SCREAMO

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
urskumug
Kontaktovat uživatele:

SCREAMO

Příspěvek od urskumug »

ahoj
je zde sice na fóru povídání o řvaní, ale mě nezajímá growl, ani pigsqueal a deathovej skream a podobný humusárny - subjektivně mě to nebaví, protože ani jeden styl neni (dle mého názoru) osobitej, kdežto skreamo v důsledku namíchání hlasový barvy osobité rozhodně je.. :)
jde mi o debatu ohledně screama, které na nás chrlí kapely ponejvíce z Francie, Skandinávie a třeba i exotického Japonska.. (kapely jako Amanda Woodward, Envi...)
sám mám nějaké zkušenosti a o podobný typ křiku se aktivně v kapele snažím - je to teď dost v kurzu a znám dost zpěváků, kteří by se to chtěli naučit, ale nemaj na to zřejmě ještě "koule" :-/
tak jestli k tomu máte co říct - pište prosím svoje rady, připomínky atd. ;)
křiku zdar :)
Stiefell
Kontaktovat uživatele:

Re: SCREAMO

Příspěvek od Stiefell »

O 5 témat níž...

zpev/scream-rvani-t6822.html
urskumug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od urskumug »

Stiefell píše:O 5 témat níž...

zpev/scream-rvani-t6822.html
ahoj - to je sice pěkný, ale založil jsem to právě kvůli faktu, že ta diskuse (o 5 témat níž) je mi subjektivně úplně k ničemu, a tak jsem to chtěl trochu rozhejbat - myslím tim, že jsem se konkrétní věci a rady jak na správnej skream nedozvěděl a to mi v rámci tématu dost vadilo..

diskutovat se má trošku na úrovni a né tlachat s prominutim o ničem - většina názorů tam nevychází z vlastních zkušeností a já si z toho opravdu nevzal vůbec nic :(

pokud se to moje téma neujme ještě nějakou dobu - smáznu to - OK? :)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Tema o screamingu mas vyse napsane.Pokracuj tam.Minimalne tam najdes osvetu ze v metalu se pouziva stejna technika jako v screamu.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

presne jak pise disaster, je to defakto to same, jenom to zenes vice pres hlasivky kdyz to chces mit zabarvene..ale technicky jde o to same, a pokud zvladas nejaky growl nebo tak tak na screamo uz to vytahnes sam, neni to nic na co se neda prijit
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Navic podle me ve screamu je dulezitejsi osobitej cistej vokal nez screaming, ten tam muze bejt jakejkoliv a bude to stejne znit dobre.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

no...zrovna screamo neni neco co by mi prislo extra osobite...par lidi od sebe rozeznam, ale jinac mi to prijde secko stejne
urskumug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od urskumug »

Disasterpiece píše:Navic podle me ve screamu je dulezitejsi osobitej cistej vokal nez screaming, ten tam muze bejt jakejkoliv a bude to stejne znit dobre.
:)

to je právě to - v mém "ukřičeném" okolí si přátelé s podobnou zálibou pečlivě volí co, a hlavně koho poslouchat, protože jim krapet vadí, když po nadějném instrumentálním nástupu přijde pan "kvokál" a řve tak usilovně, že to díky němu bohužel hned vypínají..
čili názor, který zmiňuješ (že screaming může být jakejkoliv a bude to stejně znít dobře) je poněkud zavádějící :(

osobitej čistej vokál je sám o sobě dost fenomén - právě tak jako osobitej křik (scream) - kterej se dá poslouchat déle, než je to nezbytně nutné..

znám jen minimum kapel, které mě nadchnou zpěvákovim umem - jakože umí skrýmovat tak, aby mě to hned neodradilo a spíš pohladilo, než cokoliv jinýho :)

každopádně, díky moc za názory - cením si jich a diskuse se možná trochu protáhne :))
(možná ne) :))
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Neni zavadejici jen trochu blbe jsem se vyjadril.Chtel jsem rict ze na tom screamu nezalezi az tolik jako na dobrym cistym vokalu.
Napriklad Alesana u me to vyhrala rozhodne perfektnim cistym vokalem nez screamem, ten jejich screamer me nesedl doted.
http://www.youtube.com/watch?v=nLxNjY5fW_s&feature=fvst

Zato treba tady je dobry vsechno
http://www.youtube.com/watch?v=4YFbjXZgpiI
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Jo já to mam stejně,taky je pro mě u screamujicích skupin rozhodující čistej vokál a taky to,jak často ho používaj,proto nebudu moct mezi svý nej skupiny zařadit třeba As I Lay Dying,protože ikdyž tam má basák příjemnej hlas,tak ho používá až moc málo.http://www.youtube.com/watch?v=BhYT-7bzHis

lehce OT:Je ale zvláštní že growling "snašim" mnohem líp než scream,taky to tak někdo máte?
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Trey: ano..scream je strasne suche a defakto "za pet" kapel uz to mam vetsinou prectene a vim jak to bude znit a uz me to proste nebavi a prepinam z jednoho songu na druhy...u growlu je to daleko zajimavejsi, ten se da delat opravdu v moc podobach a od kazdeho muze znit jinak, zato screamo, aby to bylo screamo musi znit porad stejne susse..tak to vidim
DropDead

Příspěvek od DropDead »

určite scream je rôzny osobne najviac mi sedí Bring me the Horizon ...oliver sykes nehádže v refrénoch tenký hlások čím nekazí pocit z poriadnej skladby to čo robia oni to je niečo medzi grow-lom a scream-om...alebo ale je pravda že vrieska, alebo ak do screamu zapája hlasivky proste že aj s hlasom, asi som to zle vysvetlil ale možno pochopíte :lol:

toto bude asi off-topic...

ale práve chcel by som sa takémuto venovať, a rád by som si doma niečo ponahrával, neaká odporúčania na neaký mikrofón ? lacnejší, predsa je to izbové :roll:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ja mam Audix OM2 a je to vpohode, ztech lacnejsich myslim ze fajn :)
urskumug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od urskumug »

DropDead píše:určite scream je rôzny osobne najviac mi sedí Bring me the Horizon ...oliver sykes nehádže v refrénoch tenký hlások čím nekazí pocit z poriadnej skladby to čo robia oni to je niečo medzi grow-lom a scream-om...alebo ale je pravda že vrieska, alebo ak do screamu zapája hlasivky proste že aj s hlasom, asi som to zle vysvetlil ale možno pochopíte :lol:

ale práve chcel by som sa takémuto venovať, a rád by som si doma niečo ponahrával, neaká odporúčania na neaký mikrofón ? lacnejší, predsa je to izbové :roll:
ahoj - já už jsem si tim screamingem tak jistej, že nic nahrávat nemusim - prostě si občas zařvu doma, protože cvičit se musí ;) a je to cajk :) jináč ve zkušebně mam už dobrejch 4-5 let majk sennheiser 845 a naprostá spokojenost.. je to kvalita za 3k :)
úplně s tebou souhlasím v názoru - že scream neni stejně jako třeba klasická technika zpěvu nijak monotóní - pokud se u vokálních technik používá mozek :) resp. přemýšlí se u toho, aby to nebyla nuda - hrát si s vokálem je důležitá věc a často se opomíjí..
nechci tu machrovat a hanět kluky co tu psali o tom, že je skrýmo všude stejný - zkrátka poslouchali špatný kapely/zpěváky.. a tak se nechali třebas holt lehce odradit :D
důležitý je najít správnou techniku, aby tě to nebolelo, ale taky v začátcích tě to každopádně bolet bude a nebudeš třeba jeden - dva dny po dvou hodinách řvaní mluvit 8)
to je už asi osud - nic nejde naučit hned a hlasivky si musej zvyknout na extrémní vokální techniku - pokud chceš tedy vřískat jako ten fešák "sajks" z BMTH ;)
hodně zdaru
AlliAnn

Příspěvek od AlliAnn »

urskumug píše:
DropDead píše:určite scream je rôzny osobne najviac mi sedí Bring me the Horizon ...oliver sykes nehádže v refrénoch tenký hlások čím nekazí pocit z poriadnej skladby to čo robia oni to je niečo medzi grow-lom a scream-om...alebo ale je pravda že vrieska, alebo ak do screamu zapája hlasivky proste že aj s hlasom, asi som to zle vysvetlil ale možno pochopíte :lol:

ahoj - já už jsem si tim screamingem tak jistej, že nic nahrávat nemusim - prostě si občas zařvu doma, protože cvičit se musí ;) a je to cajk :) jináč ve zkušebně mam už dobrejch 4-5 let majk sennheiser 845 a naprostá spokojenost.. je to kvalita za 3k :)
úplně s tebou souhlasím v názoru - že scream neni stejně jako třeba klasická technika zpěvu nijak monotóní - pokud se u vokálních technik používá mozek :) resp. přemýšlí se u toho, aby to nebyla nuda - hrát si s vokálem je důležitá věc a často se opomíjí..
nechci tu machrovat a hanět kluky co tu psali o tom, že je skrýmo všude stejný - zkrátka poslouchali špatný kapely/zpěváky.. a tak se nechali třebas holt lehce odradit :D
důležitý je najít správnou techniku, aby tě to nebolelo, ale taky v začátcích tě to každopádně bolet bude a nebudeš třeba jeden - dva dny po dvou hodinách řvaní mluvit 8)
to je už asi osud - nic nejde naučit hned a hlasivky si musej zvyknout na extrémní vokální techniku - pokud chceš tedy vřískat jako ten fešák "sajks" z BMTH ;)
hodně zdaru
s tou bolestí to není tak jednoznačný. vyloženě bolet by to nemělo, ale nepříjemný pocit od nateklýho krku a namožených hlasivek, to je pravda. u mě to z nějakýho důvodu v začátcích nejvíc odnášel čípek. holt asi větší proud vzduchu si ho podával :D ale že bych nemluvila po dvou hodinách řvaní, to se mi nikdy nestalo. pravda jednou se mi podařilo odkouřit hlas na zkoušce hned po prvním válu, že jsem jen pískala myšíma frekvencema. ale je teda fakt - a to důrazně nedoporučuju - že jsem na tý zkoušce zůstala a pokračovala dál a ono se to během ní docela srovnalo. ale týden jsem chraptěla. mimochodem, začátečníkům doporučuju mít po ruce jak vincentku, tak homeovox. ten mám vyzkoušenej a parádně funguje, i když je to homeopatikum :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“