Odhlučnění skušebny
Pravidla fóra
Odhlučnění skušebny
Hele chtěl bych se zeptat jak odhlučnit skušebnu aby to bylo co nejlepší a vyšlo nás to na co nejmenší prachy. Čet sem o molitanovejch piramidkách ale ty vyjdou na šílený prachy. Díky moc
- Jens Ludwig
- Odborník
http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?t=2938
http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?t=1035
http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?t=1423
zkus nejprv tady
http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?t=1035
http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?t=1423
zkus nejprv tady
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
-
facha.music
suma sumárum
To je jednoduchý:
- pyramidky jsou superdrahý
- molitany jsou o něco míň drahý
- plata od vajec netlumí vůbec - (můj soukromej názor: to je blud snad eště z dob socíku
)
- polystyren se používá z 99 % na izolaci tepelnou
Osobně doporučuju koberce - stačí položit na zem a přidělat pomocí laťek na stěny. Je to rychlejší a zvukově efektivnější, než kdyby se ty koberce lepily přímo na zeď. Mívali jsme zkušebnu (5x3m) vytlumenou komplet s kobercema na stropě a to už bylo moc přetlumený.
- pyramidky jsou superdrahý
- molitany jsou o něco míň drahý
- plata od vajec netlumí vůbec - (můj soukromej názor: to je blud snad eště z dob socíku
- polystyren se používá z 99 % na izolaci tepelnou
Osobně doporučuju koberce - stačí položit na zem a přidělat pomocí laťek na stěny. Je to rychlejší a zvukově efektivnější, než kdyby se ty koberce lepily přímo na zeď. Mívali jsme zkušebnu (5x3m) vytlumenou komplet s kobercema na stropě a to už bylo moc přetlumený.
Re: suma sumárum
Teď mě napadá - co zkusit u těch pověšených koberců přibít/jinak přidělat plata od vajec na strany, co jsou u stěn? Vytvořila by se pak jakoby-piramidková-struktura a zároveň by to bylo za pár korun...

- Michalowic
- Kontaktovat uživatele:
Myslis jako ze by ty plata byly smerem ke stene? To je kravina.....ty plata maj za ukol nakym zpusobem odrazet, nebo lamat ten zvuk a takhle by to nefungovaloEbu píše:Teď mě napadá - co zkusit u těch pověšených koberců přibít/jinak přidělat plata od vajec na strany, co jsou u stěn? Vytvořila by se pak jakoby-piramidková-struktura a zároveň by to bylo za pár korun...
Kytara: Cort KX5, Cort Stat3T, akutsika SQUIER SA-105
Trsátko: George Dennis 0.88
Struny: Epiphone, Fender 0.09
Hraju přes: Lexion Alpha + AmpliTube3
Trsátko: George Dennis 0.88
Struny: Epiphone, Fender 0.09
Hraju přes: Lexion Alpha + AmpliTube3
To bylo myšleno tak, že ty plata přibiješ takovym způsobem, aby vytvořily právě tu strukturu. Pak by to bylo tlumení - koberec + tvar vytvořený pomocí plat na tom koberci - lamaní zvuku... Jednoduše řečeno, vznikly by tak kobercová plata od vajecMichalowic píše:Myslis jako ze by ty plata byly smerem ke stene? To je kravina.....ty plata maj za ukol nakym zpusobem odrazet, nebo lamat ten zvuk a takhle by to nefungovaloEbu píše:Teď mě napadá - co zkusit u těch pověšených koberců přibít/jinak přidělat plata od vajec na strany, co jsou u stěn? Vytvořila by se pak jakoby-piramidková-struktura a zároveň by to bylo za pár korun...

Konečně někdo normální... Hádal sem se tady o tom s hodne lidma... Ale nekterym nevysvetlisfacha.music píše: - plata od vajec netlumí vůbec - (můj soukromej názor: to je blud snad eště z dob socíku)
Za mnohé ze svých starých příspěvků se hluboce stydím.
Chci se zeptat, jestli by byl rozdíl, když
1) dám koberec na laťky a dám to na zeď
2) dám koberec na laťky a dám to na zeď a mezi zeď a koberec( bude tam mezera) dám molitan
bude v tom ZNATELNÝ rozdíl?
2) dám koberec na laťky a dám to na zeď a mezi zeď a koberec( bude tam mezera) dám molitan
Naposledy upravil(a) Tom49 dne 25.08.2007 18:01, celkem upraveno 1 x.
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
+ plno dalších blbůstek
ty platíčka od vajec nejsou zas až tak hrozný.Trošku roztrhaj odrazy, něco málo pohltí ......
No... My sme na zdi nalepili molitan potažený tkaninou, na zem koberec a na strop kazety z polysterenu. Přijeli nějaký maníci dělat rozhovor s kapelou co tam s náma zkouší a trdili, že lepší zvuk ze zkušebny snad ještě neslyšeli...
Ono je to dáno taky tak trošku nejvíc rozměry a poměry stěn. Existuje na to dokonce výpočet. Myslím, že se dá použít jakýsi diagram, snad Bolthuv, či jak se jmenuje.
Pak jde taky zas tak trošku nejvíc o muzikanty, jak si dovedou nastavit aparáty, aby se zbytečně nástroje frekvenčně nemaskovali a nepředháněli se pak v hlasitosti. V Muzikusu o tomhle vyšl zajímavý článek..
Pak jde taky zas tak trošku nejvíc o muzikanty, jak si dovedou nastavit aparáty, aby se zbytečně nástroje frekvenčně nemaskovali a nepředháněli se pak v hlasitosti. V Muzikusu o tomhle vyšl zajímavý článek..
odpoví mi pls. někdoTom49 píše:Chci se zeptat, jestli by byl rozdíl, když
+ plno dalších blbůstek
+ plno dalších blbůstek
Nevím, řekl bych že ne, navíc molitan taky dobře tlumí, takže to vadit nebude.Tom49 píše:odpoví mi pls. někdoTom49 píše:Chci se zeptat, jestli by byl rozdíl, když
bude v tom ZNATELNÝ rozdíl?je to dost nutný.....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
jj vadit to nebude, ale jestli to pomůže víc odhlučnitafektband píše:Nevím, řekl bych že ne, navíc molitan taky dobře tlumí, takže to vadit nebude.Tom49 píše:odpoví mi pls. někdoTom49 píše:Chci se zeptat, jestli by byl rozdíl, když
bude v tom ZNATELNÝ rozdíl?je to dost nutný.....
+ plno dalších blbůstek
+ plno dalších blbůstek
Zvukove bych rekl ze jo, ale s molitanem se priprav, ze tam bude byvat drsny horko
Mame ve zkusebne takovej mix kobercu, molitanu a ja nevim ceho vseho... a po hodince dvou hrani tam je dycky dobrej hic
A to neni uplne mala a byvame tam vetsinou jen 3...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
To je nic, my máme zkušebnu v podkroví, a pod střechou není vata, to je teprv hic, občas tam v pohodě naměříme i 48 stupňů, to tam všichni do půl těla, všechno mokrý od potu.....Wohma píše:Zvukove bych rekl ze jo, ale s molitanem se priprav, ze tam bude byvat drsny horkoMame ve zkusebne takovej mix kobercu, molitanu a ja nevim ceho vseho... a po hodince dvou hrani tam je dycky dobrej hic
A to neni uplne mala a byvame tam vetsinou jen 3...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
K těm platům od vajec....ty sice pomáhaj, ale tam, kde to je celkem zbytečný.
Chytaj totiž trošku vejšky, ale ty ti pohltí v pohodě zdi, pokud to neni sádroš, ale poctivá cihla. Ale nejhorší je kopák a basak, tudíž nižší frekvence, které se nesou konstrukcí budovy a všude se odrážej, proto dělaj takovej bordel i na delší vzdálenosti. My jsme měli taky plata na zdech, ale dvojšlapka a basa duněly na celou náves a lidi naříkali a naříkali..... 
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus