Nezavisle na vasem rozhovoru jsem dneska Blackfang poridil a jsem celkem nadsen. .94 priblizne odpovida George Dennis 1,05 (Sharp), coz bylo doted moje nejoblibenejsi trsatko.Flajtr píše:Blackfangy si teď taky chcu koupitděláš mi radost. Na ultexa jsem hrál párkrát, tu 0,73 bys přirovnal tvrdostí k jakýmu tortexovi ? Nevím jaký mám objednat, na tortexy hraju 0,88...
Ten ultexovej Jazz III je jeste tvrdsi nez puvodni Jazz, coz uz je na me prilis. Skoda, ze nedelaji neco jako M3 z ultextu, ten material podle me mnohem min klouze nez tortex. Aspon dnes na zkousce jsem s nim nemel vubec problemy a to jsem ho ani neojel klicema. S Tortexama jsem mival problemy, i kdyz byly poskrabany.
Kazdopadne z toho, co ted mam nakoupeno, tak:
Blackfang .73 ~ Brain 1.00 (ten je trochu tvrdsi, mozna by vic opdovidala 88ka) ~ novejsi (sizenej, mekci, tenci) George Dennis 1.05 ~ Dunlop Tortex M3 (ale ten je mensi, takze se jevi jako trochu tuzsi)
Jak uz jsem psal, Blackfang .94 priblizne odpovida "starymu dobrymu" GD 1.05 Sharp, i kdyz je o trochu tvrdsi (ten GD je nekde na ceste mezi .73 a .94). Zadny dalsi ekvivalent uz neznam, Tortex H3 Jazz uz je zas o neco tvrdsi.
Nicmene prestoze ten Blackfang nema zadnou protiskluzovou vrstvu, tak se drzi velmi dobre. Mozna za to muze ten potisk, trosku to zdrsnuje. Ale rekl bych, ze to proste bude (velmi prijemna) vlastnost toho materialu. Dnes jsem na zkousce hral na ten Blackfang .94 a (ac jsem tomu nechtel verit) tak byl zvuk dost jinej - ma mnohem vetsi attack a trochu vic vysek.
Jediny, co mi na tom Blackfangu trochu vadi, je velikost - ale asi si ho necim zastrihnu na velikost GD a budu spokojen. Blackfang tvarove v podstate presne kopiruje GD Sharp - priblizne nekam po logo George Dennis ( http://i.ebayimg.com/16/!Bf5q8r!!mk~$(KGrHqMH-DcErhsoGdykBLDFPFoh5g~~_35.JPG ), ale je o 2-3mm delsi.
Klasickej Dunlop Ultex .73 ( http://www.amazon.com/Dunlop-Ultex-Pick ... B000EEL9DE ) je o trosicku mekci nez ten Blackfang .73 a nema tak vyraznou spicku, ale jsou si velmi podobny.
U Jazz III jdou tvrdosti postupne takhle: Tortex M3, Tortex H3, klasika nylon, Ultex
Mimochodem vsechny zmineny trsatka (az na GD) ted maji na hudebniraj.cz (zajimavy hlavne pro Brnaky).