Gitara a kombo (Squier + Roland)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
sebous

Re: Gitara a kombo (Squier + Roland)

Příspěvek od sebous »

Shrnu me dosavadni zkusenosti s podobnym problemem do bodu.
1)Mam squier affinity HSS strat a s rozladovanim zadny problem nikdy nebyl. Pokud umis spravne namotat struny tak staci bud prostudovat woruv skvely clanek "pece o stratovske tremolo" nebo proste vysroubovat paku a nestarat se o to.
2)cort rady G je superstrat ma takove ostrejsi telo, squier je klasicky strat. Me treba ta corta tak dobre nesedela v ruce a zvukove byla dost podobna te moji nynejsi kytare. (Zkousel jsem G250). Nejlepsi bude kdyz si je pujdes osahat, navic ten klasicky fender tvar mi pripada o dost hezci a prijemnejsi :)
3)15W do zkusebny neni, jednou jsem s tim zkousku tahl ale proste trochu toho vykonu tomu chybelo. Tak aspon 30W minimum, ale zalezi co hrajete. Ten roland 40w ti stacit na zkousky prumerne hlasite kapely bude a pokud ma funkci na domaci ztiseni bude fajn i na doma :)
4)cort zenox 40 se mi spatne drzel kdyz jsem ho zkousel :P Takze napred zajdi do hudebnin a budes chytrejsi :)
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
koko

Příspěvek od koko »

Ja vim ze se sem porad s..u s tim mym novym kombickem, ale ten novej 40W Roland ma i looper, coz je pro takoveto domaci hrani nebo i muzicírování treba jen s bicíma, výborna věc, takze urcite doporucuju. Vyplati se to.
BaCH PL-03MJBS, Washburn RX22F, Roland Cube 40xl , 15x a Micro Cube 2W, Ensoniq KS-32
Hano

Příspěvek od Hano »

a ako sa ti na squier affinity HSS strat hra?? ma to dobry zvuk?? doporucil by si mi ho? :D
a inak tie Cort gitary sa mi az tak nepacia... ten fender ma ppci vzhlad :D

btw oplati sa kupovat komba cez net(nemyslim na online bazaroch)? alebo aj tie si mam ist osobne kupit do predajne?
sebous

Příspěvek od sebous »

Otazkou je kolik kytar uz jsi slysel a co je pro tebe dobry zvuk :D Kdyz jsem ji mel novou byl jsem z ni hotovej, pote co jsem si zahral na fender tele american std. videl jsem dobrej zvuk trochu jinde:)
Ne za ty prachy mi pripada paradni, zahraju si na tom +- cokoliv me napadne a zni mi to hezky. Kamarad ma fokus Les paul a kdyz hrajem spolecne tak ta jeho kytara dost zanika, ten strat je hezky pruraznej. Casem vymenim snimace za RM a bude to oukej :)
Ono hlavne zalezi pres co hrajes, Vox AC15 z toho udelal naraz tak uzasny zvuk ze jsem malem padl na p.del :D
Kombo jsem kupoval od Sadama tady z fora a byl to skvely obchod, bazar se tu hodne doporucuje takze bych se ho nebal, taky tam ted koukam po lacine lampe na zkousky :)
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
J.Page

Příspěvek od J.Page »

zvláštní...vždycky jsem v porovnání strat Lp slyšel spíš zanikat strat...Možná proto, že LP bylo Gibson
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Hodně záleží na tom, kdo, přes co, jak a co hraje.
Charles

Příspěvek od Charles »

No tak já si myslim,že roland 40XL je hovadi a to absolutní!Mám Roland cube 15XL na to domácí hraní to stačí,navíc za ty prachy za 40 už máš hezkou Lampu,co se týče kytary nevim,jak ten Squier od Fendera,ale na jednom jsem zkoušel moje kombo a ta kytara stála 12 tisíc a zy ty chyby jsi dostal opravdu kvaltně vyrobenou NEKVALITNÍ kytaru,kobylka tobyl blbej fór no nic,já osobně bych šel do kytar od Cort má X1 a je to držák,ale jako levnou kytaru si musíš vyzkoušet na prodejně a tam uvidíš...
Cort X-1 BKS, Roland Cube 15Xl, Digitech RP155+BESPECO VM18L
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Čárlsi, když tvrdíš, že od Squieru za 12k dostaneš mizernou kytaru s nepoužitelnou kobylkou, aspoň popiš co na ní bylo špatně. A X1 bych zrovna moc pozitivně nehodnotil - není vyloženě špatná, ale za ty peníze se dá koupit i lépe. Xko je prostě jednoduché HH pádlo se stratovským tremolem a designem dělaným jako magnet na čtrnáctileté metalisty. Je materiály a úrovní zpracování velmi podobná Bullet Stratům od Squieru (pro neznalé - za moc nestojí).

A co se týče čtyřicetiwattového tranďáku - pokud si koupí 15w na doma, s čím bude hrát na zkouškách? Za těch pár korun co mu zbyde si pořídí lampáč dostačujícího výkonu?

Snad už má koupeno.
J.Page

Příspěvek od J.Page »

Pod worův mocný příspěvek bych se podepsal.
Debrax

Příspěvek od Debrax »

nemôžem si pomôcť ale Squier mi ide proti srsti
pár kúskov sa mi dostalo do rúk a nebol som s nimi spokojný. Väčšina neladila a jedna mala dokonca mierne skrútený krk. Myslím, že určite nájdeš za takú cenu aj kvalitnejšiu gitaru.. Samozrejme to bude možno dlhšie trvať ale budeš napokon spokojný.
Na druhej strane ale ak ju chceš len pokiaľ sa naučíš hrať a po čase si budeš chcieť kúpiť novú tak problém nevidím. Naučíš sa a možno aj keby mala nejakú drobnejšiu vadu tak prejde dosť času kým si ju všimneš a začne ti vadiť
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Které Squiery jsi měl v ruce? Neladily ani po seřízení? Z fabriky lezou jen sestavené, neseřízené.
Hano

Příspěvek od Hano »

nooo ja som si ju uz objednal ale na sklade ju nemali tak mi pride az za 4-6 tyzdnov (objednaval som to 14.3).. takze uz o cca tyzden ju budem mat doma a combo si objednam z bazaru asi Roland cube 30X
Charles

Příspěvek od Charles »

Je je možný že jsem měl prostě blbej kus,ani nevim co to bylo za typ,když jsem zkoušel nový kombo tak jsem chtěl něco podobnýho jako cort x-1,no byl tam jenom tenhle superstar ladilo tam jenom prvních 5 pražců pal-muting na kobylce nešel dělat byly jsme v těch kytarách 3 a všichni jsme se schodli,že tu kytary bychom nedali ani 10 korun.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jaký superstar tam bylo?

PM jde na každé kytaře - když to člověk teda umí zahrát.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Charles

Příspěvek od Charles »

Nero píše:Jaký superstar tam bylo?

PM jde na každé kytaře - když to člověk teda umí zahrát.

To máš pravdu,ale někde je to hodně "podělaný" a to byl případ tý kytary...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

V životě jsem nezažil kytaru, na kterou by nešel hrát palm-muting. A to že mi jich rukama prošlo fakt hodně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Charles

Příspěvek od Charles »

Jó tak to už nevim
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

To už ne, kluci. Fakt sorry, ale tohle už ne. To mi nemůžete dělat. Už ne, prosím.

Charles: Myslíš tohle všechno vážně?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Charles

Příspěvek od Charles »

Nero píše:V životě jsem nezažil kytaru, na kterou by nešel hrát palm-muting. A to že mi jich rukama prošlo fakt hodně.
No tam struny byly nějak debilně kdytý drážkama,proto pm neznim tak jak měl
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Charles píše:
Jó tak to už nevim
Možná Aneta Langerová?

Každopádně se totální ztrácím v tom, co si nám tu chtěl sdělit.
No tam struny byly nějak debilně kdytý drážkama,proto pm neznim tak jak měl
Nauč se hrát PM, než budeš soudit jakékoli nástroje.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“