Laney VC 30
Pravidla fóra
Laney VC 30
Zdravim jaký máte názor na tohle kombo pořád vybírám nějakého vhodného adepta a tohle se me naskytlo za 8t hraji hlavne rockovou hudbu a potrebui i kvalitní cistý kanám...... kombo potrebuji na hraní s kapelou 
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Re: Laney VC 30
Je to dobrý class A aparát, ale spíš pro staromilce. Dá se to trochu srovnávat, i když samozřejmě s rezervou, s Voxem AC30. Máš možnost mít verzi s 1 dvanáctkou nebo 2 desítkama? Já mám to druhé, což je OK pro čistý brilantní zvuk, pro zkreslení by asi byla lepší ta verze s dvanáctkou. Čistý kanál má dostatečný headroom, je to opravdu hlasitý kombo. Zkreslení je trochu oldschool, metal na to nezahraješ, ale pro klasický hard rock ideální.
Ta moje VC30 už víc než rok leží nečinně doma, do revivalu známé české popové legendy bylo moc hlasité pro hraní v malých klubech a na rautech, takže jsem si pořídil Fendera SCXD. Ale je mi ho líto prodávat, za cenu, kterou bych za něj mohl chtít, už asi nikdy nic lepšího neseženu.
Ta moje VC30 už víc než rok leží nečinně doma, do revivalu známé české popové legendy bylo moc hlasité pro hraní v malých klubech a na rautech, takže jsem si pořídil Fendera SCXD. Ale je mi ho líto prodávat, za cenu, kterou bych za něj mohl chtít, už asi nikdy nic lepšího neseženu.
Takze myslis, ze na hrani po klubech ci do zkusebny pro progress rock by bylo lepsi napr. VC15? Prave po radach co jsem dostal v jednom z temat, vaham mezi VC30/15, VOXem AC15 nebo Georgem Dennisem Mighty Mouse...a zatim jsem byl nakloneny k VC30...Fořt píše: do revivalu známé české popové legendy bylo moc hlasité pro hraní v malých klubech a na rautech, takže jsem si pořídil Fendera SCXD.
'09 Paul Reed Smith Custom 22
'01 Fender Stratocaster Highway One
'01 Squier Stratocaster EMG DG-20
George Dennis Super Mouse
http://www.bandzone.cz/primatordittrich
http://www.bandzone.cz/_73583
'01 Fender Stratocaster Highway One
'01 Squier Stratocaster EMG DG-20
George Dennis Super Mouse
http://www.bandzone.cz/primatordittrich
http://www.bandzone.cz/_73583
Ne, to si nemyslím. VC30/15 budou možná zvukově podobné, ale s tou VC15 nemám zkušenost. Ta 15 W nejspíš hraní s kapelou utáhne, záleží jak máte razantního bubeníka a následně basáka. To už by pak čistý kanál nemusel být čistý - i u té VC30 se čistý kanál dá vybudit a hraje to pak podobně vybuzený AC30, ale to už je vážně rachot, s kterým tě na malým pódiu zvukař moc nechválí.
Já jsem o VC15 taky uvažoval, když jsem hledal něco menšího, Fender SCXD to nakonec vyhrál díky větší univerzálnosti a nižší ceně, která u nových aparátů byla o víc jak 2k nižší.
Osobně do rockové kapely bych ti radil VC30, VC15 by tě v některých situacích mohlo svým nízkým výkonem omezovat.
Já jsem o VC15 taky uvažoval, když jsem hledal něco menšího, Fender SCXD to nakonec vyhrál díky větší univerzálnosti a nižší ceně, která u nových aparátů byla o víc jak 2k nižší.
Osobně do rockové kapely bych ti radil VC30, VC15 by tě v některých situacích mohlo svým nízkým výkonem omezovat.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Mam LC-15. Vim ze to je neco jineho nez VC, ale predpokladam ze koncovy stupen s 2x EL-84 by mohl byt stejny. Ma to (bohuzel) jen 1x10" a na hrani s rockovou kapelou je to uz dost nahrane (a to nehrajeme zadnou hlasitou prasarnu, max nejakej hardrock). Kdyz se ostatni trochu rozvasnej nebo se hraje na vetsim podiu (nebo open air), tak uz hlasitost nestaci, na cisty zvuk uz vubec ne a i zkresleny se zacina hltit (zrejme i vliv 10 repraku). Pak jsem si to musel nechat poustet do odposlechu, atd atd...
Tak jsem poridil 30W s 2x6L6 a 12" Celestion a je po problemech (neni to Laney).
Tak jsem poridil 30W s 2x6L6 a 12" Celestion a je po problemech (neni to Laney).
Hraju výhradně na šrot.
Tak já měl VC30 a dobrý kombo. Řvalo fakt jako kráva čistej krásnej. Zkreslení old.
U nás ve zkušebně bylo LC15 a je to teda s****a. Opravdu nebe a dudy. VC15 neznám.
U nás ve zkušebně bylo LC15 a je to teda s****a. Opravdu nebe a dudy. VC15 neznám.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Nedávno jsem VC30 1x12 koupil a jsem spokojenej. Čistej kanál super, zkreslenej jsem chtěl stejně jen na lehký nakreslení, na což se parádně hodí a pokud chci tvrdší zkreslení, dokopávám krabičkama. Někdo říká že je to kombo zvláštně zahuhlaný, což je při některým nastavení EQ pravda, ale pokud si člověk jen trochu pohraje, dostrane za ty prachy parádní zvuk. Nicméně AC 30 to prostě není, pořád z toho je slyšet ten Laney zvuk, což mě osobně nevadí.
Hlasitostí je to kombo akorát, v kapele s rezervou utáhne i hlasitýho bubeníka a doma se na něj (krom zkreslenýho kanálu) dá taky zahrát, aniž by člověk nějak zvlášť pobuřoval okolí.
Hlasitostí je to kombo akorát, v kapele s rezervou utáhne i hlasitýho bubeníka a doma se na něj (krom zkreslenýho kanálu) dá taky zahrát, aniž by člověk nějak zvlášť pobuřoval okolí.
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30