Roland Cube 20XL nebo 30X

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Kveton

Roland Cube 20XL nebo 30X

Příspěvek od Kveton »

Ahojte, potřeboval bych poradit od zkušenějších.

Vybírám si kombo na doma, prohledal jsem nějaký diskuze a tak a dospěl jsem k závěru, že si pořídím Roland Cube, jen nevim, jestli sáhnout po starším 30X (větší repro) nebo novější 20XL.

Co myslíte? nikam to tahat nebudu, v kapele nehraju, mam to fakt jen na doma.

Díky
Anvil

Re: Roland Cube 20XL nebo 30X

Příspěvek od Anvil »

Kveton píše:Ahojte, potřeboval bych poradit od zkušenějších.

Vybírám si kombo na doma, prohledal jsem nějaký diskuze a tak a dospěl jsem k závěru, že si pořídím Roland Cube, jen nevim, jestli sáhnout po starším 30X (větší repro) nebo novější 20XL.

Co myslíte? nikam to tahat nebudu, v kapele nehraju, mam to fakt jen na doma.
Díky
Zrovna teď jsem provedl výměnu Rolanda 20x za 40Xl, velikostně trochu opačný postup tedy.
40XL hraje lépe (taky aby ne, že? :) ). Nevím, nezjišťoval jsem, zda se měnilo něco uvnitř (SW HW :) ), nicméně předpokládám, že např. čistý kanál asi zůstal stejnej a tak to zlepšení má na svědomí asi hlavně větší repro (taky aby ne, že? :) ).

Zase XL verze má ty nový vymoženosti - mně osobně se zalíbil looper, oddělení reverbu (ten pružinovej v XL nezní špatně) od delaye, solo kanál taky není špatná věcička + je tam větší škála Lead zvuků (ale myslím, že na té 20 XL tam tyto zvuly nejsou, nevím...).

Odhaduji tedy, že zvuk poleze lépe z 30x, zase na 20XL budeš mít o něco větší zvukové možnosti.
Já osobně bych si buď připlatil na 40 XL, ¨nebo zvolil 20XL - přeci jen doma budeš i tak hrát spíš potichu, dost často na powersquizeer, tak bych asi dal přednost např. tomu Looperu a pod, který to učiní zábavnějším před o něco lepším zvukem.
Fender American Standard Strat / Cort MMP-3 / Taylor GS Mini/ HOT Amps Stormy Blues, HOT Amps 212 box, Fender Hot Rod
Kveton

Příspěvek od Kveton »

Tak jsem se byl podívat v Muzikeru a dost mi radil ať si vezmu Line6 Spider IV 15W, že je podle něj lepší, co vy na to?

Zkusil jsem si tam Roland Cube 20XL a dost se mi líbil, Ten Line6 mi přišel zvuk takovej tupej, tak nevim ...
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

Kveton píše:Tak jsem se byl podívat v Muzikeru a dost mi radil ať si vezmu Line6 Spider IV 15W, že je podle něj lepší, co vy na to?

Zkusil jsem si tam Roland Cube 20XL a dost se mi líbil, Ten Line6 mi přišel zvuk takovej tupej, tak nevim ...
nikdy neposlouchej rady prodavacu... nejspis se jim tam uz dlouho vali, tak to potrebuji prodat...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Když už se budeš rozhodovat mezi Cube 20 a 30, tak jdi do tý 30, protože ta má COSM modely vintage zesilovačů, zatímco 20 jen asi 3-4 modely založené na zkreslovacích krabičkách boss. Taky výkonová rezerva a větší repro se ti jednou hodí. A pokud můžeš ještě 1k přidat, ber tu 40. Ten větší výkon, looper a v podstatě 3.kanál za to stojí. Pokud se ti line6 nelíbil, odpověděl sis v podstatě sám, a nelze s tebou než souhlasit. Ty Spidery se jim nějak nevedou.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Jo a jinak se neboj, že ta 40 by na doma byla moc hlasitá. Tahle modelovací komba hrajou v podstatě od minimální hlasitosti bez ohledu na výkon.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Fořt píše:Jo a jinak se neboj, že ta 40 by na doma byla moc hlasitá. Tahle modelovací komba hrajou v podstatě od minimální hlasitosti bez ohledu na výkon.
A navíc má tu funkci Power-Squeeze, která stlačí výkon na pár Wattů...

Každopádně jak již bylo napsáno - rozhodně bych také šel do staršího, ale lépe vybaveného 30X, než novějšího 20XL. O Spiderech je snad škoda ztrácet slova...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jirkakuta

Příspěvek od jirkakuta »

lehce ot, ale looper má 40 XL i 20XL, nebo jen čtyřicítka?
Naposledy upravil(a) jirkakuta dne 27.03.2014 13:04, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nepíšou to náhodou ne webu Rolandu?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“