Jackson DKMG vs. Jackson RR3

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
golden-age

Jackson DKMG vs. Jackson RR3

Příspěvek od golden-age »

Ahoj, řeším takové dilema kterou z těchto dvou kytar: http://kytary.cz/jackson-rr-3/HN105105/ nebo http://kytary.cz/jackson-dkmg-mtl-blk/HN105072/. Měl jsem v ruce obě, i když má každá jiný tvar a snímače, tak se mi obě líbili. Nemůžu se rozhodnout pro kterou, dokázal by mi někdo poradit nebo doporučit, kterou z nich?
DL
Kontaktovat uživatele:

Re: Jackson DKMG vs. Jackson RR3

Příspěvek od DL »

Vypadá to, že se budeš muset rozhodnout mezi aktivy/pasivy a 22/24 pražci. Pokud pomineme tvar.
Ten superstrat se ti bude možná o něco lépe prodávat.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Vladtepes

Příspěvek od Vladtepes »

Ouuu tak toto ti vážne nezávidím :) obe majú niečo do seba. Superstrat je ,,pohodlnejší,, a je to fakt metalova mašina, ale ten RR je zas úplne krásny nástroj a tie snímače sú úplne úžasne! Ja by som asi šiel do toho RR i keď to hranie nebude tak pohodlné tie snímače sú univerzálnejšie (urcite aj tie EMG sám ich mám, ale na svojej Jacksne som mal tie iste od Seňora Dankena akona RR a prišli mi o chlp ,,univerzálnejšie,, a ,,farebnejšie,,)
Schecter HELLRAISER V 1, Jackson JS327, LTD M 401 FR, Cort G 254
ORANGE Jim Root Terror, ORANGE Micro Terror, ORANGE PPC 112,
AKG WMS PRO 40 Set flexx, Ibanez TS 7 BOSS NS 2, Behringer TU 300
http://bandzone.cz/haluzotvoristika
SIXPOUNDER

Příspěvek od SIXPOUNDER »

Vidím že řešíš skoro stejné dilema, jako jsem řešil před dvěma roky já. Také jsem měl spadeno na RR3 nebo DKMGT (verze bez tremola). Nakonec jsem se rozhodl pro pohodlnější superstrat a nelituju. Hraje se na to skvěle a zvuk to má hodně silnej ale barevně je to slabší než ty duncany. Ale mám to na thrash/death takže tam to tolik znát neni. Přesto když se ohlédnu zpátky mám cukání si to RRko někdy koupit protože to je úchvatná kytara, jak po stránce vzhledu tak po stránce herní. Zkrátka nejradši bych bral obě, ale to ti moc nepomáhám. Rozhodnutí bude těžký, ale myslim si že ať se rozhodneš jakkoli, kytaru si pak rychle zamiluješ a nebudeš litovat ať to bude RR nebo DKMG.
Obrázek
chmelda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chmelda »

Za me RR, mam kytary obou tvaru, ale to RR je neporovnatelne pohodlnejsi, co se tyce hre ve stoje. Jestli pri hrani i hodne sedis, bude pro tebe tvar superstrat lepsi :wink:
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

nevím co všichni máte proti sezení s véčkama, seděl jsem s gibsnem, seděl jsem s rrkem a hrálo se mi na to suprově :-) je fakt, že to rrko bylo oproti gibsnu takové méně stabilní, ale pokud máte 3 roky, přepadávací SG, tak si člověk zvykne na cokoliv :-)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Pravda, mně véčko (klasické '58) také nijak zvlášť nepadalo ani mě neomezovalo. Jen na té noze sedělo nízko.
Flexak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flexak »

Cau, mam uz zhruba rok a pul presne to RRko co si chces koupit a jsem s nim maximalne spokojeny. Hlavne sola na tom zni krasne. Co se tyce pohodli hrani tak ve stoje neni co resit a v sede se da vpohode oprit mezi nohy (zvlast proto, ze zdirku na kabel to ma v horni ploutvi) a prijde mi ze ruce jsou v takove prirozenejsi poloze. Jako fakt se s tim neda valet po gauci a brnkat jak s tim superstratem, ale nepohodlne to roznohdne neni.
Jackson RR3 cs
Fokus strat 31
Zoom G2
Roland cube 15
reason

Příspěvek od reason »

Čau,
za sebe hlasuju pro RR3. mám s ní osobní zkušenost a nejen s tímto véčkem (+ Pořízka + LTD) - nemyslím tím hraní v obchodě. na sezení je lepší symetrické véčko (např.king v), ale jackson něco takového v podobné ceně nedělá - škoda. rr je dobré mít uchycenou při hře v sedě na pásu - akorát ho v musíš zkrátit. RR padá na hlavu, ale když dáš úchyt na místo jednoho šroubu u krku (prodává se takový poloúchyt - šroub - viděl jsem to někde na netu :?: :?: :?: :?: ) výrazně si polepšíš. zvuk je opravdu luxusní - nejlepší co znám - udělá to na člověka dojem - vyloženě sólová gitarka 8) co mě vadilo je šrubovaný krk + 22 pražců = horší přístup k vyšším polohám, ale dá se. situaci by vyřešilo 24 pražců (o lepeném krku ani nemluvím - i to má ale nevýhody), ale pak už je až RR24 (to teď přesně nevím) a 100% RR5 (nová cca 30 litrů). ta rr5 má lepený krk a 24pražců. zkus si véčko i strata ale jedno vím jistě...až tu RR3 uvidíš, pujdeš s ní domů v podpaží :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PS: strat je na pohovce opravdu pohodlnější, ale s véčkem máš při hře pozici jako při hře klasiky (kytaru máš mezi nohama = ne na noze) - ze španělky (pokud se drží tak jak se má) na véčko - no problém
na véčko se v sedě opravdu hraje úplně normálně, akorát mě osobně to dřív unaví než strat.
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

ten SS s aktivama bude snad jen na metal za to na Véčku mužeš přes ty snímače zahrát více stylů
ty snímače na Véčku jsou více univerzální podle mé zkušenosti a celkově ta červená barva je naprosto krutá

u toho SS by mě vadila obrácená hlava ....
Už nehraju, pouze poslouchám ...
xaero

Příspěvek od xaero »

Ono to RR3 je v podstatě (až na hmatník a krk) uplně to samé jako Jackson DK2M. Takže jestli chceš zvukově stejného SuperStrata tak se podívej po ní ;). Jinak RR3 se mi hodně líbí ale trošku mi tam mrzí těch 22 pražců. Takže pak zbývá už jen RR24 :(.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

reason píše:PS: strat je na pohovce opravdu pohodlnější, ale s véčkem máš při hře pozici jako při hře klasiky (kytaru máš mezi nohama = ne na noze) - ze španělky (pokud se drží tak jak se má) na véčko - no problém
na véčko se v sedě opravdu hraje úplně normálně, akorát mě osobně to dřív unaví než strat.
Dobře, upřesňuji, sedělo nízko na LEVÉ noze. :roll:
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Rainmaker píše:ten SS s aktivama bude snad jen na metal za to na Véčku mužeš přes ty snímače zahrát více stylů
ty snímače na Véčku jsou více univerzální podle mé zkušenosti a celkově ta červená barva je naprosto krutá

u toho SS by mě vadila obrácená hlava ....
Tohle jsi ted vymyslel ne? :roll: :lol:
NihilisticWonder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NihilisticWonder »

Pokiaľ hľadáš ostrejší viac plochý zvuk alebo ako by som to nazval tak potom DKMG, pokiaľ chceš poriadný hutný zvuk tak RR3. Keď nehľadím teda na tvar, inak obe gitary sú spracovaním to isté...
ENGL Powerball 100W, Laney LX 412 A,B Cabinets, Jackson Pro Series KE3 Kelly, Seymour Duncan Pickups (JB TB-4, Jazz SH2N HB), Dean Markley Strings, George Dennis, Jim Dunlop, Stagg Picks

http://www.bandzone.cz/increasingpassion
http://bandzone.cz/doomed
http://www.bandzone.cz/necroanatomy

A nová kapela INTERFACE
http://www.myspace.com/ifsvk
http://bandzone.cz/interface
Solstice

Příspěvek od Solstice »

Osobně moc nechápu ty touhy po 24 pražcích, jak se tu zmiňuje... jakože kolik z vás ty poslední 2 pražce opravdu využije? Ani v kapelách, kde se hrajou hodně často a vysoko sóla (napadají mě třeba starší Children of Bodom nebo Hammerfall) se to nevyužije.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No tak například u sebe na kytaře ty dva půltóny jen tak nedobenduju a to, že mu ty dva pražce schází, člověk zjistí až ve chvíli, kdy je opravdu potřebuje (třeba jen kvůli coverům Megadeth). S tremolem je to dost podobný. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
golden-age

Příspěvek od golden-age »

Bummer píše:No tak například u sebe na kytaře ty dva půltóny jen tak nedobenduju a to, že mu ty dva pražce schází, člověk zjistí až ve chvíli, kdy je opravdu potřebuje (třeba jen kvůli coverům Megadeth). S tremolem je to dost podobný. :)
Megadethy mám taky v plánu plánu, to by mohl být problém. Ale Mustaine taky používal/používá Véčka od Jacksonu. Který songy/sóla se konkrétně hrajou na 23. a 24. prazci?

Ještě se zeptám jak hodnotíte ty snímače na RR3 slyšel jsem je naživo a přišlo mi že jsou daleko dynamičtější než EMG.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

golden-age píše: Který songy/sóla se konkrétně hrajou na 23. a 24. prazci?
Napadá mě třeba Holy Wars.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Mightning
last.fm: http://www.last.fm/user/Mightning
Bandzone: http://bandzone.cz/backslider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mightning »

golden-age píše:
Bummer píše:No tak například u sebe na kytaře ty dva půltóny jen tak nedobenduju a to, že mu ty dva pražce schází, člověk zjistí až ve chvíli, kdy je opravdu potřebuje (třeba jen kvůli coverům Megadeth). S tremolem je to dost podobný. :)
Megadethy mám taky v plánu plánu, to by mohl být problém. Ale Mustaine taky používal/používá Véčka od Jacksonu. Který songy/sóla se konkrétně hrajou na 23. a 24. prazci?

Ještě se zeptám jak hodnotíte ty snímače na RR3 slyšel jsem je naživo a přišlo mi že jsou daleko dynamičtější než EMG.
Into the Lungs of Hell
http://bandzone.cz/backslider

Kytary: Cort M600, Fokus-H Stratocaster
Komba: Randall RG75G3, Crate V5
Efekty: Digitech RP100A

http://www.last.fm/user/Mightning
bazmekgrat

Příspěvek od bazmekgrat »

to su take debaty vzdy o tych prazcoch .... niekedy sa to proste zide ... napr pri string skiping arpegiach som rad ze to mam, a tiez netreba zabudat ze vacsinou na tych 24 prazcovych gitarach sa hra aj na ten 22hy hra lepsie ako na 22 prazcovej gitare
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“