat kombo do začátku, tak jdu do tohohle - danelectro honeytone...
http://eshop.kytary.cz/danelectro-zesil ... 92:0:0:1:0
btw, hele, nestálo to ještě před měsícem 800?
Die Hard or Die Home
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Bejvávalo, cenz se hýbou... Jinak teda mě se tenhle chrchlák moc nelíbil, ikdyž za ty prachy, co můžu chtít... 8)

PetrPeter 1975 - 2008
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

tak radši chrchlák, kterej v případě potřeby hodim do batohu, než chrchlák marshall (na overdrive kanál), kterej váží 9 kilo (teda teď něco kolem sedmi, včera jsem serval zadní kryt...)
Die Hard or Die Home
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“