Drnčení struny o pražec???

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
uhmi
Kontaktovat uživatele:

Drnčení struny o pražec???

Příspěvek od uhmi »

Ahoj, včera jsem si v hudebninách zkoušel oscar smidt og2ce (mimochodem luxusní kytara!), ale na 12.pražci struny e1 nezněl tón čistě (vlastně nezněl vůbec), ta struna drhla o 13.pražec, takže z toho vycházel jakýsi pazvuk.

dá se s tím něco dělat?

ps:jestli už toto téma je, tak se omlouvám, nevěděl jsem pod jakým heslem to hledat
džetro
Kontaktovat uživatele:

Re: Drnčení struny o pražec???

Příspěvek od džetro »

Pomoct může zvednutí dohmatu na kobylce a nebo prohnutí krku (taky se mohlo stát že kytara byla podladěná a struny dostatečně neprohnuly krk) Ideálně zkontrolovat v obchodě prohnutí krku (polož jeden prst na první pražec a druhý na dvanáctý a nad sedmým až osmým pražcem by měla být struna asi půl milimetru vysoko, nesmí ležet na pražci) Taky to můžou být nedbale nasazené pražce. Ideálně zajít do obchodu s někým kdo se v tom vyzná. Mě osobně už to léta strašně štve že v obchodech jsou kytary neseřízené a podladěné, kdybych v takovém obchodě pracoval tak to denně obejdu s klipovou ladičkou a doladím a utřu kytary hadříkem. :cry:
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Komik

Příspěvek od Komik »

Ahoj, tuhle krásku mám necelý měsíc doma, hned ten problém vyzkouším. (ještě jsem na 12. pražci nic nehrál :roll: )
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

džetro píše:Pomoct může zvednutí dohmatu na kobylce a nebo prohnutí krku (taky se mohlo stát že kytara byla podladěná a struny dostatečně neprohnuly krk) Ideálně zkontrolovat v obchodě prohnutí krku (polož jeden prst na první pražec a druhý na dvanáctý a nad sedmým až osmým pražcem by měla být struna asi půl milimetru vysoko, nesmí ležet na pražci) Taky to můžou být nedbale nasazené pražce. Ideálně zajít do obchodu s někým kdo se v tom vyzná. Mě osobně už to léta strašně štve že v obchodech jsou kytary neseřízené a podladěné, kdybych v takovém obchodě pracoval tak to denně obejdu s klipovou ladičkou a doladím a utřu kytary hadříkem. :cry:
Oni totiž někteří prodavači věří, že to ztrácí zvuk, když na tom jsou struny a nehraje se na to - tak to povolují :roll: To je další věc, kvůli které nemají lidé z Litoměřic rádi Suchomela :D Divím se, že ještě nikoho nenapadlo ty nástroje nabízet seřízené, naladěné a s plným počtem strun - není to tolik práce a člověk si spíš koupí to, na co ví, že se mu hraje příjemně, než to, co by po seřízení možná mohlo být o chloupek lepší. A nemusela by to ohrozit ani o trochu vyšší marže oproti konkurenci, která neseřizuje a neladí.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Presne tak woro, taky me to napadlo..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

uhmi píše:Ahoj, včera jsem si v hudebninách zkoušel oscar smidt og2ce (mimochodem luxusní kytara!), ale na 12.pražci struny e1 nezněl tón čistě (vlastně nezněl vůbec), ta struna drhla o 13.pražec, takže z toho vycházel jakýsi pazvuk.

dá se s tím něco dělat?

ps:jestli už toto téma je, tak se omlouvám, nevěděl jsem pod jakým heslem to hledat
Možná je problémem jen špatné usazení toho jednoho pražce... Pak je třeba ho zabrousit / v horším případě vyndat a nasadit nový
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
uhmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uhmi »

Komik píše:Ahoj, tuhle krásku mám necelý měsíc doma, hned ten problém vyzkouším. (ještě jsem na 12. pražci nic nehrál :roll: )
myslím, že to bude problém té jedné kytary, né všech og2ce ;)

a radši si nechám objednat nový, zdravý kus, než abych do toho nějak vrtal a ještě to víc zkazil ;)
Komik

Příspěvek od Komik »

Potvrzuji, že na mojí OG2 nic nedrnčí :lol:
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Komik píše:Potvrzuji, že na mojí OG2 nic nedrnčí :lol:
Ah, tak to asi nebyl zamer z vyroby :idea:
AliRaine

Příspěvek od AliRaine »

Zdravím, koupil sem si PRS custom SE 24. S kytarou sem maximálně spokojen, jen jediná věc mě celkem vadí a tou je to, že drnčí struna E a struna A. Když hrajou na prázdno tak nedrnčí, ale tak od 2.-3. pražce až cca do 12. drnčí. Dohmat sem zvyšoval, moc to nepomohlo. Nemáte nějakou radu prosím?
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Radu? Návštěvu kytaráře! A jinak tohle je sekce akustických kytar, ptáš se na špatném místě...
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
AliRaine

Příspěvek od AliRaine »

Sorry, nevšiml sem si že to je sekce pro akustiky..
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“