lampy, flašky, elektronky

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: lampy, flašky, elektronky

Příspěvek od Wohma »

Super, dik za info :idea: Muzes nekde zjistit, odkud je bere? Jestli je to ten TubeTown?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Enty™

Příspěvek od Enty™ »

a je v Brně nějakej obchod kromě GESu kde je to párování spolehlivější?
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

Wohma píše:Super, dik za info :idea: Muzes nekde zjistit, odkud je bere? Jestli je to ten TubeTown?
Covece dneska jsem to uz nestihl ale zejtra mu cinknu a dam vedet.....

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
darth vader

Příspěvek od darth vader »

ahoj, mam pár dotazů:

1) jak přeměřím lampy - stále se o tom bavíte, ale nějak jsem to nepochopil. co sem se ptal, tak je na to potřeba nějake šilene měřící zařízení, který skoro nikdo nemá (aspoň koho znám).

2) odhazujete se na pořízení lamp z EHS - mohl by sem někdo hodit adresu, nebo něco bližšího?

3) když měním koncové lampy na mesa boogie dual recto z 6L6 a EL34, musím štelovat bias, nebo stačí jen přepnutí na příslušný typ lamp?

4) které lampy EL34 by jste mi doporučili na hutný zvuk v basech a současně pěkně čvachtavý středy. rád bych něco ala adam jones.. Co jsem prolezl web, tak mi nejvíc ulpěly v mysli od znašky JJ.

diky moc za odpovědi!
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

1) ano, je třeba šílené měřící zařízení
2) asi myslíš ESH - http://www.eshamp.com/EN/about.html
3) stačí přepnout switch, Mesy jsou v tomhle ohledu bezúdržbové
4) JJ jsou oukej
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Bacha, ja myslim ze 3 a 4 neni zas tak uplne pravda. U normalnich ampu kdyz menis koncovky, tak si koupis nejakou sadu lamp, nastavis jim spravne predpeti aby jimi tekl pozadovany proud.
Mesa to u rectifieru udelala presne naopak, predpeti tam dali napevno (pro el34 tusim -39V) a pak vybiraji elektronky, kterymi pri tomhle predpeti (a Ua) tece ten spravny proud. Nasledne je prodavaji jako spesl elektronky pro duala atd, v tom pripade fakt nemusis nic resit, jen je vymenit. Kdyz si ale koupis nejakou jinou sadu, tak nevis jaky proud jimi pro danem Ua a predpeti potece. Mohou se klidne biasovat moc cold nebo moc hot.

Jsou 2 moznosti jak to resit, bud si koupit mesou vybirane lampy pro duala, nebo fakt zajit za nejakym opravarem, rict mu ze to mas to duala a on ti vybere spravnou, zmerenou sadu od ktereho vyrobce si reknes.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Přesně to jsem chtěl napsat. Nemůžeš tam hodit jakékoliv spárované lampy.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

Wohma píše:Super, dik za info :idea: Muzes nekde zjistit, odkud je bere? Jestli je to ten TubeTown?
Tak je to nakonec ten TubeTown....

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Nero píše: 4) JJ jsou oukej

To bych neřekl, zrovna minuký týden jsem reklamoval v GESu jednu JJ - GZ34 a vůbec jsem nebyl první. Byla zaplynovaná. Je to drek a reklamace je ošidná. Prý to pošlou výrobci a ten se do měsíce vyjádří....

Určitě raději Sovtek, či EHX.

A jak píše Lukus, v těchto typech zesilovačů je třeba mít přísně párované ( kvadrované ) elky s co nejpodobnějšími vlastnostmi originálním.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Fade píše:Přesně to jsem chtěl napsat. Nemůžeš tam hodit jakékoliv spárované lampy.
Oslov Tomáše Matouška, ten má originály, kontakt najdeš v příslušné odrážce. E-mail je myslím ema@seznam.cz
StoneG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StoneG »

A “mixed biasing” system (a combination of cathode- and fixed-bias techniques) allows you to change the output tubes without the need to re-bias the amp.

Znamená to, že se můžou měnit lampy bez nastavování biasu? Samozřejmě myslím měnit kus za kus akorát jiný výrobce.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

mmjuz píše:
Fade píše:Přesně to jsem chtěl napsat. Nemůžeš tam hodit jakékoliv spárované lampy.
Oslov Tomáše Matouška, ten má originály, kontakt najdeš v příslušné odrážce. E-mail je myslím ema@seznam.cz
Matouška samozřejmě znám :) Ale já jsem jen doplňoval informace. Nepotřebuju zatím měnit lampy ;)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Á, omlouvám se, Fade, to mělo patřit samozřejmě tazateli - Darth Vaderovi...
darth vader

Příspěvek od darth vader »

diky moc za radu!!

jinak mam ještě jeden dotaz - hrál jsem s mesou celou dobu v módu siliconových diod - rectifier mode jsem nevyužíval. myslíte že jsou potřeba měnit rectifierové lapmy (5U4) když jsem přez ně nehrál (chtěl bych začít). Jinými slovy, jestli se opotřebovávají když jsou v podstatě celou dobu nažhavený (žhaví se automaticky když je zaplej aparát), ale nehraje se přes ně.

jinak pravděpodobně dnes nebo zítra si budu objednávat z tube-town.de a mám v balíku ještě nějakou volnou váhu, tak kdyby někdo chtěl taky něco, tak to můžem dát dohromady a podělit se o poštovný. (su z brna :))
Enty™

Příspěvek od Enty™ »

Jsou ty kvadrovaný Sovteky nebo EHX z GESu spolehlivější než ty JJ? nebo tam radši nebrat? i když ono v Brně asi není moc jiných možností, ne?
//nebo možná za ty TUNG-SOLy bych si i připlatil
Enty™

Příspěvek od Enty™ »

to nikdo neví, nebo je to tak blbá otázka že si to neuvědomuju?
fiklikos

Příspěvek od fiklikos »

ahoj stavím si elektronkový koncák s EBL21 a elektronka se mi po asi pul minutě zahřeje tak, že ne ni ani nesáhnu. bojím se, že kdybych to nechal dýl tak praskne :? co s tím? :|
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Elektronky přece topí normálně, ne? ;) Je to sice extrém, ale už jsem viděl i roztavenou. :lol:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

darth vader píše:diky moc za radu!!

jinak mam ještě jeden dotaz - hrál jsem s mesou celou dobu v módu siliconových diod - rectifier mode jsem nevyužíval. myslíte že jsou potřeba měnit rectifierové lapmy (5U4) když jsem přez ně nehrál (chtěl bych začít). Jinými slovy, jestli se opotřebovávají když jsou v podstatě celou dobu nažhavený (žhaví se automaticky když je zaplej aparát), ale nehraje se přes ně.

jinak pravděpodobně dnes nebo zítra si budu objednávat z tube-town.de a mám v balíku ještě nějakou volnou váhu, tak kdyby někdo chtěl taky něco, tak to můžem dát dohromady a podělit se o poštovný. (su z brna :))
Jestli tu usměrňovačku chceš vermomocí měnit ( nepřipadá mi to nutné ), tak od Tebe tu původní koupím. Tedy obě dvě.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Bummer píše:Elektronky přece topí normálně, ne? ;) Je to sice extrém, ale už jsem viděl i roztavenou. :lol:
jo, její fotku jsem sem už taky házel... prej se to stane, když je elektronka pořádně nažhavená a vnikne do ní vzduch
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“