Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Dan Rohanský

Re: Homemade kytara

Příspěvek od Dan Rohanský »

djumil píše:ja to dodelal do takove podoby...
PICT1334.JPG
Čéče vždyť na tý fotce neni nic vidět, já bych se rád podíval, ale ono to nejde.
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

ASmith píše:
Aspoň někdo stojí za ruční prácí na kterej je to hned vidět :) - o to mi šlo - aby to nevypadalo jako kdyby to vyjelo z továrny Fendera- ono popsání Morellova "Arm the homeless" taky nevypadá na 1. pohled moc vábně ale je to prostě rúčo, ať je vidět že je to dělaný doma...
Pořád růčo růčo růčo růčo....obě tyhle věci jsou taky růčo:
Chápeš rozdíl?:)

Obrázek
Obrázek
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Jasně, ale přirovnávat toho ptáka? či co to je s tim napisem to už je moc :lol: :lol:
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Plumm to sice trefil, ale nenech se znechutit. Pokračuj podle sebe, ale naslouchej názorům ostatních. Vždycky to bude tvoje kytara, tak pokračuj, nenech se zdržovat. Vkus se vynutit nedá. Jak seš na tom s tělem?
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Na tělo dneska mrknu k dědovi kterej mi ho bude řezat, jestli už se do toho dal .. až se něco bude dít postnu fotky ;)
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
djumil
Bydliště: morava slezko,neni žadne česko :-D,severni morava tam býývam :-)

Příspěvek od djumil »

Dan Rohanský píše:
djumil píše:ja to dodelal do takove podoby...
PICT1334.JPG
Čéče vždyť na tý fotce neni nic vidět, já bych se rád podíval, ale ono to nejde.
uz sem ti to zpravil..viz vyše ;-)
´vyřiznout´ znamena vyřezat, ne OFREZOVAT a VYBROUSIT!!!!!!
djumil
Bydliště: morava slezko,neni žadne česko :-D,severni morava tam býývam :-)

Příspěvek od djumil »

ASmith píše:Na tělo dneska mrknu k dědovi kterej mi ho bude řezat, jestli už se do toho dal .. až se něco bude dít postnu fotky ;)
co je... ses nak zasek....
´vyřiznout´ znamena vyřezat, ne OFREZOVAT a VYBROUSIT!!!!!!
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Zjistil jsem, že jsem přišel o všechno dřevo (nebudu se tu vztekat jak se to stalo), tak se mi v hlavě zrodil vskutku debilní nápad - někde se mi tu válí krk od starého československého roundbacku od Delicie, který stejně za moc nestál. Menzura 620mm, javorový krk tenoučký a bez výztuhy, přední deska z tlusté překližky, zadek z poměrně měkkého termoplastu. Před rokem a půl jsem ho rozebral, krk byl na šroubu a byl dost křivě. A byl ohnutý. Odlepil jsem z něj hmatník, že do něj vykrouhám kanál pro výztuhu a zase ho slepím. To se ale nestalo, nebyl čas. A dnes jsem se díval na fotky různých prehistorických dutých elektrik, jmenovitě rodinu Harmony Stratotone.

Požadavky, které jsem si stanovil, jsou následující:

Zejména bych do toho nechtěl investovat téměř nic. Mám tu javorový krk s patkou na akustiku, šroubovaný, menzura 620, ten bych chtěl použít. Tělo bych nejspíš udělal duté, možná dokonce ze smrku, abych na něj snadno sehnal materiál (smrku mi, myslím, kousek zbyl). Pravděpodobně jeden snímač u krku, SC, přepínání mezi čistým zvukem krkáče a vytaženými výškami. Dost možná ne přepínání ale tónová clona opačně než je zvykem. Pokud bych sehnal (nebo namotal, pokud bych sehnal drát) dva snímače, tento prvek by nahradilo plynulé míchání signálu ze snímačů. Jinak jen volume, maximálně ještě klasická dnešní tónovka. Tedy max. 3 ovládací prvky. Kobylka jednoduchá, možná volná. Pravděpodobně s hrazdovým struníkem jako u jazzovek. Díry zepředu, kryté jednoduchým plexisklovým pickguardem od strun dolů, zezadu stříknutým nějakou neprůhlednou barvou s popisky a možná nějakým logem nebo ozdobným proužkem. Celkově dost prehistorického vzhledu. Smrková dutá konstrukce by snad mohla umožnit stáhnout výrobní náklady k nule; otázkou ale je, jak uchytit ten krk.

Jen tak halabala přilepený být nemůže, navíc se mi moc nechce se patlat s přesným spasováním dílů na rybinu. Vypadá to na šroubovaný spoj, jako u některých Taylorů a Seagullů; něco podobného ten krk drželo dříve, ale byl tam jen jeden šroub. Průšvih je v tom, že se těžko dostanu ke šroubu zevnitř, když to bude od krku po kobylku plné, a nebude to mít žádný ozvučný otvor. Ušmiknout patku a přišroubovat to po fenderovsku by znamenalo mít jen 12 pražců. Šroub zvenku zase znamená viditelnou hlavu. Tak babo raď.
Janko

Příspěvek od Janko »

Jen takovej bleskovej nápad. A co tu rybinu "ošulit" takhle? Teda nevim sice jak ta patka vypada, ale kdyby se zarovnala, na to se nalepily spaliky (to hnedy) a to by se pak nasledne lepilo do tela? Pricemz by spodek drzela spodni deska a vrsek hmatnik? Nejsem si ale jistej, jestli by to vydrželo...
Obrázek
Ano, jsem nezkušený člověk, který má možná zkreslené představy, ale to jen díky chybným informacím. Jestli si myslíte, že jsou chybné, pak mne opravte, budu jen rád, když se přiučím :-)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Já ti nevím, ono jde hlavně o to, že na rybinu tam není dost materiálu. Ta patka nasedá na tělo víceméně naplacato, je tam jen krátký přesah, aby se to dalo s tělem spasovat rovně. Zkusím to vyhrabat a nafotit.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

To Woro: Nevím, co myslíš tím "pokud bych sehnal dva snímače", ale jestli ti je jedno, co to bude za snímače, tak bych ti klidně nějakej šrot poslal. Singly teda nemám, ale humbuckery neznámý značky, typu a původu se mi tady asi dva válí a stějně bych je už asi do ničeho nedal. Jen mám takovej pocit, že ten jeden šíleně vazbil, ale s tím by sis třeba poradil.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Právě přemýšlím nad tím, že bych schrastil nějaký polomrtvý HB, vykuchal ho, nasadil jen jednu cívku, patřičně přemotanou na magneťáku, a hodil na to kryt. Mohlo by z toho vylézt něco jako ty příšery na laminátové Airline, co má Jack White. Blíží se jaro a lezou na mě bastlicí nálady. Gandžopádně díky za nabídku, kde se vyskytuješ? Moc se mi nechce krmit tu poštovní bandu dobytků :D
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Bohuslavice nad Metují (nedaleko od Dobrušky), takže nic jinýho než nechat vydělat pošťákům Ti asi nezbude, pokud o ně budeš mít zájem. Průběžně se vyskytuju taky v Opočně, Dobrušce a v Týništi. Zcela výjimečně ještě v Hradci Králové.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

woro90-1 píše:Právě přemýšlím nad tím, že bych schrastil nějaký polomrtvý HB
Jeden mam (kobylkac z Yamahy 120, prerusene vinuti), zdarma poskytnu (Praha 6, metro A idealne). :)
Hraju výhradně na šrot.
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Dneska přišel HW od BaChu, na pohled to vypadá celkem kvalitně, ale to ukáže čas :lol: ..jinak na těle už by se mělo pracovat akorát (naštěstí) nebude z borovičky ale slepily se dva kusy ořechu...tak uvidím jak to bude vypadat ...původní plán byl jen to laknout a nechat natural ale bojim se, že t tech 2 kusů už to nebude tak moc vábný :? ještě bych se chtěl zeptat kde bych mohl levnějc sehnat nějaký snímače..3k za RM se mi dávat nechce, ještě když nevim jak( a jestli :lol: ) to bude hrát a zas kupovat náký Shitagg je blbost...prostě náká středí cesta jestli je (bude to SSH).. :roll:
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Že by to vypadalo blbě, protože to bude slepený ze dvou desek, tak toho bych se fakt nebál. Většina kytar i s javorovými topy je přece uprostřed lepená. Spousta kytar je i ze tří desek pod průhledným lakem a blbě to nevypadá. Co se týče snímačů, na bazaru se toho válí spousta, být tebou šel bych minimálně do těch R.M., protože by byla škoda veškerou práci degradovat nějakejma hrůzostrašnejma snímačema za pár šupů. Myslím, že snímače maj dost podstatnej vliv na výslednej zvuk a rozhodně bych na nich nějak extra nešetřil. Navíc R.M. z bazaru nejsou, kdovíjak drahá záležitost.
ASmith

Příspěvek od ASmith »

S těma snímačem nevim no :(...nejdřív by to chtělo na něčem skusit jestli to vůbec hraje, ladí atd..a pak bych koupil něco lepčího 8)
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Když se tak kochám pohledem na ten HW a zjišťuju že díry pro struny jsou v kobyle zespoda a ne zezadu jak jsem myslel a PŘÍMO KE KOBYLE struny chytit nepůjdou, tak to asi bude chtít něaké ty průchodky nebo jak se tomu řiká :)....ale zajímalo by mě jak přesně, kolik a z jaké strany těla je tam mám dát? :roll: chápu to u tune-o-matic kobyly, ale u pevný kobyly na strata s dírama zespoda fakt nevim.... :?
Přílohy
IMG_6627.JPG
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

ASmith píše:S těma snímačem nevim no :(...nejdřív by to chtělo na něčem skusit jestli to vůbec hraje, ladí atd..a pak bych koupil něco lepčího 8)
hele a co ssh z korejskyho squire standart strata za 300 + pošta všechny co ty na to?
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Pikus

Příspěvek od Pikus »

ASmith píše:Když se tak kochám pohledem na ten HW a zjišťuju že díry pro struny jsou v kobyle zespoda a ne zezadu jak jsem myslel a PŘÍMO KE KOBYLE struny chytit nepůjdou, tak to asi bude chtít něaké ty průchodky nebo jak se tomu řiká :)....ale zajímalo by mě jak přesně, kolik a z jaké strany těla je tam mám dát? :roll: chápu to u tune-o-matic kobyly, ale u pevný kobyly na strata s dírama zespoda fakt nevim.... :?
tak až bys měl rozměřenou kobulku, tak by jsi si vyznačil, kde jsou díry, tam tu kytaru provrtal zkrz a z druhý strany dal ty průchodky... já v tom nevidím žádnou složitost... alespoň, takhle bych to udělal já
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“